Klien en Bell testen bij Jaguar

Jaguar zal tijdens hun tests op Barcelona Christian Klien en Townsend Bell een kans geven om hun talent te laten zien.

Woordvoerder Nav Sidhu benadrukt dat het hier niet om een shoot-out gaat, maar om een evaluerende test van beide jongelingen. Het team zal kijken naar de snelheid, het aanpassingsvermogen aan het team en tekens van lange termijn potentie.

Jaguar moet nog steeds een teamgenoot voor Mark Webber contracteren en is ook nog op zoek naar een derde-/testrijder.

Oostenrijker Klien wordt door zijn sponsor Red Bull gepusht om op zoek te gaan naar een racestoeltje in plaats van een testplek. De keuze van Red Bull om eventueel Jaguar te gaan sponsoren hangt af van de tweede rijder die het team contracteert, zo meldde Helmut Marko, motorsportadviseur van Red Bull. Klien werd dit jaar tweede in de Duitse Formule 3 en het jaar daarvoor wist hij de Formule Renault in Duitsland te winnen.

Mocht Bell inderdaad aan rijden toekomen, dan zal hij de eerste Amerikaan in de F1 worden sinds Michael Andretti. Alexander Wurz en Heinz-Harald Frentzen worden echter nog steeds als grote concurrenten genoemd voor beide jongelingen en Jos Verstappen ziet zichzelf niet kansloos. Justin Wilson, die onlangs nog zijn contract verlengde, maakt volgens Sidhu net zoveel kans als ieder ander op dit moment.