'Uitgestelde start Serie B om Napoli'

De 'Serie B soap' in Italie duurt voort. De start van de Serie B zal wederom worden uitgesteld, dit omdat de uitsluiting van Napoli onrechtmatig zou zijn.

Rechter Renato Luigi Lipani bepaalde dat de start van de Serie B -alsmede de Coppa Italia, de Italiaanse bekerstrijd- wordt opgeschort. Napoli zou wel degelijk moeten kunnen starten.

Voorzitter Luciano Gaucci had zich al sterk gemaakt voor het aanvechten van de eerdere beslissing van de Italiaanse voetbalbond om Napoli van deelname uit te sluiten. "We stoppen hier niet. We blijven doorgaan tot we Napoli hebben gered en onze rechten hebben verdedigd. We geloven dat de Napolitaanse rechtbank dit probleem zal oplossen. In tegenstelling tot de sportautoriteiten die de wet interpreteren maar niet toepassen." De club staat nog steeds op de rand van faillissement.

De Italiaanse bond lijkt echter niet van plan de rechterlijke uitspraak uit te voeren. "We hebben nog niets ontvangen. Maar als het juist is, is het een verkeerd besluit dat niet alleen zich tegenspreekt maar ook gevaarlijk is", zei de bondsadvocaat Mario Gallavotti.