FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 7 augustus 2007

Spore speelbaar op GC in Leipzig

Ondanks dat de game pas in het vierde kwart van EA's fiscale jaar 2008 zal verschijnen, zal Spore tijdens de GC in Leipzig einde deze maand toch speelbaar zijn. Het is de eerste keer dat de game voor journalisten speelbaar zal zijn, eerdere demonstraties waren video's of gespeelde presentaties van de game.

In Spore zal je een ééncelling organisme moeten laten evolueren naar een meercellig organisme, om vervolgens je directe omgeving, de wereld en uiteindelijk het gehele universum te verkennen.

Uitslagen 2e voorronde CL

FC Kopenhagen is vanavond ontsnapt aan een nederlaag tegen Beitar Jerusalem. De Denen wisten na een verlenging alsnog een gelijkspel tegen de Israeliërs uit het vuur te slepen, om zo naar de derde CL-voorronde door te stoten.

De Schotse Rangers konden een 2-0 voorsprong gaan verdedigen in Montenegro. De Schotten wisten zelf éénmaal te scoren via DaMarcus Beasly en het doel opnieuw schoon te houden tegen Zeta. Markus Allbäck wist zijn club Kopenhagen in de race te houden in de verlenging, terwijl het Finse Tampere verrassend te sterk was voor Levski Sofia. Dinamo Zagreb wist in de regioderby wederom te winnen van Dom¸ale.

FK Zeta Golubovci (Mtn) - Rangers FC (Sch) 0-1 (0-2)
81' Beasley 0-1

Beitar Jerusalem FC (Isr) - FC København (Den) 1-1 (nv) (0-1)
61' Yitzhaki 1-0
97' Allbäck 1-1

Levski Sofia (Bul) - Tampere United (Fin) 0-1 (0-1)
40' Niemi 0-1

NK Dinamo Zagreb (Kro) - NK Dom¸ale (Slv) 3-1 (2-1)
16' Vukojevic 1-0
22' Sokota 2-0
27' Zahora 2-1
60' Sammir 3-1


3e voorronde:

Tampere United (Fin) - FC Astana (Kaz)/Rosenborg BK
SV Werder Bremen (Dui) - NK Dinamo Zagreb (Kro)
Rangers FC (Sch) - FK Crvena Zvezda (Ser)/Levadia Tallinn (Est)
Benfica (Por) - FC København (Den)


morgen volgen de overige tien duels uit de tweede voorronde.

Bankrover vergeet zak voor de buit

Een bankrover uit de Amerikaanse staat Michigan dacht gisteren werkelijk goed te zijn voorbereid om zijn snode plan uit te voeren. Vermomming, handschoenen en een bordje met de tekst 'geef me je geld!', alles was voorhanden.

Toen de man aan de balie kwam en het bordje toonde, was de geschrokken bankmedewerkster haastig het geld aan het verzamelen. Pas toen de vrouw vroeg waar ze het geld in moest doen, herinnerde de overvaller zich pas wat hij had vergeten.

Inderdaad, de bankrover had geen tas bij zich. Enigszins beschaamd maakte de man zich snel uit de voeten. Tot op heden is de man nog niet gepakt.

Krokodil valt van de 12e verdieping

Icoon Opmerkelijk De inwoners van het Russische nucleaire dorp Sarov keken raar op toen er dinsdag een krokodil van de twaalfde verdieping van een flatgebouw op de stoep viel.

Volgens het ministerie van Noodsituaties leunde de 1-meter lange kaaiman te ver uit het raam van het appartement waar hij de afgelopen vijftien jaar woonde. Bange voorbijgangers belden de hulpdiensten die het dier met een lasso te pakken kregen en het naar een asiel brachten.

De krokodil is inmiddels weer terug bij zijn baasje en heeft aan de val slechts een gebroken tand overgehouden.

Brandweerlieden gedwongen naar gayparade

Icoon AmerikaIn Nederland verliep de homoparade van afgelopen zaterdag vrij rustig. In de Amerikaanse plaats San Diego ontstond juist ophef. Vier brandweerlieden hebben een klacht bij hun werkgever ingediend wegens seksuele intimidatie. Zij werden gedwongen de parade bij te wonen. Vervolgens zouden ze door homo's belaagd zijn met seksuele opmerkingen en bewegingen.

Het hoofd van de brandweer van San Diego is een lesbische vrouw. Ze zegt haar excuses te hebben aangeboden en de klacht serieus te nemen. ''We voelden ons vernederd'', zei een van de mannen. ''Onze klacht heeft niets met homo's te maken'', zei een ander brandweerlid.

''We werden onder werktijd bedreigd en seksueel geintimideerd. We werden gedwongen om naar provocerend dansende mannen te kijken. Naar mannen die elkaar zoenden en knuffelden'', aldus de man. De vier hopen met de aanklacht te voorkomen dat collega's eenzelfde ervaring ondergaan.

1900 doden in Zuid-Azië door moesson

Icoon WeerIndia, Bangladesh en Nepal kampen al sinds begin juni met overstromingen. Als gevolg hiervan zijn inmiddels al ongeveer 1900 mensen overleden. Ruim 50 miljoen mensen zijn getroffen door de zware moessonregens van de afgelopen tijd. Vandaag begon het waterpeil in Zuid-Azië echter te zakken.

Reddingsoperaties die hulp proberen te bieden aan de getroffen gebieden duren onverminderd voort. De reddingswerkers hebben echter nog niet alle gebieden kunnen bereiken. Een dorpeling uit de Indiase deelstaat Bihar vertelt: “Wij hebben geen hulp ontvangen en nog geen handvol graan gekregen sinds twee weken. De hele familie heeft honger”. Veel van de getroffenen zijn aangewezen op de beperkte voedselvoorraden. In de noordoostelijke Indiase staat Assam werden lokale politici en functionarissen betrapt tijdens het stelen van rijst- en graanvoorraden die bestemd waren voor daklozen. Dit verklaarden lokale agenten.

Een woordvoerder van het VN-kinderfonds Unicef zei vandaag: “Hele dorpen zijn slechts dagen verwijderd van een gezondheidscrisis”. De Verenigde Naties waarschuwden vandaag dat miljoenen mensen slachtoffer kunnen worden van malaria, knokkelkoorts en andere ziektes als de noodhulp de getroffen gebieden niet binnen enkele dagen bereikt. Gisteren en vandaag zijn al zeker 2500 diarreepatiënten toegelaten in de overvolle ziekenhuizen in Bangladesh. Meer dan 100.000 mensen lijden aan ziektes die ondermeer door water worden overgebracht, zo verklaren gezondheidsfunctionarissen ter plaatse.

De moesson duurt van juni tot september en leidt jaarlijks tot overstromingen in Zuid-Azië. De overlast tijdens het huidige seizoen geldt echter als een van de ergste sinds mensenheugenis.

Overstroming Bangladesh
Ernstige overstromingen in Bangladesh en omstreken


Meer informatie en foto's over de moessonregen in Zuid-Azië vind je ook op het forum --> Moesson: 1900 doden al in Zuid Azie

Met dank aan Frutsel voor de submit.

Gears of War én Wolfenstein verfilming?

Geruchten deden al langer de ronde, maar de Gears of War film lijkt er serieus te gaan komen. Uwe Boll zal niet de regie doen, maar Len Wiseman, de man van Underworld en Die Hard 4.0.

Naast een bekende regisseur zal de film ook een ervaren scriptschrijver krijgen, namelijk Stuart Beattle, schrijver van de scripts van de Pirates of the Caribean films. Welke acteurs de game zullen gaan vertolken is nog niet bekend. In 2009 moet de Gears of War film verschijnen.

Een andere game wacht mogelijk ook een verfilming: de omstreden klassieker Wolfenstein. De regisseur van Resident Evil en de scriptschrijver van Silent Hill zouden hier aan werken, al zijn dit nog slechts geruchten.



Binnenkort op het witte doek?

Het lichaam wordt energiebron

Icoon WetenschapWetenschappers hebben een nieuwe manier gevonden om energie op te wekken: lichaamswarmte. Een mobieltje opladen wordt daarmee wel erg makkelijk. Terwijl je belt, stroomt de accu vol.

Het gaat om een vinding van wetenschappers van het Fraunhofer Institut in het Duitse Erlangen. Zij hebben een methode ontwikkeld om lichaamswarmte om te zetten in stroom.

De techniek werkt met 'thermo-elektrische generators', die ook bij een klein temperatuursverschil al elektriciteit kan opwekken. Een metalen plaatje wordt op de huid geplakt, een tweede plaatje neemt de omgevingstemperatuur aan. Met dat verschil wordt stroom opgewekt.

De methode was al langer bekend, maar tot nu toe was een verschil van zeker tien graden Celsius nodig. Nu is een graad al voldoende. Er wordt zelfs al gewerkt aan een systeem dat maar een verschil van 0,5 graden nodig heeft.

Met dank aan Harry2ic en Longmen voor de submit.

Ekramy wellicht weg bij Feyenoord

Sheriff Ekramy staat nu nog onder contract met Feyenoord, maar dit zou wel eens kunnen veranderen. De jonge keeper wil namelijk vaker spelen en heeft geen zin om de bank warm te houden. Mocht het zijn dat de Egyptenaar tweede keus blijft, dan lijkt een vertrek onafwendbaar.

"Als van Marwijk Timmer als eerste keeper ziet wil ik ergens anders gaan spelen dan bij Feyenoord. Ik heb mijn best gedaan om me te bewijzen in de voorbereiding en als de trainer dat niet goed genoeg vind wil ik weg", liet Ekramy in een reactie weten.

De Egyptische doelman zou het liefste zien dat hij zijn carrière bij Feyenoord voort kan zetten. Nog niet zo lang geleden verlengde hij zijn contract daarom tot medio 2010. "Ik wil het liefst bij Feyenoord blijven daarom heb ik ook mijn contract verlengd. Maar ik ga weg als ik tweede keus blijf"

Koné traint weer met selectie PSV

Arouna Koné traint weer mee met de selectie van PSV. De Ivoriaan werd een week geleden, tijdens zijn vakantie, getroffen door malaria en bracht een aantal dagen in het ziekenhuis door. Afgelopen week mocht de aanvaller weer naar huis.

