'IsraŽl moet naar Noord-Amerika verkassen'

Icoon BuitenlandsDe Iraanse president Mahmoed Ahmadinejad heeft een nieuw plekje op de aardbol gevonden voor IsraŽl. "Canada en Alaska hebben zodanig veel ruimte. Waarom kunnen de IsraŽli's niet simpelweg naar daar verhuizen en er met jaarlijkse schenkingen van 30 tot 40 miljard dollar een nieuwe toekomst opbouwen?"

Eerder riep de president op om IsraŽl in Duitsland of Oostenrijk te laten huizen, omdat deze landen hoogstverantwoordelijk zijn voor de Holocaust, wat weer als belangrijkste argument wordt gepresenteerd voor IsraŽls bestaansrecht. In feite gaat het hem erom dat IsraŽl "verdwijnt uit het midden van de Islamwereld", waar naartoe maakt hem niet zo heel veel uit.

Ahmadinejad deed zijn laatste oproep tijdens een betoging tegen IsraŽl en de Verenigde Staten, waaraan volgens de staatstelevisie honderduizenden burgers hebben meegedaan. In zijn toespraak zei Ahmadinejad dat er geen onschuldige mensen meer moeten worden vermoord, "of het nu moslims, christenen of joden zijn". Ook zei hij dat de Holocaust, die tot mythische proporties zou worden gehyped, niet langer als dekmantel zou mogen dienen voor "een nieuwe volkerenmoord - op Palestina".


Mahmoed Ahmadinejad


Met dank aan Del_Toro voor de submit.