Werkstraf voor webcam-rukker

Dankzij reeksen als "Klote Rukkers op chatboxen!" en "Solomio" zijn we op FOK! al lang bekend met het fenomeen 'pedo die zijn piemel laat zien op de webcam'. Meestal gaan dit soort mensen vrijuit en dienen deze reeksen op FOK! als waarschuwend signaal naar zowel de daders als de potentiële slachtoffers van deze mafkezen: minderjarige meisjes.

Maar de 36-jarige O.T. uit Veghel heeft nu een werkstraf van 100 uur en een maand voorwaardelijke gevangenisstraf tegen zich horen eisen. Dit omdat hij zich op internet voordeed als 17-jarige jongen en zo meisjes naar zijn MSN wilde lokken. Had hij eenmaal contact met de meisjes op MSN, dan vertoonde hij zijn geslachtsdelen via de webcam en stuurde pornografische afbeeldingen.

Een meisje dat dit overkwam vertelde het aan haar vriendinnen, waarna ze allemaal de fictieve persoon Olav toevoegden op MSN. Olav, de schuilnaam van O.T., zette zijn acties ook voort bij de vriendinnen van het meisje. "Ik weet niet waarom ik het deed, ik denk voor de spanning", zei O.T. nadat hij ontmaskerd was. Helaas voor hem liepen de spanningen in zijn huwelijk ook op tot een hoogtepunt. Op 5 maart is de uitspraak van de rechtbank.