De kans is groot dat Koné overigens niet mee zal spelen in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Deze staat voor komende zaterdag op het programma. De verwachting is dat de Ivoriaan zijn rentree tijdens het eerste duel in de Eredivisie zal maken. PSV neemt het dan op tegen Heracles.

Partizan definitief uit UEFA Cup gezet

De Europese voetbalbond heeft Partizan Belgrado definitief uitgesloten van deelname aan de UEFA Cup. De beroepscommissie wees de bezwaren af en handhaaft de straf die in eerste instantie werd opgelegd.

De reden voor de uitsluiting zijn de rellen rondom het kwalificatieduel voor de UEFA Cup tegen Zrinjski Mostar uit Bosnië. Er raakten maar liefst 36 mensen gewond. Verder krijgt de club uit Servië ook nog een geldboete.

Vorige week speelde Partizan Belgrado de return tegen Zrinjski Mostar nog wel, aangezien er nog geen uitspraak in de beroepszaak was geweest. De Serviërs wisten uiteindelijk met 11-1 te winnen. In het eerste duel was de ploeg al met 6-1 te sterk.

De Bosniërs zijn nu automatisch geplaatst voor de tweede kwalificatieronde van het Europese toernooi. Hierin moet de ploeg het opnemen tegen FK Rabonicki uit Macedonië.

Ook McLaren investeert in CFD-technologie

In navolging van BMW F1 en Renault F1 gaat ook McLaren Mercedes fors investeren in Computational Fluid Dynamics. CFD, zoals het wordt afgekort, zorgt ervoor dat aerodynamische componenten kunnen worden getest voordat deze zijn geproduceerd. Dit kan een forse besparing opleveren, echter vergt dat wel een flinke investering.

BMW Sauber was het eerste team dat bekend maakten in te zetten op CFD. In tegenstelling tot andere teams bezit de Duitse renstal maar één windtunnel. Eerder maakte Renault ook bekend zich op CFD te richten met het oog op de toekomst, het Franse team zal ongeveer 50 miljoen investeren in de technologie. Hoe groot de investering van McLaren zal zijn is niet bekend gemaakt.

Jonathan Neale, een kopstuk uit McLaren’s technische staf: "De aerodynamica is een erg belangrijke factor in de Formule 1 om je continuïteit te kunnen verbeteren. De bolides veranderen gedurende het seizoen vaak alleen in de aerodynamica, en dat moet allemaal worden getest voordat de productie werkelijk leidt tot een inzet in een race. Aerodynamische updates hebben ons afgelopen jaren veel gebracht, maar een CFD-systeem kan nog veel meer brengen." Naar verluid moet de capaciteit van het team verviervoudigd worden door het gebruik van CFD-technologie.

Feitelijk is de technologie niet geheel nieuw voor het Engelse team. Sinds 2005 maakt McLaren al gebruik van soortgelijke technologie. Het is dus in feite een uitbreiding op het bestaande systeem. "Denk aan de kwaliteit van de componenten, die later alsnog in de windtunnel getest zullen worden. We zullen veel meer inzicht krijgen in het slagen of falen van componenten die we met het CFD getest hebben," aldus Mark Taylor, die de leiding heeft over het project.

Sato wil tempo laatste stint vasthouden

Takuma Sato heeft een goed gevoel overgehouden aan zijn laatste stint tijdens de Hongaarse GP van afgelopen weekend. De Japanner was op zijn zachte banden zelfs sneller dan de Ferrari van Felipe Massa.

"Ik kan nog steeds niet geloven hoeveel grip ik had met de banden waarop ik toen reed. Het rijden met de auto was toen echt enorm leuk want deze was echt stabiel. Ik kon aanvallen, versnellen en de rondetijden waren toen ook echt goed. Aan het einde van de race behoorde ik zelfs tot een van de snelste coureurs, dus nu gaan we eens kijken hoe dat komt en belangrijker nog, hoe we dat kunnen herhalen," blikt de Japanner terug.

In de 55ste ronde kwam Sato binnen voor zijn tweede pitstop. Hij kreeg de zachtere bandencompound gemonteerd op zijn Super Aguri-bolide. Ondanks dat de zachte banden tijdens de vrije trainingen niet optimaal presteerden deden ze dat in de race wel. Volgens Sato was er maar één reden dat hij niet voorbij kon gaan aan Felipe Massa: "Ik had veel benzine aan boord en daardoor verloor ik toch wel wat grip."

Hoger beroep spionagezaak op 13-09

Op 13 september zal het ICA (International Court of Appeal) bijeenkomen in Parijs voor de spionagezaak die speelt tussen de Ferrari en McLaren Mercedes. Vooral Ferrari zal de gelegenheid krijgen hun kant van het verhaal te vertellen.

McLaren wordt ervan beschuldigd zich niet aan artikel 151(c) van de Internationale Sport Code te hebben gehouden. Dit houdt in dat het Britse team in het bezit is gekomen van technische gegevens van Ferrari. In een eerdere rechtszaak werd McLaren wel schuldig bevonden, maar ze werden verder niet gestraft. Ferrari ging hier niet mee akkoord en koos voor het hoger beroep.

De pers mag dit keer aanwezig zijn bij de hoorzitting. Verder zijn ook alle teams, die momenteel meedoen aan het wereldkampioenschap, uitgenodigd en kunnen ze commentaar geven over de zaak. Zij kunnen dit echter ook schriftelijk doorgeven aan het ICA.

Stadionspeaker krijgt stadionverbod

Icoon VoetbalDe Belgische voetbalclub SV Zulte Waregem moet het voorlopig zonder stadionspeaker doen. Fadi Glor de speaker heeft namelijk een stadionverbod tot 1 januari 2008 gekregen. Hij kreeg ook nog eens een boete van 500 euro.

In rust van het duel met Standard Luik liet hij afgelopen weekeinde de opmerking 'Bent u ook zo bang van de Luikse maffia? Koop dan een tuinhuis bij...' door het stadion schallen. Deze verwijzing naar een verband tussen de club en de maffia viel niet zo best.

"Nu betekent Fadi geen gevaar meer voor de bezoekers van het Regenboogstadion noch het Belgische voetbal in het algemeen", stelt Zulte Waregem vast na het verbod opgelegd te hebben. "We zoeken nu een ernstige kandidaat-omroeper."

Met dank aan Longmen voor de submit.

Boogie verscheept naar Amerikaanse winkels + screens

Electronic Arts heeft aangekondigd dat ze Boogie hebben verscheept naar de Noord Amerikaanse winkels en het spel moet 31 augustus in de Europese winkels liggen. Tegelijkertijd met deze aankondiging heeft EA een aantal screenshots vrijgegeven van dit swingende spel. Boogie bevat onder andere nummers van The Jackson 5, Kool & The Gang, Red Hot Chili Peppers en de Black Eyed Peas. Hieronder kan je de screens van Boogie bekijken





De Mac is tóch lekkerder

Icoon OpmerkelijkDe meeste mensen kennen het wel: kinderen die weigeren hun bord leeg te eten, of die de voorgeschotelde groenten niet lusten. Wel; voor deze 'wanhopige' ouders is nu er een simpele oplossing voorhanden. Als je bij de plaatselijke McDonalds een aantal lege verpakkingen van het happy meal ophaalt en daar de ‘normale’ avondmaaltijd in opdient zullen kinderen het lekkerder vinden dan wanneer het op een ‘gewoon’ bord wordt geserveerd.

Dit blijkt uit een Amerikaans onderzoek. Kinderen van drie tot vijf jaar kregen de opdracht om identieke soorten drank en eten te proeven. De ene helft hiervan zat in een McDonalds-verpakking, de andere helft in een merkloze verpakking. De kinderen gaven in 80 procent van de gevallen aan dat ze het eten uit het McDonalds-bakje lekkerder vonden omdat ze dachten dat het van de Mac afkomstig was. Uit het onderzoek blijkt dat kinderen dus erg beïnvloedbaar zijn door reclame.

Met dank aan tracer60 voor de submit.

Screenshots van de multiplayer van Medal of Honor: Airborne

Electronic Arts heeft wat beelden vrijgegeven van het volgende deel in de Medal of Honor serie. We zien hier screens van de multiplayer van de game. In de singleplayer van de game neem je de controle over Boyd Travers van de Airborne Division. Elke missie zul je beginnen vanuit de lucht en door het sturen van je parachute kun je bepalen vanaf waar je de Duitsers gaat aanvallen.

Medal of Honor: Airborne wordt 14 september in Europa verwacht.






Slaapwandeling kost toerist het leven

Icoon OngelukEen toerist op het Spaanse eiland Menorca is op tragische wijze om het leven gekomen. De 18-jarige Troy Heather viel ’s nachts van een balkon af terwijl hij aan het slaapwandelen was. Acht meter lager sloeg hij te pletter op het beton. Zijn vriendin Danielle hoorde de klap om drie uur in de nacht en rende meteen naar beneden. Ze kon niets meer voor Troy doen, hij stierf vier uur later in het ziekenhuis.

Het was niet voor het eerst dat Troy slaapwandelde; toen hij nog klein was sloten zijn ouders alle ramen en deuren voor het geval hij weer een nachtelijke wandeling wilde maken. Dit slaapwandelgedrag leek sinds een jaar of twee over te zijn. Volgens zijn ouders verviel hij in zijn oude gedrag door uitputting: Troy zou voor hij ging slapen 24 uur in touw geweest zijn.

De politie in Santo Tomas beschouwt het als een tragisch incident. Het lichaam van de jongen wordt deze week nog vrijgegeven.

Met dank aan Harry2ic en Ladylike voor de submit.

FOK!tv: Eddy Zoey over radio, vreemdgaan en de Simpsons

FOK!tv sprak met Eddy Zoey in de 3FM studio waar hij net bezig was met zijn radioprogramma ZoeyZo en een fotoshoot had met DJ Miss Nine. Het gesprek ging over radiomaken, de Spaanse serie van 'Nu We Er Toch Zijn' en werken voor goede doelen. Overigens sloeg Zoey ooit de avances af van Carmen Electra, maar met wie zou hij het wel willen doen? FOK!tv zocht het voor je uit. Overigens zie je binnenkort ook een gesprekje met Miss Nine op FOK!tv



Natuurlijk kun je 'm ook als wmv downloaden (105 Mb)

'Bourdais naar Toro Rosso'

Toro Rosso gaat morgen officieel bekendmaken dat Sebastien Bourdais vanaf volgend jaar voor het team zal rijden. Dat zou blijken uit een uitgelekt rapport dat vandaag verscheen.

