'Knevel meest vrouwonvriendelijk'

EO-presentator Andries Knevel is de meest vrouwonvriendelijke talkshowpresentator van Nederland. Dat valt althans op te maken uit een onderzoek van de Varagids, uitgevoerd door Intomart GfK, onder vijfhonderd mensen.

Overigens zijn het in meerderheid mannen die bij Knevel vrouwonvriendelijkheid waarnemen en vindt meer dan 58 procent eigenlijk geen enkele presentator vrouwonvriendelijk.

De eigen Matthijs van Nieuwkerk is de populairste presentator onder alle ondervraagden, constateerden de onderzoekers, maar bij de vrouwen gaat Paul Witteman hem voor. In de algemene lijst staat Witteman op 2.

Knevel staat overigens toch nog op de vijfde plaats in de rij van populairste presentatoren. Op 3 staat Jeroen Pauw en op 4 Robert Jensen.

Beste nieuwslezer is volgens deze enquête Sasha de Boer, gevolgd door Philip Freriks. Paul de Leeuw volgt Mies Bouwman op als beste tv-persoonlijkheid, Wendy van Dijk sluit direct aan. Erwin Kroll is de beste weerman, Helga van Leur de op een na beste. Mart Smeets is de beste sportpresentator en gaat Humberto Tan voor.

Vrouwonvriendelijke man  (foto: ANP)