Hofland vertrekt bij PSV

Kevin Hofland heeft van zijn trainer Guus Hiddink te horen gekregen dat er volgend seizoen geen plaats meer voor hem is bij de Eindhovense club.

De 26-jarige verdediger mag voor 3 miljoen vertrekken. VFL Wolfsburg, club van oud PSV trainer Eric Gerets heeft al een bod gedaan van 3 miljoen euro.

Hofland gaf eerder dit seizoen al aan dat hij volgend seizoen niet meer in Brabant voetbalt, zo zegt hij: "Het heeft me dan ook niet verrast dat de trainer nu zo over me denkt. Maar het doet me wel pijn dat ik op deze manier wordt afgeschreven". Ik had toch iets meer krediet verwacht, aldus Hofland."

Het is nu duidelijk dat Hiddink kiest voor het verdedigingsduo Ooijer en Bouma. De aangetrokken Braziliaan Alex staat ook boven Hofland op het lijstje. "Daarom moet ik nu ook weg. Als ik 18 was geweest had ik me in deze rol kunnen vinden. Maar ik ben nu bijna 25 en ben door mijn enkelblessure bijna anderhalf jaar kwijtgeraakt. Ik ben nu weer topfit, dus moet aan spelen toekomen. In het buitenland; want ik zie mezelf niet bij een Nederlandse club terecht komen."