Als de geruchten morgen officieel worden bevestigd, zal de meervoudig kampioen van de Champ Car series in 2008 naast Sebastian Vettel rijden voor het dochterteam van Red Bull Racing.

Bourdais reed dit jaar al testrondes in de Toro Rosso en liet daarmee een behoorlijke indruk achter. Hij zal de plek van Vitantonio Liuzzi overnemen. Liuzzi kent in 2007 echter een erg ongelukkig seizoen met een onbetrouwbare auto. De Italiaan voldoet niet volgens de teamleiding. Andere geschikte kandidaten hebben zich nog niet gemeld bij Toro Rosso-teambaas Gerhard Berger.

'Evangelicale tieners hebben ook veel seks'

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Evangelicaal christelijke tieners in de Verenigde Staten doen op het gebied van seks niet onder voor hun niet-christelijke leeftijdsgenoten. Dat stelt de Amerikaanse christelijke socioloog Mark Regnerus.

De socioloog stelt zelfs dat evangelicale jongeren in de VS in seksueel opzicht mogelijk nog ''immoreler'' zijn dan niet-christenen. Uit statistieken zou blijken dat evangelicale tieners gemiddeld op jongere leeftijd voor het eerst van bil gaan dan hun liberale protestantse leeftijdgenoten: 16,3 jaar tegenover 16,7 jaar. Bovendien zouden jonge evangelicalen in hun tienerjaren ook vaker drie of meer seksuele partners hebben dan niet-evangelicalen: 13,7% tegen 8,9%.

Bovendien worden plechtige beloften om te wachten met het hebben van seks tot het huwelijk ('Ware liefde wacht') vaak niet nagekomen. De belofte houdt volgens Regnerus gemiddeld anderhalf jaar stand; maar liefst 88% komt zijn of haar belofte uiteindelijk niet na.

De jonge evangelicalen weten overigens wel ''hoe het hoort''. Circa 80% die zegt wedergeboren te zijn (born again), vindt seksualiteit buiten het huwelijk moreel verkeerd. Maar bij 75% wint de lichamelijke behoefte het van de geestelijke overtuiging.

Dronken Duitsers met opblaaspop vernielen tuin

Icoon ShockingBeschonken Duitsers in een bootje hebben veel schade veroorzaakt in de tuin van een 45-jarige man in Oudewater. Zijn tuin ligt aan de oever van de Hollandsche IJssel. De zatlappen vernielden een hoop paaltjes en plantjes door continu tegen de oever te rammen.

Het verhaal krijgt een bizarre wending omdat getuigen meldden dat de daders compleet naakt waren en ook de liefde aan het bedrijven waren met een opblaaspop. De eigenaar van de tuin wil de kosten van de geleden schade verhalen op het verhuurbedrijf van de boot waarmee de Duitsers hun opmerkelijke, nogal slopende feestje bouwden.

[upd] Grote legopop op strand van Zandvoort

Icoon OpmerkelijkDe mensen op het strand van Zandvoort keken vanochtend raar op toen ze ineens een 2,5 meter lange legopop aantroffen. Het is een raadsel waar het 'speelgoed' vandaan komt. "Hij ligt daar sinds de ochtend. Misschien is de pop aangespoeld?", aldus een medewerker van strandpaviljoen Skyline. De reusachtige replica staat op het strand in een blauw hemdje en een rode broek.

Vooralsnog wordt de legopop nergens vermist. Legoland in Denemarken heeft laten weten dat ze niets missen en ook het Speelgoedmuseum in Deventer, waar momenteel een tentoonstelling over de poppetjes plaatsvindt, is niets kwijt. Lego Nederland heeft ook geen idee waar het 'speelgoed' vandaan komt.

Update 22:22
Op de voorkant van de legopop staat "No real than you are", dat is afkomstig van een kunstenaar uit Utrecht. De kunstenaar, die ook bij strandpaviljoen Skyline werkt, zegt echter dat hij er niets van weet. De pop stond eerder op Dance Valley en zit zelfs in Second Life.


Lego, nu ook voor volwassenen!

Codemasters zal Fury uitgeven in Europa

Codemasters heeft weer een MMORPG in de pocket. Ditmaal zal het bedrijf de game Fury in oktober in Europa gaan uitgeven. Deze game, die aangedreven wordt door de Unreal 3-engine, is een van de weinige online games waarvoor niet maandelijks betaald zal hoeven worden. David Solari, Vice President en General Manager van Codemasters Online, is erg blij met de deal met Auran:

"We zijn erg trots op onze nieuwste samenwerking met Auran om het langverwachte Fury naar Europa te brengen. We geloven dat deze unieke en vernieuwende titel veel MMO- en actiegamers wereldwijd aanspreekt. De game duwt de online persistent markt vooruit dankzij Fury’s nieuwe stijl in het gratis te spelen, online actie genre."

In Fury speel je een van de Chosen. Je bent herboren in een wereld die vernietigd is door de zogenaamde Fade. Het doel is om Fury Essence te vergaren, waarmee het Domein beschermd kan worden voor totale vernietiging. Je zult merken dat jouw karakter al duizenden levens heeft geleefd en duizenden gevechten geleverd en je zult met die opgedane kennis The Fade moeten verslaan.

Zes meter lange haai morgen geveild

Icoon BuitenlandsMorgenochtend wordt een dode haai van zes meter lang en ongeveer 2000 kilo geveild. Het dier is gevangen door het vissersschip Z-18 Soetkin in de Keltische Zee, ten zuiden van Ierland. Rond middernacht wordt de bijzondere vangst verwacht op het vaste land. De veiling vindt plaats bij de visveiling in het Vlaamse Zeebruggen.

Het vlees van de haai kan gebruikt worden voor consumptie en de vinnen zijn veel geld waard in Azië. Daar worden ze gebruikt om de mannelijke potentie te verhogen. Overigens gebeurt het niet elke dag dat er zulke grote dieren geveild worden. "In mijn twintigjarige carrière is het de eerste keer dat ik weet dat we zo'n haai veilen", aldus directeur Johan Van de Steene.

Barneveldse oorbelrukker vrijgelaten

De 15-jarige 'oorbelrukker' uit Barneveld is vandaag door de rechter-commissaris vrijgelaten uit voorarrest. De jongen werd vrijdag aangehouden toen hij toesloeg bij een 13-jarig meisje.

Hij heeft bekend sinds augustus vorig jaar 12 diefstallen te hebben gepleegd en drie pogingen daartoe te hebben gedaan. In de afgelopen twee weken heeft hij zeker bij vier meisjes hun oorbellen afgerukt terwijl ze op straat liepen. Drie van hen liepen hierbij verwondingen op

De knaap zei dat het hem enkel om het bezit van de oorbellen ging en dat hij zich er niet bewust van was dat het uitrukken van oorbellen schade kan toebrengen aan iemands oor. Zijn slachtoffers, meest meisjes van tussen de 8 en 15 jaar oud, hebben overigens geen blijvend letsel overgehouden aan de maffe handelswijze van de jeugdige Barnevelder.

De jongen zal binnenkort een persoonlijkheidsonderzoek ondergaan. Dan zal worden bekeken of er psychologische redenen zijn voor zijn gedrag.

Heinze forceert breuk met United

Gabriel Heinze stapt naar de Engelse arbitragecommissie om een overgang naar Liverpool af te dwingen. De verdediger zegt dat hij zwart op wit heeft staan dat hij voor 9,4 miljoen euro weg mag bij Manchester United.

United weigert mee te werken aan een overgang omdat Liverpool komend seizoen een van de grote concurrenten is in de strijd om het kampioenschap. De club claimt dat zij die voorwaarde ook mondeling en schriftelijk heeft doorgegeven aan de veertigvoudig Argentijns international.

Heinze heeft nog een tweejarig contract bij United.

EA: Meer vrouwen nodig in gamesindustrie

Icoon Games Tijdens een toespraak op de Education Summit tijdens Siggraph (een jaarlijkse bijeenkomst voor de grafische industrie) heeft Matthew Jeffery, bij Electronic Arts verantwoordelijk voor het aannemen van jong talent, gezegd dat er meer vrouwen in de gamesindustrie nodig zijn om de ontwikkeling van de industrie verder te helpen.

"Ten eerste zijn vrouwen in game design en productie meer 'in touch' met hun gevoelens en één van de belangrijkste elementen in games tegenwoordig is om emotioneel geloofwaardige characters te hebben. Ten tweede zijn vrouwen in project management beter in staat de balans te slaan tussen het werk en de rest van hun leven."

Tegelijk merkte hij ook op dat Electronic Arts graag meer vrouwen en etnische minderheden aan zou willen nemen, maar dat de sollicitaties vanuit deze twee groepen vrij mager zijn. Het bezoek aan universiteiten toont ook aan dat het in de nabije toekomst niet veel beter zal worden.



Jade Raymond van Ubisoft


Voor meer gamesnieuws kun je uiteraard terecht op FOK!games
Ook op het forum kun jij je mening hierover kwijt

Lindsay Lohan zit weer in afkickkliniek

Icoon ShowbizzDe zuip-snuif actrice Lindsay Lohan heeft zich voor de derde keer in korte tijd laten opnemen in een afkickkliniek. Dit keer moet ze voorgoed van haar drankzucht af worden geholpen, is het plan. Volgens bronnen zal de 21-jarige Amerikaanse een intensief rehabilitatieprogramma ondergaan dat minimaal een maand in beslag gaat nemen.

Lohan heeft zich laten opnemen in één van de beste klinieken van Amerika. Zo heeft iedere kamer een eigen jacuzzi. Het losgeslagen feestbeest werd in juli in Los Angeles gearresteerd op verdenking van rijden onder invloed, rijden zonder geldig rijbewijs en cocaïnebezit.



