Georgina presenteert wetenschapsjournaal

Icoon WetenschapGeorgina Verbaan gaat samen met Pieter van der Wielen een nieuwsprogramma over wetenschap maken op televisie. Van der Wielen presenteert nu al het programma Noorderlicht op de radio. Vanaf aanstaande woensdag presenteren ze samen Noorderlicht Nieuws op Nederland 3.

Het is opmerkelijk dat de 28-jarige Verbaan nu zo'n programma gaat presenteren. "Mijn hoogst genoten opleiding is de MAVO", zei ze gisteravond in het Radio 1-programma Met Het Oog Op Morgen. "Ik heb geschiedenis gestudeerd", zegt Van der Wielen. "Ik ben afgestudeerd met een wollige scriptie over dichters tijdens de oorlog, dus dat is ook niet echt wetenschappelijk."

Maar waarom presenteert Georgina dit nieuwe programma dan? Om haar imago op te krikken? "Veel mensen zeggen wel: 'wat doet die doos daar'? Maar het kwam gewoon op mijn pad en het leek me leuk. Ik heb het niet gezocht ofzo."

Het programma is woensdag te zien vanaf 20:30 uur en behandelt in een half uur tijd een aantal wetenschappelijke nieuwtjes. "We moeten laten zien dat wetenschap leuk en interessant is en niet zwaarwichtig. We willen een soort glamfactor aan de wetenschap terug geven."
Submitter:  Bron: Radio 1