Relschoppers vallen Grieks ministerie aan

Voor de achtste achtereenvolgende dag hebben relschoppers gisteravond huisgehouden in de Griekse hoofdstad Athene. Het Griekse ministerie van Milieu, een politiebureau, winkel en banken waren deze keer doelwit van de jonge relschoppers die vernielingen aanrichtten met onder andere molotovcocktails.

Ook in de tweede stad van het land, Thessaloniki, zijn gisteravond opnieuw ongeregeldheden uitgebroken. Nadat er een vreedzaam protest was gehouden door ongeveer tweeduizend demonstranten in de stad, braken er ongeregeldheden uit. Hierbij richtten ongeveer honderd gemaskerde jongeren vernielingen aan gebouwen aan. 

Eerder gisteravond heeft er een herdenking voor de 15-jarige Andreas Grigoropoulos plaatsgevonden, die een week geleden werd doodgeschoten door de politie. Deze bijeenkomst is vreedzaam verlopen. De dood van Andreas heeft geleid tot de zwaarste rellen van de afgelopen decennia in Griekenland. Om de gemoederen te bedaren heeft de politie gisteren bloemen uitgedeeld aan voorbijgangers.