Mevrouw Lohan eerder dit jaar na het nuttigen van veel drank

Nilsson op weg naar Real Betis

Lasse Nilsson verruilt SC Heerenveen zo goed als zeker voor Real Betis. De Spaanse subtopper bereikte een akkoord met de Friezen over een transfersom van 3,1 miljoen euro. De Spaanse club moet nog wel bankgaranties overleggen. Pas daarna zal de transfer bekend worden gemaakt.

Nilsson tekent in Sevilla een contract voor drie jaar. Na afgelopen seizoen gaf de Zweed aan dat hij ondanks een twee jaar doorlopend contract wilde vertrekken. "Omdat het tijd is voor een nieuwe stap in mijn carrière."

T-Mobile geeft donderdag duidelijkheid

Aankomende donderdag zal telecommunicatiebedrijf T-Mobile bekendmaken of het nog langer actief wil blijven in de wielersport. De woordvoerder van het Duitse concern, Christian Frommert, heeft dit vandaag laten weten.

Voor de start van de afgelopen Tour de France had het bedrijf laten weten het tot 2010 lopende contract uit te dienen. Na de dopingaffaires in de Tour zou er binnen het bedrijf toch weer twijfel zijn ontstaan. Bij de start van de ronde van Duitsland zal er donderdag een persconferentie worden gegeven.

[DTM] Vanina Ickx mag seizoen afmaken

Het leek er even op dat Vanina Ickx op Zandvoort haar laatste DTM-weekend had afgewerkt. Dr. Wolfgang Ullrich, de motorchef van Audi, heeft echter laten weten dat de Belgische het seizoen afmaakt.

"We zijn na Zandvoort om de tafel gaan zitten", aldus Ullrich. "En we zijn het eens geworden het contract uit te dienen. Ik ben ervan overtuigd dat het niet fair geweest zou zijn om je twee seizoenen vast te leggen en dan iets anders te doen."

Na een ongelukkig weekend op het circuit van Zandvoort waren de geruchten over een vertrek van de dochter van voormalig Formule 1-coureur Jacky Ickx niet van de lucht. Op de vrijdag kon de Belgische niet rijden omdat ze in de eerste ronde in de grindbak reed en vervolgens de auto beschadigd raakte bij het wegslepen. Tijdens de kwalificatie sloeg Ickx in de grindbak over de kop. Audi meldde dat de auto niet kon worden gerepareerd. Hierdoor kon ze op zondag niet meedoen aan de race.

'Sociale dienstplicht voor radicaliserende moslimjeugd'

De Amsterdamse Partij van de Arbeid (PvdA) wil dat moslimjongeren die radicaal dreigen te worden, een sociale dienstplicht ondergaan. Volgens PvdA-fractievoorzitter Manon van der Garde kan zo'n dienstplicht hun helpen hun isolement te doorbreken en het contact met de Nederlandse samenleving te hervinden.

De sociale dienstplicht is overigens slechts één van de vele maatregelen en aandachtspunten waarmee de PvdA radicalisering van moslimjeugd te lijf wil gaan. Zo heeft de partij ook verplichte lessen in Nederlandse normen en waarden, discussiebijeenkomsten, trainingen, lezingen en werkgroepen op het oog om radicaliserende jongeren weer bij de les te halen. Verder ziet de PvdA het extra activeren van vrouwen ook als middel tegen de radicalisatie.

Nota
De Amsterdamse PvdA heeft de aanbevelingen opgeschreven in een discussienota over radicalisering die op 6 september aan de orde komt in de commissie algemene zaken. Daarin maant de PvdA het college een actieplan tegen radicalisering op te stellen. Vorig jaar is daar al 1,3 miljoen euro voor opzijgezet. Dat gebeurde naar aanleiding van een onderzoek van de Universiteit van Amsterdam. Daaruit bleek dat 2% van de moslims in de hoofdstad ontvankelijk is voor radicalisering

De PvdA-plannen richten zich op jongeren die nog net niet erg radicaal zijn, maar niet meer luisteren naar ouders of imams. Hoe de PvdA denkt deze jongeren te vinden en ze vervolgens over te halen om acht uur per dag in een bejaardenhuis te gaan werken, is nog niet geheel duidelijk. Hier zou volgens de sociaal-democraten 'de signaalfunctie' moeten worden ingezet door leraren, ouders en moskeeën.



V.D Garde: 'dienstplicht kan helpen contact met samenleving te hervinden'

Met dank aan bennootje en neegij voor de submit.

EA: "Meer vrouwen nodig in gamesindustrie"

Tijdens een toespraak op de Education Summit tijdens Siggraph (een jaarlijkse bijeenkomst voor de grafische industrie) heeft Matthew Jeffery, bij EA verantwoordelijk voor het aannemen van jong talent, gezegd dat er meer vrouwen in de gamesindustrie nodig zijn om de ontwikkeling van de industrie verder te helpen.

Firstly, in game design and production, women are more in touch with their emotions and a key driver for gaming is to have emotionally believable characters.
Secondly, in project management, women are more attuned to equity in working practices, especially work-life balance.

Tegelijk merkte hij ook op dat EA graag meer vrouwen en etnische minderheden aan zou willen nemen, maar dat de sollicitaties vanuit deze twee groepen vrij mager zijn. Het bezoek aan universiteiten toont ook aan dat het in de nabije toekomst niet veel beter zal worden.


Heitinga hoopt op versterkingen

Ajax-speler John Heitinga hoopt dat de directie van de Amsterdammers nog een aantal versterkingen binnenhaalt.

“Ik denk dat we nog wel wat spelers kunnen gebruiken, ook een middenvelder. Tegen Arsenal hebben we kunnen zien dat wanneer er enkele belangrijke spelers wegvallen, onze hele reservebank is gevuld met jeugdspelers”, aldus de verdediger in de nieuwe editie van Sportweek. “Die hebben veel talent, maar als je de Champions League in wilt en mee wilt doen om de titel, heb je een zo sterk mogelijke selectie nodig.”

'Madeleine vermoedelijk dood, ouders verdacht'

Icoon BuitenlandsDe Portugese politie gaat ervan uit dat het ontvoerde Britse meisje Madeleine McCann dood is. Dit schrijft de Portugese krant Diário de Notícias vandaag op basis van een anonieme bron die betrokken is bij het onderzoek.

De ouders zouden nu ook als verdachten in de zaak worden beschouwd. Onduidelijk blijft vooralsnog of zij worden verdacht van nalatigheid of van het doden van hun dochter met opzet.

Gisteren werd bekend dat in de kamer van het meisje bloedsporen zijn aangetroffen die met het blote oog niet zichtbaar zijn. Het is nog onduidelijk of het bloed van Madeleine is. Zij verdween ruim drie maanden geleden terwijl haar ouders even verderop in een restaurant zaten te eten. Haar ouders zetten sindsdien een internationale campagne op om te vragen om hulp bij de zoektocht naar het verdwenen meisje.

Bloedsporen
Britse politieagenten ontdekten met behulp van onder meer speciale speurhonden de bloedsporen in de kamer waar Madeleine sliep in het vakantieappartement.

Gisteren doorzocht de Portugese politie auto's die toebehoren aan een verdachte in de zaak rond de verdwijning van Madeleine. Het zou gaan om auto's van de 33-jarige Robert Murat, een in Portugal wonende Brit, en zijn familie. De half-Portugese  Murat werd eerder al eens opgepakt voor verhoor omdat hij bovenmatig geïnteresseerd was in het onderzoek. Na een dag werd hij echter vrijgelaten. Later werden op zijn computer sporen van kinderporno aangetroffen. Murat woonde vlakbij de flat in het Portugese Praia da Luz van waaruit Maddie verdween.

Reactie
De ouders van Madeleine blijven ervan uitgaan dat hun dochter leeft. Dit zei het Britse echtpaar vanmiddag tegen het tv-station Sky News, nadat het nieuws uit Portugal over de mogelijke dood van hun dochter, Groot-Brittannië had bereikt.

''Bij tal van gelegenheden heeft de Portugese politie gezegd dat zij op zoek is naar een levende Madeleine'', aldus Gerry McCann tegen het Britse tv-station. ''Ik heb geen enkele informatie dat dat veranderd is.''



Ouders van Madeleine blijven hopen op levende dochter

Lees meer over dit onderwerp op het forum: Nieuwe zoektocht naar Brits meisje Maddie En  verder dank aan gerrit098, neegij en PatoPato voor de submit.

China grote winnaar WCG Asian Championships

Van 2 tot 5 augustus vonden in Signapore de WCG Asian Championships plaats. In vijf onderdelen werd gestreden voor de titel Champion of Asia. In DOTA: All Stars (een costum-map voor Warcraft III), Warcraft III, Dead or Alive 4, FIFA 2007 en Age of Empires III waren prijzen te winnen. China was de grote winnaar van het evenement, in drie onderdelen werd goud binnengehaald (Dead or Alive 4, DOTA: All Stars en FIFA 2007). Korea won de overige twee evenementen.

Indrukwekkend was de prestatie van Indiër Reuben Pereira. Hij won als eerste Indiër ooit een medaille op een internationaal e-sports toernooi, zilver in FIFA 2007. De 17-jarige scholier is al twee jaar lang ongeslagen in India en heeft nu dus ook kunnen doorbreken op internationaal niveau. In de finale moest hij het in een best-of-three afleggen tegen de Chinees STAR.YoRI_MG met 4-6 4-6. Hij ging door deze prestatie naar huis met een cheque van SG$600,-



Stem op je favoriete titel voor F.E.A.R.-vervolg

Met dank aan een ingewikkelde juridische constructie kan Monolith voor de titel van het vervolg op F.E.A.R. niet de naam F.E.A.R. gebruiken. In plaats van eindeloos zoeken naar een geschikte titel, hebben ze de fans ingeschakeld die via e-mail suggesties mochten doen. Via de e-mail kwamen onder meer titels als "S.C.A.R.E.D.", "A.F.R.A.I.D.", "C.H.U.C.K.N.0.R.R.I.S.", "M.E.A.T." en "S.A.U.S.A.G.E." binnen.

