Ouders redden kind door orgaandonatie

Twee ouders hebben bewezen dat ze alles over hebben voor hun zieke dochter. De vader heeft een stuk van zijn lever afgestaan en de moeder heeft een van haar nieren aan hun dochter gedoneerd.

Bij zeven maanden bleek hun inmiddels vijfjarige dochter Jasmine Mirza een leverziekte te hebben. Vader Sohrab Mirza wilde niet dat zijn dochter op een lange wachtlijst kwam kwam om in aanmerking te komen voor een leverdonatie. Hij besloot toen om een deel van zijn eigen lever af te staan en sindsdien ging het weer goed met Jasmine.

Een jaar geleden bleek dat de nieren van Jasmine erg verslechterden, waarschijnlijk door haar medicatie. De vader wilde opnieuw zijn dochter helpen door een van zijn nieren te doneren, maar zijn nieren bleken niet geschikt te zijn. De nieren van moeder Cathie bleken echter wel geschikt te zijn.

De hele procedure speelde zich af in twee ziekenhuizen. In het Guy's Hospital in Londen werd door middel van een langdurige operatie bij de moeder de nier verwijderd en vervolgens door Londen naar het St Thomas Hospital gebracht. Daar werd de nier bij Jasmine getransplanteerd met een tien uur durende operatie.

Volgens de ouders is dit het allemaal waard geweest. Hun dochter kan nu namelijk weer een normaal leven leiden. Het enige wat nu nog duidt op de ziekte van hun dochter, is de sondevoeding.