CART en Formule 1 gaan samenwerken

Vandaag onthulde CART-president Chris Pook dat er onderhandelingen zijn over een mogelijk samenwerkingsverband met de Formule 1. Bernie Ecclestone heeft hier wel oren naar, beide hopen hiermee hun klassen te waarborgen.

Pook heeft het idee om van de CART series een "opleidingsinstituut" te maken voor de Formule 1. Volgens hem zou dit goed voor de autosport zijn, ook gaf hij hierbij aan dat wellicht de oude Formule 1 coureurs die aan het einde van hun carriëre zitten de laatste jaren kunnen slijten in zijn klasse. Dit geeft duidelijk aan dat de CART series achteruit gaat in populariteit mede doordat een hoop teams al zijn zijn overgestapt naar de IRL-klasse.

Pook denkt door deze stap te nemen dat de CART nog te redden is. Dit besluit valt alleen niet geheel goed bij enkele coureurs, onder andere bij Christiano da Matta de huidig kampioen. Hij noemt dit besluit een belediging van de sport en gaf aan dat er bij de CART betere coureurs zitten dan sommige F1 coureurs. Het zou toch gek zijn als er bij de opleidingsklasse beter coureurs zitten dan in de topklasse.