Uiteindelijk heeft het team drie geschikte titels uitgekozen, en kun je via een poll stemmen welke titel het vervolg moet gaan dragen. Je hebt keuze uit "Dead Echo", "Project Origin" en "Dark Signal". Stemmen doe je hier.

Orthodoxe-joden slaags in Hebron met soldaten

Israël/PalestinaIn de stad Hebron op de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever zijn het Israëlische leger en orthodox-joodse demonstranten met elkaar slaags geraakt. Daarbij vielen 16 gewonden. Honderden orthodoxe-joden verzetten zich tegen de evacuatie van twee joodse gezinnen, die woonden in leegstaande Palestijnse winkels. Een Israëlische rechtbank had eerder bepaald dat de joodse gezinnen daar weg moesten.

De betogers verschansten zich achter prikkeldraad en brandende autobanden en gooiden stenen naar de soldaten. Het leger schorste overigens 12 soldaten die weigerden mee te werken aan de ontruiming. In Hebron wonen 650 joden in een zwaarbewaakte wijk tussen 180.000 Palestijnen.

Belgische justitie onderzoekt 'Kuifje in Afrika'

Icoon AlgemeenBij onze zuiderburen heeft de Congolese student Mbutu Mondondo Bienvenu een klacht ingediend tegen de uitgeverij van het album 'Kuifje in Afrika'. De student noemt het stripboek ''een belediging voor alle Congolezen''.

Het Brusselse parket is naar aanleiding van de klacht een vooronderzoek gestart naar de strip die Hergé in 1931 onder de titel 'Kuifje in Congo' voor het eerst publiceerde. Het vooronderzoek moet duidelijk maken of de klacht ontvankelijk kan worden verklaard.

Het Belgische antidiscriminatiebureau - het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding - waarschuwt voor ''hyperpolitieke correctheid.''

Eerder dit jaar kwam het stripboek ook al in opspraak in Groot-Brittannië en de VS. De verkoop steeg door de bijgaande publiciteit overigens met 3800%.



'Een belediging voor alle Congolezen'

Krajicek naar volgende ronde LA

Michaëlla Krajicek heeft zich voor de tweede ronde van het toernooi in Los Angeles geplaatst. De Nederlandse was met 6-3 en 6-1 te sterk voor de Francaise Severine Bremond.

Eerder dit jaar ondervond Krajicek op Roland Garros al geen problemen met Bremond en ook dit keer was het klasseverschil groot. De Almeerse brak haar opponente in de eerste en de laatste game van de eerste set en in het tweede bedrijf nam ze direct een 4-0 voorsprong. Een break wist Bremond nog weg te werken, maar het bleek slechts uitstel van executie.

Frustratie kost Gudde twee oefenduels

Wouter Gudde moet twee oefenduels van Sparta missen. De verdediger krijgt de schorsing vanwege een domme actie.

Hij liep afgelopen zaterdag, in het vriendschappelijke duel met Getafe, tegen een rode kaart aan, toen hij zijn frustratie botvierde op de benen van zijn tegenstander Juan Albin Leites. "Dom van me. Het was uit frustratie. We stonden hier voor aap," aldus Gudde na de met 6-1 verloren wedstrijd.

Gudde mist door de schorsing vanavond de vriendschappelijke wedstrijd van Sparta tegen het Westlands Elftal. Tegen het Portugese Paços Ferreira kan hij aankomende zaterdag wél spelen. Die wedstrijd, die in Portugal zal worden gespeeld, valt namelijk niet onder de auspiciën van de KNVB.

Dopingzaak Di Luca geseponeerd

Danilo Di Luca kan voorlopig opgelucht ademhalen. De openbaar aanklager van Pescara heeft de nieuwe dopingzaak tegen de Italiaanse winnaar van de Giro d'Italia geseponeerd.

De Italiaanse krant Gazzetta Dello Sport schrijft vandaag dat de zaak van Di Luca, de huidige leider in de ProTour, "strafrechtelijk irrelevant" is. De nieuwe zaak kwam voort uit een eerder onderzoek naar Di Luca over zijn rol in de 'Oil for Drugs'-affaire. Die zaak werd vorige maand al geseponeerd.

Toch is de Italiaan nog niet helemaal klaar omdat de aanklager van het Italiaans Olympisch comité CONI de zaak van Di Luca nog wel in behandeling heeft. Di Luca wordt ervan verdacht contact te hebben gehad met Carlo Santuccione, een Italiaanse dopingdokter.

Mauresmo neemt pauze

Amélie Mauresmo komt voorlopig niet meer in actie. Dat maakte de Française vandaag bekend.

"Tot het begin van de US Open speel ik geen toernooien meer. Ik ben na mijn blindedarmoperatie iets te snel op de baan teruggekeerd en heb nu een kleine terugslag,” aldus Mauresmo die de toernooien in Toronto en New Haven over slaat.

De US Open, het vierde en laatste grandslamtoernooi van dit jaar, begint op 27 augustus.

Nog geen duidelijkheid Prodrive

Er is nog altijd geen duidelijkheid over het twaalfde Formule 1-team dat vanaf 2008 zal deelnemen aan het kampioenschap. Prodrive zou reeds in juli haar plannen bekend maken, maar tot op heden is er niets vernomen. Het is zelfs onduidelijk of het team haar intrede nog wel gaat maken.

Het team van Dave Richards heeft nog niets bekend gemaakt over het aantrekken van personeel, chassis en motor en sponsoren. Sinds bekend werd dat het team haar intrede zou doen, wordt er gespeculeerd over een samenwerking met McLaren Mercedes. Er is echter nog geen overeenkomst getekend tussen beide teams. Wel zijn er gesprekken zo bevestigt Martin Whitmarsh: We moeten er eerst zeker van zijn dat de juiste middelen aanwezig zijn. Niemand wil zich inlaten met een project dat niet goed gestructureerd en gefinancierd is en geen redelijke kans op succes heeft. Er moet binnenkort een besluit genomen worden omdat er nog veel werk verricht moet worden. Wij willen zaken doen met David en daar zijn we hard mee bezig. We gaan nu de druk opvoeren om tot een besluit te komen aangezien de tijd dringt, aldus Whitmarsh.

Als mogelijke coureurs worden Alexander Wurz en Pedro de la Rosa genoemd. Beiden zijn echter sceptisch gezien de korte tijd die nog beschikbaar is.

Alonso mag weg na seizoen

McLaren Mercedes-teambaas Ron Dennis heeft Fernando Alonso verteld dat hij aan het eind van dit seizoen mag vertrekken als zijn situatie met teamgenoot Lewis Hamilton niet verbetert.

De geruchtenmolen draait op volle toeren sinds Alonso bestraft werd na de kwalificatie van de GP van Hongarije. De Spanjaard werd hierbij vijf plaatsen teruggezet, nadat hij Hamilton vermeend had opgehouden in de pits, waardoor de Brit niet genoeg tijd meer had om aan zijn snelle ronde te beginnen. Volgens The Times mag Alonso door de slechte relatie tussen de twee weg aan het eind van het seizoen.

"Ik heb begrepen dat hij weg mag omdat ze hem beu zijn. Ron (Dennis, red.) moet op dit moment van beiden niets hebben", aldus een bron. Alonso heeft een contract tot eind 2009 bij de Britse renstal, waar hij £10 miljoen per jaar verdient (een kleine vijftien miljoen euro). De Spanjaard heeft reeds aangegeven aan media in zijn vaderland dat er grote twijfel bestaat over het uitdienen van zijn contract.

Het vooruitzicht dat Alonso wellicht vertrekt bij McLaren heeft speculaties in de paddock aangewakkerd. Zo zou de Spanjaard naar Scuderia Ferrari kunnen gaan, ten koste van de Braziliaan Felipe Massa. Renault F1, het team waarmee Alonso zijn twee wereldtitels behaalde, zou ook een optie kunnen zijn. Hierbij zou zijn voormalig collega Giancarlo Fisichella de gebeten hond zijn.

Verkiezing zesde FOK! Film Top 100 gestart

Icoon Film In het subforum Film, Tv & Radio zijn deze week de zesde jaarlijkse verkiezingen van de FOK! Film Top 100 van start gegaan. Tot 12 augustus kan iedereen z'n top 25, top 50 of top 100 samenstellen.

De afgelopen jaren is de eerste plek vrij voorspelbaar geworden. De traditie van Pulp Fiction op de eerste plek in de lijst werd vorig jaar in ere gehouden met de vijfde verkiezing op rij. Het gevangenisepos The Shawshank Redemption eindigde op de tweede plaats en The Matrix wist het brons te pakken.

Wil jij er voor zorgen dat Pulp Fiction wederom wint, of vind je dat de verzamelde werken van John Candy meer lof verdienen, haast je dan naar FOK! Film Top 100 2007 - 6e editie en deel jouw favoriete films met de rest van FOK!

Let op: lees eerst goed de regels in de openingspost van het topic voordat je een lijst met films plaatst! Als je bepaalde regels over het hoofd ziet telt je inzending mogelijk niet mee, en is je moeite voor niets!


Tarantino dit jaar weer favoriet?

Uitslagen Schotland ronde 1

Afgelopen zaterdag, zondag en gisteren werden er wedstrijden gespeeld in de eerste competitieronde in Schotland. Hieronder de uitslagen.

Uitslagen speelronde 1:

ThuisUitEindstand
Saint-MirrenMotherwell0-1
Inverness CTGlasgow Rangers0-3
GretnaFalkirk0-4
Dundee UnitedAberdeen1-0
CelticKilmarnock0-0
HeartsHibernian0-1

Stand:

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Falkirk134-0
2Glasgow Rangers133-0
3Dundee United131-0
4Hibernian131-0
5Motherwell131-0
6Celtic110-0
7Kilmarnock110-0
8Aberdeen100-1
9Hearts100-1
10St. Mirren100-1
11Inverness CT100-3
12Gretna100-4

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1HigdonFalkirk2
=FergusonGlasgow Rangers2

Programma speelronde 12:

DatumThuisUit
za 11-08Glasgow RangersSaint Mirren
za 11-08FalkirkCeltic
za 11-08AberdeenHearts
za 11-08KilmarmockDundee United
za 11-08HibernianGretna
za 11-08MotherwellInverness CT

Populariteit van Breezer neemt snel af

Icoon OpmerkelijkHet lijkt gedaan met de Breezer. Ging er vijf jaar geleden op het hoogtepunt nog 30 miljoen liter van het mierzoete mixdrankje over de toonbank, dit jaar zal dat niet meer dan acht miljoen liter zijn.

