Van Raaij verlangt naar afscheid

Harry van Raaij verlangt naar zijn afscheid als voorzitter van PSV.

De voorzitter is erg teleurgesteld na de nederlaag tegen Deportivo la Coruña. Hij sprak van een 'amateuristisch' optreden en verweet vooral de routiniers die volgens Van Raaij niet voldoende een leidersrol op zich namen.

"Ik ben er als voorzitter niet in geslaagd om de club verder te brengen in Europa. Een frisse kracht moet zich daarover maar buigen. Het is niet erg om twee keer geslagen te worden. Maar bij de zoveelste ontgoocheling is het wel eens genoeg geweest. Ik ben het beu om wéér met grote teleurstelling op het vliegveld te staan," zo zei Van Raaij, wiens plek in de directie per 1 juli zal worden overgenomen door Guus Hiddink. Wie er voorzitter zal worden is nog niet duidelijk. Clubs als Ajax en PSV worden daarin niet voldoende op de proef gesteld. Persoonlijke fouten, die PSV vaak de nek omdraaien, worden in andere Europese competities meteen afgestraft volgens Van Raaij.

Een van de redenen die Van Raaij aanhaalt om te verklaren dat PSV nog nooit de tweede ronde van de Champions League haalde, is dat er te weinig competitie in de Holland Casino Eredivisie zou zijn. Spelers als Van Bommel spelen al tien jaar in de eredivisie en leren niks meer. "Voor spelers zoals hij is het goed om na vijf jaar van competitie te veranderen."