Uitslagen HCE (15-3-2003)

Gisteren werd er iets meer dan een half programma gespeeld in de Holland Casino Eredivisie, waardoor het aantal gespeelde wedstrijden dus op 5 kwam. Er werd bij deze wedstrijden in totaal 16 keer gescoord en er was 1 doelpuntloos gelijkspel.

NAC Breda ging op bezoek bij Roda JC gisteravond. Voor rust was NAC de betere ploeg in deze zeer matige wedstrijd tussen de twee subtoppers, maar Roda kreeg de grootste kans. Anastaciou faalde oog in oog met Babos. In de tweede helft kwam Roda wat feller uit de kleedkamer, wat resulteerde in een aantal kansen voor de thuisploeg. Echter door fouten in de afronding bleef het bij 0-0.

De Graafschap ontving thuis RKC Waalwijk. De bezoekers kregen een bliksemstart, door doelpunten in de 4e en 10e minuut, maar weigerden door te zetten om de Achterhoekers te vernederen, waardoor het nog voor rust 1-2 werd door v/d Haar. Na rust ontspon zich een prachtig duel, met kansen aan beide kanten, maar RKC bleek de gelukkigste. Door doelpunten van Hoogendorp en Cornelisse, en een kleine tegenstoot van v/d Haar, werd het 2-4 in Doetinchem.

FC Zwolle waande zich al winnaar van het duel tegen RBC Roosendaal, in de laagste regionen van de eredivisie, maar dat bleek tegen te vallen. Na heel de wedstrijd gedomineerd te hebben (en een doelpunt in de 27e minuut van De Ridder) kwam RBC toch nog op gelijke hoogte in de 85e minuut door Den Ouden. De einduitslag hier was dus 1-1.

SC Heerenveen kwam in eigen huis pas laat op gang. De eerste helft tegen FC Twente was niet om aan te zien, met grote fouten aan beide kanten, maar niemand die ervan profiteerde. Na rust kwam Heerenveen stukken beter uit de kleedkamer, wat dan ook resulteerde in een treffer van Nurmela (60, pen) en twee van Selakovic (71 en 76). De uitslag werd hierdoor 3-0.

De vernedering in Arnhem begon al in de 2e minuut door een eigen doelpunt van Van Halst, die de bal totaal verkeerd raakte. Robben en Van Bommel maakten voor rust de vernedering compleet, waarna de wedstrijd even leek in te zakken. Maar Bruggink bracht weer leven in het spel door twee wonderschone doelpunten. De uitslag van Vitesse - PSV werd dus 0-5, waardoor de thuisploeg een hels fluitconcert van eigen publiek om de oren kreeg.