Vooral onder jongeren was de 'Breezaah' in trek. Maar dat het nu minder wordt, wil niet zeggen dat ze van de alcohol af zijn. In tegendeel zelfs. Nederlandse jongeren behoren tot de zwaarste drinkers van Europa. "Drinken is steeds normaler. Ook vinden ouders het vaak onderdeel van de opvoeding dat kinderen kennis maken met drank. Ze hebben liever dat ze thuis drinken dan stiekem", zegt Martijn Planken van het Nationaal Instituut voor Gezondheid en Ziektepreventie (NIGZ).

Maar jongeren worden er niet slimmer op. "Elk glas heeft destructieve gevolgen voor de ontwikkeling van de hersenen. Het is de eindfase van de puberteit waarbij de cognitie, het denkvermogen, wordt geoptimaliseerd. Alcohol staat die ontwikkeling enorm in de weg", zegt Planken.

Jongeren zouden van de Breezers deels zijn overgestapt naar de likorettes. Dat zijn likeurachtige drankjes die ook zoet zijn, maar meer alcohol bevatten dan Breezers. De alcoholbranche zelf, bekend onder de naam Stichting Verantwoord Drankgebruik (STIVA), zegt dat daar niks van klopt. Uit de cijfers zou niet op te maken zijn dat er een verschuiving is naar andere dranken.

Met dank aan bennootje en Bas_in_het_Veldt voor de submit.

Alves woensdag terug in Heerenveen

Afonso Alves zal zich woendag melden in Heerenveen. Dat weet de Leeuwardercourant te melden. De Braziliaanse aanvaller moest zich eigenlijk vorige week al melden, maar kwam toen niet opdagen.

Dat is redelijk zeker, bevestigde Yme Kuiper. De directeur van de Friese club had gistermiddag een gesprek met de woordvoerder van Alves, Caio Ziller. Volgens Kuiper had het wegblijven van Alves niets te maken met een op handen zijnde transfer. Afonso heeft een lang seizoen achter de rug. Hij heeft meegedaan aan de Copa America en was vervolgens betrokken bij een verkeersongeluk. Hij wilde even niets met voetbal te maken hebben en is ondergedoken. De wijze waarop hij zich heeft afgezonderd zint ons echter niet en dat zullen wij ook hem laten weten. Wat ons betreft sluit hij zo snel mogelijk weer aan bij de training, aldus de Fries.

Hockeyers toch naar Champions Trophy

Het Nederlandse heren hockeyteam zal toch deelnemen aan de Champions Trophy. Dat heeft de KNHB besloten. Eerder waren er twijfels vanwege de dreiging van terroristische aanslagen. Het toernooi vind in september plaats in Pakistan.

Argentinië heeft zich reedsa afgemeld voor het toernooi waar de beste zes hockeylanden aan meedoen. Van Spanje is het nog niet zeker, maar ook daar bestaat de kans dat zij thuisblijven. De KNHB heeft haar besluit gebaseerd op het positieve reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Later deze week zal de wereldhockeybond FIH besluiten of het toernooi doorgang zal vinden.

A1-demo in Assen

Komend weekend kan Assen zich opmaken voor een demonstratie van het A1GP Team Nederland. Tijdens de Rizla Racing Day zullen Jeroen Bleekemolen en Arie Luyendijk Jr. de demo verzorgen. Eerder al wist de organisatie zich te verzekeren van een MotoGP demo van John Hopkins en Chris Vermeulen.

Daarmee lijkt het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartevenement van Nederland een zeer gevarieerd programma te hebben samengesteld. Naast een MotoGP en A1GP demonstratie zijn er races in diverse categorieën. Ook staan er races voor het Duitse F3-kampioenschap op het programma. Dit kampioenschap wordt aangevoerd door Carlo van Dam.

Het evenement is gratis te bezoeken.

Skate demo volgende week, release op 14 september

Half september ligt Electronic Arts' nieuwste skate-game SKATE in de winkels. Op 12 september zullen Amerikaanse 360-bezitters de game kunnen aanschaffen en hier in Europa zal dat kunnen op 14 september. PlayStation 3-bezitters moeten wat langer wachten. In Amerika zal deze versie op 24 september uitkomen en in Europa pas op 5 oktober. Mocht je een Xbox 360 hebben, dan kun je binnenkort ook al een demo proberen. Op 15 augustus zal deze te downloaden zijn vanaf Xbox Live.

De demo zal wat tutorials kennen en een skatepark van het buurthuis van San Vanelona. Je zult kunnen wennen aan de zogenaamde Flickit-besturing, die speciaal voor deze game ontwikkeld is. Er is ook een mode om filmpjes te nemen van de stunts die je maakt in de game en die zijn weer te delen op internet, alwaar ze ook beoordeeld kunnen worden.

Xbox Live Arcade line-up voor komende weken

Morgen komt de Konami klassieker Track & Field uit op Xbox Live Arcade. Microsoft heeft ook bekend gemaakt wat er in augustus en opvolgende weken nog te downloaden zal zijn.

Augustus

- Ecco the Dolphin (Sega)
- Hexic 2 (Carbonated Games)
- War World (Ubisoft)

Na augustus

- Geon: Emotions (Eidos)
- Puzzle Quest: Challenge of the Warlords (D3Publisher of America, Inc.)
- Space Giraffe (Llamasoft)
- Streets of Rage 2 (Sega)
- Super Puzzle Fighter II Turbo HD Remix (Capcom)

Heavenly Sword animatieserie

Ninja Theory scheen al langer met de plannen rond te lopen maar hij gaat er dan toch komen, de animatieserie van Heavenly Sword. Welke studio zich gaat leggen op de productie is nog onbekend. Wel bekend is dat Ninja Theory het verhaal en de supervisie over het project zal leveren.

Met deze beslissing treedt Heavenly Sword in de voetsporen van onder andere de Devil May Cry serie, welke ook al een animatiebehandeling kreeg. Of de serie voor of na de release van het langverwachte spel zal verschijnen is nog onbekend.

Nederlanders grootste groep immigranten in België

Icoon BuitenlandsNederlanders zijn in België de grootste groep immigranten van de voorbije twaalf maanden. Totaal kwamen er 8514 Nederlanders bij in België, tot een totaal van 122.084.

Dat blijkt uit cijfers van de Belgische statistische diensten. Veel Nederlanders vinden in België ruime huizen en gemoedelijkheid. Rijke landgenoten vinden het voordelig dat België geen belasting heft op het vermogen.

De gemeente Brasschaat heeft de reputatie veel rijke Nederlanders aan te trekken: hier verblijven 1800 landgenoten. De meeste wonen echter in Antwerpen (bijna 11.000), gevolgd door grensplaatsen als Lommel (circa 4000), Maaseik en Maasmechelen (elk circa 2500).

Nederlanders in België hebben er allerlei eigen verenigingen opgericht, zoals de Belgisch Nederlandse Vereniging (Benev). Voor jongeren zijn er onder meer feesten van Crazy Orange, borrels van Nedcafé en wedstrijden bij Hockeyclub Oranje in Hoeilaart.

Nederlanders vormen in België nog niet de grootste groep inwoners met een buitenlands paspoort. Ze komen op de derde plaats. De meesten zijn Italianen (171.542), nazaten van de vele gastarbeiders die in de Waalse mijnen kwamen werken. Fransen vormen met 129.457 de tweede grote groep immigranten in België: dit zijn voor een deel ook rijken die de Franse vermogensbelasting ontwijken door vlak over de grens in België te gaan wonen.

Het aantal Marokkanen in België is gedaald: een groot deel van hen heeft het Belgische paspoort gekregen door een nieuwe snel-Belgwet. Ze vallen daarom buiten de statistieken van de dienst Vreemdelingenzaken van de Belgische federale overheid.

Paris Hilton pikt weer vriendje in

Icoon ShowbizzJe bent natuurlijk wel benieuwd hoe het nu met Paris Hilton is. Welnu, ze heeft weer een vriendje. Ze heeft Cisco Adler aan de haak geslagen, ex-geliefde van Mischa Barton, bekend van de serie 'O.C.' en rolletjes in films als The Sixth Sense en Notting Hill.

Paris Hilton houdt blijkbaar van afdankertjes. Eerder pikte ze de vriendjes van Mary-Kate Olsen en Cameron Diaz al in. Mischa Barton zou niet blij zijn met het nieuws.

Cisco (29) zou hebben gezegd: "Ze heeft het er erg moeilijk mee." Maar de actrice onkent dat. "Paris mag hem hebben. Ik ben toch helemaal klaar met onvolwassen mannen."

Met dank aan laforest voor de submit.

Storm verwoest circuit Shanghai

Een zware storm heeft afgelopen vrijdag zijn sporen achtergelaten op het Shanghai International Circuit. De storm zou onder andere vier tribunes verwoest hebben. Het circuit is op 7 oktober gastheer van de GP van China.

Volgens de manager van het circuit, Wang Ying, gaan de reparatiewerkzaamheden enige tijd in beslag nemen. "Het lukt waarschijnlijk niet om alle beschadigde tribunes op tijd te repareren voor de Grand Prix van China,” aldus de circuit manager. ”Alle stoeltjes moeten worden verwijderd, het puin moet worden opgeruimd en daarna moeten de tribunes worden hersteld. Dit kost allemaal erg veel tijd. Ook al zijn de tribunes voor de Grand Prix van China klaar, dan nog kunnen we in tijdnood komen door de vereiste veiligheidscontroles."

'Lopen slechter voor milieu dan autorijden'

OpmerkelijkVolgens specialist Chris Goodall kun je als het klimaat je lief is beter de auto nemen als je naar de supermarkt gaat dan te voet te gaan. Lopen zorgt namelijk voor meer koolstof-uitstoot dan autorijden.

Dat komt volgens hem doordat voor de productie van voedsel tegenwoordig zoveel energie nodig is, dat er meer koolstof wordt uitgestoten om een mens van genoeg calorieën te voorzien om naar de winkel te wandelen dan een auto uitstoot op dezelfde afstand.

