1,5 jaar cel voor verkrachten stiefdochter

Icoon MisdaadEen 41-jarige man uit Zwijndrecht is gisteren door de rechtbank tot 1,5 jaar cel veroordeeld voor het verkrachten van zijn 13-jarige stiefdochter. Het meisje raakte ook nog zwanger van hem en heeft inmiddels een kindje.

De man kreeg tevens een lange proeftijd van drie jaar. Normaal is twee jaar gebruikelijk. Het meisje durfde pas na 26 weken te vertellen dat ze zwanger was. Toen was het te laat de zwangerschap af te breken. De rechter weegt mee dat de Zwijndrechtenaar zijn stiefdochter onherstelbare schade heeft toegebracht.

Ook is in het vonnis meegerekend dat de man toerekeningsvatbaar was en wist wat hij deed. Bovendien werd rekening gehouden met het grote leeftijdsverschil tussen de dader en het slachtoffer. De rechter hekelde de man, omdat het meisje van haar kindertijd zou hebben beroofd. De 13-jarige was verstandelijk beperkt en was nog niet bezig met jongens, maar met kleurplaten, aldus de rechter.

De man vond zichzelf in de zaak een slachtoffer. De stiefvader moet zich van de rechter aan de aanwijzingen van de reclassering houden.