Examens Nederlands gestolen

Op een school in Sittard zijn de gemaakte examens Nederlands van het vmbo gestolen. Er werd gehoopt de tas met de examens terug te vinden, maar dat is niet meer gebeurd. Examenkandidaten mogen de toets van de landelijke inspectie opnieuw doen.

Naast deze diefstal deed zich nog een klein incident voor op een school in Den Haag. Door een mierenplaag moesten leerlingen verplaatst worden. De mieren liepen namelijk over de tafeltjes heen.

Buiten deze incidenten om was het een relatief rustige examendag. Het LAKS heeft weinig klachten binnen gekregen. Er waren een aantal klachten over het examen Engels voor het vwo dat te veel tekst zou bevatten. Ook waren er klachten over de toets maatschappijleer voor de havo. Een aantal klagers vond het moeilijk, anderen vonden de vraagstellen te onduidelijk.

Tot nu toe zijn er in totaal ongeveer 70.000 klachten binnengekomen. De verwachtingen zijn dat het niet meer klachten worden dan vorig jaar, aldus een woordvoerster. Vorig jaar kreeg de speciale klachtenlijn van het LAKS 90.000 klachten binnen van examenkandidaten.