Bod NOS op voetbalsamenvattingen

Icoon TelevisieDe NOS heeft geboden op de tv-rechten voor de samenvattingen van eredivisiewedstrijden. Dat vertelde NOS-directielid Jan de Jong vanochtend waar hij zich gisteren nog in stilzwijgen hulde over het wel of niet bieden op die uitzendingen. De Jong gelooft niet dat zijn omroep de enige is die een bod heeft uitgebracht.

''De race is nog lang niet gelopen'', zegt hij. Gisteren verklaarde SBS dat dat tv-bedrijf geen bod heeft uitgebracht omdat de voorwaarden van Eredivisie CV het niet mogelijk maken om zakelijk verantwoord de voetbalbeelden op het scherm te brengen. Het AD schrijft vandaag dat ook RTL zou zijn afgehaakt, maar dat gelooft De Jong niet. RTL wil tot het einde van de verkoopprocedure geen commentaar geven.

De NOS, die tot drie jaar geleden altijd de samenvattingen uitzond, heeft ongeveer 10 miljoen euro per jaar over voor de samenvattingen, zo melden bronnen in de voetbal- en tv-wereld. De Jong noemt dat bedrag echter uit de lucht gegrepen. John de Mol kocht de beelden drie jaar geleden nog voor 35 miljoen euro per jaar.