Laatste vrije training voor Leinders

Na afloop van de vrije training van vandaag bleek dat voor Bas Leinders zijn carriere bij het team van Minardi er op zit. Na dit weekend zal Bas niet meer als testrijder in actie komen voor het team.

Zoals gebruikelijk moesten alledrie de Minardi coureurs hun rondjes achter in het veld voltooien. Voor Gianmaria Bruni verliep de vrije training voorspoedig. "We hadden een goede openingsdag. Dit is de eerste keer dat ik in Brazilie rijd en ik heb het grootste gedeelte van de dag geprobeerd het circuit te leren kennen. Ik denk dat ik mijn rijstijl goed heb aan kunnen passen en kijk erg uit naar morgen. Ik ben er zeker van dat we ons nog kunnen verbeteren en nog een betere tijd kunnen neerzetten."

Ook Zsolt Baumgartner had een een redelijke training vandaag: "Over het algemeen hebben we een goede dag gehad, al maakte ik in het begin een klein foutje in wat anders mijn snelste ronde zou zijn geweest, hierdoor verloor ik waarschijnlijk ongeveer een halve seconde. Het circuit van Interlagos is compleet nieuw voor me en afgezien van de hobbels op sommige plaatsen, bevalt het circuit mij erg goed en heb er vertrouwen in dat ik mijn rondetijd morgen kan verbeteren."

Bas Leinders had echter een tegenvallende dag: "Helaas heb ik maar zes snelle ronden kunnen rijden vandaag, dit omdat ik last had van een hydraulisch probleem. Dit probleem is zo snel mogelijk opgelost en ik heb nog wat ronden gereden om banden te vergelijken. Gezien het beperkt aantal ronden was het erg lastig om een goede rondetijd neer te zetten, maar ik ben toch tevreden met het resultaat en met het werk van het team. Ik wil ook graag iedereen bij het team van Minardi bedanken voor hun inzet gedurende het seizoen. Ik heb erg weinig technische problemen gekend en daardoor heb ik de kans gekregen om te laten zien wat ik waard ben in de Formule 1."

Paul Stoddart sprak nog een klein woordje van dank uit tegenover de sympathieke Belg: "Het is fijn geweest om met Bas samen te kunnen werken, en we willen hem bedanken voor het fantastische werk wat hij voor ons dit jaar gedaan heeft. Hij heeft echt een significante bijdrage geleverd aan het Minardi programma dit seizoen en we wensen hem al het geluk toe in zijn streven om full-time Formule 1 coureur te worden."