Moslima krijgt blindengeleidepony

Een blinde moslimvrouw uit Detroit (Amerika) wilde geen blindengeleidehond. Deze dieren zijn volgens haar geloof namelijk onrein. Om toch begeleid te worden, heeft zij daarom sinds kort een blindengeleidepony.

De pony, Cali, is een van de weinige paarden die en opleiding heeft gevolgd om blinden te begeleiden. Ten opzichte van een hond biedt een blindengeleidepony overigens heel veel voordelen. Zo worden de dieren ouder en kunnen ze tot dertig jaar dienst doen. De meeste blindengeleidehonden moeten echter al op hun twaalfde met pensioen. Het nadeel van een pony is dat deze veel meer verzorging nodig heeft en het dier kost ook meer dan een hond.  

De blinde vrouw, Mona Ramouni, laat weten dat ze eigenlijk alle hoop al op had gegeven. Zij mocht van haar ouders geen hond, omdat het speeksel van honden in de islam als onrein wordt beschouwd. Een hond mag wel werken, bijvoorbeeld als waakhond. De ouders van Mona wilden er echter niet aan geloven. "Ik had het eigenlijk al opgegeven", aldus Mona.

De blindengeleidepony heeft Mona weer hoop gegeven. "Er waren momenten dat ik dacht: ik ga niets uit mijn leven kunnen halen", zo spreekt ze over de tijd voor ze Cali had. "Met Cali heb ik weer het idee dat ik alles aankan. Dat alles mogelijk is."

Met dank aan Oma voor de submit.