''Een auto 4,8 km laten rijden, zorgt voor zo'n 0.9 kg aan koolstof-uitstoot. Als je zou wandelen, zou dit zo'n 180 calorieën kosten. Daarvoor heb je 100 gram vlees voor nodig, wat resulteert in 3,6 kg uitstoot (voor de productie), oftewel 4 keer zoveel als wanneer je de auto neemt'', aldus Goodall. Hij pleit er dan ook voor dat mensen minder bewegen en minder gaan eten om de klimaatsverandering een halt toe te roepen.

Tankwagen met frituurvet gekanteld

Icoon OngelukVanochtend is er bij het Gaderingviaduct in Rotterdam een tankwagen vol met frituurvet gekanteld. Een grote hoeveelheid van het frituurvet is uit de wagen gelopen en op het wegdek terechtgekomen. Het Duitse voertuig kwam rond 6 uur door een nog onbekende oorzaak op zijn kant terecht. De chauffeur raakte lichtgewond.

Het viaduct biedt via de Vondelingenweg aansluiting op de A4 richting Beneluxplein. Om grote slippartijen te voorkomen zijn de rijstroken in beide richtingen afgesloten. De politie denkt dat de opruimwerkzaamheden het grootste deel van de dag gaan duren.

Met dank aan bennootje voor de submit.

Doodgeschoten Groninger bedreigde buurman

Icoon PolitieDe 33-jarige Klaas Tuma die zondagavond in het Groningse Leens in een woning aan de Prinses Beatrixstraat overleed na te zijn neergeschoten door een agent, zat met een mes achter zijn buurman aan. Dat schrijft het Dagblad van het Noorden op basis van een ooggetuige.

Klaas Tuma was geen onbekende van de politie. Hij lag om de haverklap overhoop met zijn vrouw. Buurtbewoners spreken dan ook van een probleemgezin. De twee kinderen van het stel waren ruim een jaar geleden al uit huis geplaatst.

Zondag had hij weer eens hevige ruzie met zijn vrouw. De buurman en een andere buurtbewoner waren bang dat de situatie zou escaleren en namen een kijkje bij de woning van het slachtoffer. Vervolgens liep het uit de hand. Tuma en de buurman kregen ruzie. Het slachtoffer greep op een gegeven moment een mes en wilde de buurman te lijf gaan. De laatste vluchtte naar buiten.

Toen de politie ter plekke kwam, kwam Tuma volgens de getuige 'als een dolle stier' met een mes naar buiten. De agent voelde zich zo bedreigd dat hij geen andere mogelijkheid zag dan te schieten. Dat schot werd Tuma fataal.

Zoals gebruikelijk bij dit soort zaken - als een agent een burger neerschiet - is de Rijksrecherche een onderzoek gestart naar de toedracht van de schietpartij

16-jarige beste jumper van Nederland

Icoon MuziekDe 16-jarige Remco uit het Brabantse Dongen kan zich de trotse Nederlands kampioen Jump noemen. Hij was de beste in een strijd tussen twintig jongeren in pretpark Walibi World in Biddinghuizen. Remco won een jaarcontract om een jaar lang jump workshops te geven.

De jury, bestaande uit de leden van de muziekgroep Jeckyll & Hyde, vonden dat Remco het beste kon jumpen. Door zijn jaarcontract mag hij nu ook als jumper mee gaan werken aan videoclips in de achtergrond.

Clipzender TMF organiseerde het Nederlands Kampioenschap.

Scooterrijder rijdt in op agent

Icoon PolitieEen 23-jarige Hagenees is gisteren met zijn scooter op een politieagent ingereden. De agent gaf de scooterbestuurder een stopteken omdat hij zonder helm reed. De verdachte reed met volle vaart in op de politieman en raakte hierbij zijn surveillancefiets.

De agent kwam er met een aantal kneuzingen er vanaf. Dat heeft de politie vandaag bekend gemaakt. Een oplettende agent hield de scooterrijder afgelopen nacht aan. Begin juli was er een agent van het politiekorps Haaglanden gewond geraakt nadat een automobilist hem opzettelijk omver reed. De dader werd aangehouden op verdenking van poging tot doodslag.

Sporthistorie: Bikila wint marathon blootvoets

Sport en blote voeten. Kan dat? Hebben sporters tegenwoordig niet van die mooie muiltjes aan waarmee zij de sportvelden betreden? Vaak wel. Maar in de sportgeschiedenis zijn er uitzonderingen. Een aantal van die uitzonderingen worden deze week onder de aandacht gebracht. We beginnen met Abele Bikila. De Ethiopiër die tweemaal de Olympische marathon wist te winnen en voor Afrikaanse lopers een soort grensverlegger bleek te zijn.

Rome is in 1960 een stad in nood. De stad was stoffig, heet en klam. Als in 1960 de term smog bekend zou zijn, zouden de Romeinen er vast een alarm aan hebben verbonden. Ook al was het september, het zomerweer hield goed aan in de hoofdstad van Italië.

Het plaatselijke organisatiecomité was dan ook blij dat men de voorzienigheid had gehad om de Olympische marathon s’avonds plaats te laten vinden. Het had Abele Bikila waarschijnlijk niets uitgemaakt. De Ethiopiër vond het parcours toch al van dien aard dat hij het blootsvoets aflegde. Dat beetje extra hitte zou de lijfwacht van Keizer Heile Selassi niet hebben uitgemaakt.

Bikila begon afgetraind aan de marathon van Rome. Niemand hield van te voren rekening met de Afrikaan. Maar dat was niet terecht. Bikila had zich nauwkeurig voorbereid op de marathon. Dat kwam vooral door Onni Niskanen .Bikila trof in de Zweed een uitstekende trainer.

De Zweed was door de keizer van Ethiopië aangesteld om Bikila te trainen. Bikila die zijn talent tijdens militaire kampioenschappen had laten zien, werd bijna het persoonlijke prestigeobject van keizer Heile Selassi. Winst op de Olympische marathon zou ook afstralen op Ethiopië, op zijn keizerrijk. Niets was daarvoor te gek. Het marathontraject van Rome werd zo goed als het kon nagebouwd in Ethiopië. Hierdoor kende Bikila al elke bocht van Rome, nog voordat hij überhaupt in Italië was geweest.

Bovendien had Selassi trainer Niskanen nog een politiek statement meegegeven. Toen bekend was geworden waarlangs de marathon zou lopen, kreeg Bikila exact de opdracht te demarreren bij de Obelisk van Axum. Dit was een Ethiopisch monument dat in 1937 was weggehaald uit Ethiopië door Italiaanse troepen. Selassi had een schitterend van symbolen doordrenkt scenario bedacht. En het mooie voor hem was; het kwam nog uit ook.

In het prachtige avonddecor voerde de marathon langs allerlei monumenten in de binnenstad van Rome. Ondanks de start in de avond bleef het klam in de binnenstad. De warmte bleef tussen de imposante Romeinse gebouwen hangen. Coach Niskanen kende de tegenstanders uitstekend. Hij waarschuwde Bikila voor de Marokkaan Rhadi. Deze loper had al eerder de 10 kilometer gelopen en kon de hitte beter hebben dan wie ook.

Bikila kende geen van zijn tegenstanders- hij had nog zelden buiten Ethiopië gelopen- en Niskanen vertelde dat hij op nummer 26 moest letten. Dat was Rhadi en verwacht werd dat hij snel de aanval zou kiezen.
Bikila was echte verkeerd geïnformeerd. De Marokkaan droeg nummer 185 in plaats van 26. Het nummer dat hij eerde op de 10 kilometer had gedragen.

Bikila verklaarde later dat hij de gehele race die dekselse nummer 26 had gewacht, maar hem nooit had gezien in de race. Zonder dat hij het wist liep hij al snel op kop met zijn voorspelde rivaal.

Bikila demarreerde zoals afgesproken bij de Obelisk van Axum. Rhadi moest het antwoord schuldig blijven. De Marokkaan werd op een achterstand van 200 meter gezet maar verloor verder niet veel terrein. Het was genoeg voor de eerste gouden medaille voor Ethiopië. En dat op blote voeten.

Die blote voeten hadden in de voorbereiding nog een heuse discussie opgeleverd tussen coach en atleet. Bikila liep in Ethiopië regelmatig op schoenen, maar zodra de wegen het toelieten liep hij zonder schoeisel. Coach Niskanen had ook graag schoenen in de Rome-marathon gezien maar Bikila had na een kort trainingsloopje al snel geconstateerd dat de wegen in Rome schoon en egaal genoeg waren op zonder schoenen aan op pad te gaan. Er zijn zelfs bronnen die beweren dat Bikila in Rome wel degelijk met schoenen van start ging, maar ze halverwege uitgooide. Feit is dat hij blootsvoets finishte.

Bikila zorgde voor een doorbraak in Afrika. Het onderontwikkelde en vaak onderdrukte continent kreeg een grote impuls aan eigenwaarde door de winst van Bikila. Hoe zeer dit waar is beschreef Haille Gebreselassie onlangs op de site Time:

“Before Abebe Bikila, there were no runners in Africa, or at least no runners that the world knew about. After Bikila won the Olympic marathon in Rome in 1960, we Africans all started thinking: "Look — he is one of us. If he can do it, we can do the same."

Let me explain it in a different way. Before the Wright brothers invented the first successful airplane, no humans could fly, and most people didn't believe such a thing was possible — yet now we're sending rockets to Mars and who knows where next. In Africa before Bikila, there were no successful runners, and most of us didn't believe there ever would be. Now there are thousands of us, winning races all over the world, setting new standards and breaking records."

'Bloedsporen in slaapkamer Madeleine'

In de slaapkamer van het vakantie-appartement in het Portugese Praia da Luz waaruit het Britse meisje Madeleine McCann bijna honderd dagen geleden verdween, zijn bloedsporen gevonden. De politie laat onderzoeken of het bloed afkomstig is van Madeleine.

