'Bloedsporen in slaapkamer Madeleine'

In de slaapkamer van het vakantie-appartement in het Portugese Praia da Luz waaruit het Britse meisje Madeleine McCann bijna honderd dagen geleden verdween, zijn bloedsporen gevonden. De politie laat onderzoeken of het bloed afkomstig is van Madeleine.

Dat heeft de Britse krant The Daily Telegraph vandaag gemeld op gezag van bronnen rond het politieonderzoek. Britse politieagenten ontdekten met behulp van onder meer speurhonden de bloedsporen in de kamer waar Madeleine sliep. De bloedsporen op de muur van de kamer waren met het blote oog niet te zien.

Maandag doorzocht de Portugese politie auto's die toebehoren aan een verdachte in de zaak rond de verdwijning van Madeleine. Het zou gaan om auto's van de 33-jarige Robert Murat (zie inzetfoto), een in Portugal wonende Brit, en zijn familie. De half-Portugese Murat werd eerder al eens opgepakt voor verhoor omdat hij bovenmatig geïnteresseerd was in het onderzoek. Na een dag werd hij echter vrijgelaten. Later werden op zijn computer sporen van kinderporno aangetroffen. Murat woonde vlakbij de flat in het Portugese Praia da Luz van waaruit Maddie verdween.

Lees meer over dit onderwerp op het forum: Nieuwe zoektocht naar Brits meisje Maddie En verder dank aan Bas_in_het_Veldt voor de submit.