Dat heeft de Britse krant The Daily Telegraph vandaag gemeld op gezag van bronnen rond het politieonderzoek. Britse politieagenten ontdekten met behulp van onder meer speurhonden de bloedsporen in de kamer waar Madeleine sliep. De bloedsporen op de muur van de kamer waren met het blote oog niet te zien.

Maandag doorzocht de Portugese politie auto's die toebehoren aan een verdachte in de zaak rond de verdwijning van Madeleine. Het zou gaan om auto's van de 33-jarige Robert Murat (zie inzetfoto), een in Portugal wonende Brit, en zijn familie. De half-Portugese Murat werd eerder al eens opgepakt voor verhoor omdat hij bovenmatig geïnteresseerd was in het onderzoek. Na een dag werd hij echter vrijgelaten. Later werden op zijn computer sporen van kinderporno aangetroffen. Murat woonde vlakbij de flat in het Portugese Praia da Luz van waaruit Maddie verdween.

Lees meer over dit onderwerp op het forum: Nieuwe zoektocht naar Brits meisje Maddie En verder dank aan Bas_in_het_Veldt voor de submit.

Bokito mag weer naar buiten

Icoon BinnenlandsDiergaarde Blijdorp heeft gisteren gemeld dat Bokito en zijn familie vanaf vandaag weer naar buiten mogen. Het eiland is nu ‘Bokito-proof’ aldus de diergaarde. Onder meer is de gracht verdiept naar vijf meter, en is de afstand tussen Bokito en zijn bezoekers nu zes meter in plaats van vier meter en er komt geen water meer in de greppel te staan. Het verblijf, waarvan de verbouwing al in juni begon, is nog niet af, maar is veilig genoeg om de gorilla familie de rest van de zomer buiten door te laten brengen. De diergaarde gaat na de vakantie verder met de werkzaamheden.

Bokito ontsnapte twee en een halve maand geleden, waarbij hij een 57-jarige vrouw ernstig verwondde. Het slachtoffer werd meer dan 100 keer gebeten door de losgeslagen gorilla. De klacht van een Rotterdams gezin dat de diergaarde te weinig maatregelen genomen zou hebben om te voorkomen dat een gevaarlijk dier kon ontsnappen werd in eerste instantie verworpen wegens gebrek aan bewijs. Dit gezin stapte daarop naar Den Haag om een herziening van de uitspraak. Blijdorp moet de 57-jarige vrouw wel een schadevergoeding betalen.

Met dank aan Bas_in_het_Veldt voor de submit.

CD: Bleed the Dream - Killer Inside

De huidige bezetting van de Amerikaanse rockband Bleed the Dream is Dave Aguilera (gitaar), Keith Thompson (bassist, zang), Mark Holmes (zang) en Tom Breyfolge (drums). Dit is maar voor de helft de bezetting waarmee ze in 2003 de band startten. In 2005 werd bij drummer Scott Gottlieb leukemie geconstateerd. Hij overleed vlak voor de release van hun eerste cd Built by Blood. De eerste zanger van de band, Brandon Thomas, werd in 2006 vervangen door Holmes. In de vier jaar dat de band bestaat, is er dus al het nodige gebeurd. Gelukkig ook muzikale dingen. Zo is er, na twee EP's op het eigen label Maphia en hun debuut-cd Built by Blood bij Warcon Records, nu de tweede cd verschenen, Killer Inside. Warcon Records is een label dat door 'Warped Tour'-baas Kevin Lyman speciaal voor Bleed the Dream is gecreëerd.

Polen heeft meer tijd nodig voor stadions

Polen heeft meer tijd nodig om de stadions te bouwen voor het Europees kampioenschap voetbal in 2012. Dat heeft de minister van Sport, Elzbieta Jakubiak, gezegd. Polen mag het EK samen met Oekraïne organiseren.

De Europese voetbalbond UEFA wil dat Polen de stadions halverwege 2010 klaar heeft. "We hebben meer tijd nodig. Het jaar 2011 is meer haalbaar voor ons", aldus Jakubiak.

De Poolse oppositie is van mening dat de organisatie van het EK voor Polen een bijna onmogelijke taak zal worden. "Buiten de aankondiging is er nog niks gedaan. Er zijn ook geen ideeën waar het geld voor de dure bouwprojecten vandaan moet komen", aldus Zbigniew Chlebowski van oppositiepartij Civic Platform.

Opvolger voor Geometry Wars in de maak?

Geometry Wars, de game was maandenlang de populairste 360-game te verkrijgen en is de meeste gedownloade arcade-game op Xbox Live. Toch heeft Bizarre Creations, anderhalf jaar na dato, officieel nog geen plannen gepresenteerd om dat succes te benutten met een opvolger. Maar daar zou wel eens verandering in kunnen komen. In een interview met de Engelse gamessite CVG hintte Ben Ward, community en webleader bij Bizarre Creations, naar een opvolger voor Geometry Wars op Xbox Live Arcade.

"We’re playing our Geometry Wars cards close to our chest right now. As you know, we’ve just announced Geometry Wars Galaxies for the Nintendo platforms, GW: Mobile for mobile phones, and we’ve recently released the game onto Steam too.
So there’s a lot going on but that doesn’t mean we’ve forgotten about the Xbox 360…"

Evans neemt het op voor Contador

Cadel Evans heeft gezegd dat Alberto Contador moet worden beschouwd als een wielrenner die de Tour de France op een eerlijke manier heeft gewonnen.

Sinds zijn overwinning wordt de Spanjaard steeds meer in verband gebracht met de zaak-Fuentes. "Het feit alleen dat je de Tour de France hebt gewonnen betekent niet automatisch dat je hebt vals gespeeld", aldus de Australische nummer twee uit het eindklassement die verder zei dat iemand pas schuldig is als dat onomstotelijk is vastgesteld. "Dat is altijd mijn mening geweest. Er lijkt een beetje een schaduw te hangen over de zege van Contador en zijn reputatie. Als daar stevig bewijs voor is, dan ja. Maar tot nu toe is dat bewijs er niet. Ik beschouw hem daarom als onschuldig."

Vorige week beweerde de Duitse dopingexpert Werner Franke in het bezit te zijn van bewijsmateriaal dat aantoont dat Contador zich met doping heeft laten behandelen door de omstreden Madrileense sportarts Eufemiano Fuentes. Hij heeft het bewijs inmiddels overhandigd aan de Duitse justitie en afgelopen weekeinde aan het wereld antidopingagentschap WADA.

Zet kernreacties in gang in Everyday Shooter

Everyday Shooter, een game die zal verschijnen via PSN, doet in eerste instantie een beetje denken aan Atari klassieker Asteroids, maar is veel meer van dat. In deze game moeten graphics, geluid en besturing tot een mooi geheel worden gewoven. Je zult acht verschillened soorten shooters kunnen spelen, allemaal met hun eigen visuele stijl en muziek. Wel zullen ze allemaal topdown zijn.

Victoria traint mee met Willem II

Raymond Victoria houdt voorlopig zijn conditie op peil bij zijn oude club Willem II. Sinds hij deze zomer besloot te vertrekken bij AEK Larnaca uit Cyprus zit de middenvelder zonder club.

De technische staf van Willem II heeft de speler toestemming gegeven tot 1 september met het beloftenteam mee te trainen. Tussen 1999 en 2006 speelde de 34-jarige Utrechter voor Willem II. Vorig jaar koos hij voor een avontuur in het buitenland. Victoria speelde 22 wedstrijden voor AEK Larnaca.

De oud-speler van Feyenoord en De Graafschap wil nu weer bij een club in Nederland aan de slag.

Pacheco net iets sneller dan Grillo

De tweede etappe van de Ronde van Portugal is gewonnen door Francisco Pacheco. Na 169 kilometer koersen, van Vila Viçosa naar Castelo Branco was hij de sterkste in de massasprint. Pacheco drukte zijn wiel net voor de Italiaan Paride Grillo (Panaria) over de finishlijn.

Martín Garrido eindigde achter Pacheco en Grillo als derde. Daarmee breidde de Argentijn van Duja zijn voorsprong op de Spanjaar Xavier Tondo in het klassement uit tot zes seconden.

Verbod op thuiswedstrijden Irak

Irak, de winnaar van de Azië Cup, mag de kwalificatiewedstrijden voor het WK voetbal in 2010 niet in eigen land spelen. De Aziatische voetbalbond heeft dat gisteren in overleg met de FIFA besloten. Ook Afghanistan en het Palestijnse voetbalteam moeten om veiligheidsredenen uitwijken naar een ander land voor de thuiswedstrijden.

Irak moet het in eerste ronde opnemen tegen Pakistan. Afghanistan treft Syrië en de Palestijnen hebben Singapore geloot. De wedstrijden staan gepland voor 8 en 28 oktober.

CD: The Enemy - We'll Live And Die In These Towns

Wat er in de Anglosaksische bodem zit is niet geheel duidelijk, het zal wel met bier, industriële afvalprodukten, puberaal ongenoegen, teveel lelijke vrouwen en het grauwe karakter van de vele steden te maken hebben, want de hoeveelheid bandjes die uit de grond springen met dezelfde thematiek en muzikale inslag is niet meer bij te houden. Als paddestoelen komen ze op, velen meteen als beste, grootste en meest hallucinerende boschampignon uitgeroepen. Ook zo met laatste internetgestuwde hype The Enemy: ook een Myspace doorbraak, ook de beste Britse band sinds Oasis als we NME (daar waar even goed een stel LTS-zwakstroom junkies met een rammelaar en een dwarsfluit op een fietspomp the next big thing kan zijn) weer moeten geloven.

Kortom The Enemy maakt zijn debuut met de plaat We'll Live And Die In These Towns.

Rasmussen toegejuicht bij rentree

Michael Rasmussen heeft onder luide toejuichingen bij een criterium in het Deense Charlottenlund zijn rentree gemaakt.

Zo'n 20.000 mensen waren maandag afgekomen op de eerste wedstrijd van de Deen sinds zijn voortijdige vertrek als klassementsleider uit de Tour de France en zijn ontslag bij de Rabobankploeg.

Rasmussen reed lang op kop van de wedstrijd, maar finishte uiteindelijk in het peloton. Na afloop van de koers zei Rasmussen op zoek te zijn naar een nieuwe ploeg. "Er zijn een paar opties. We zullen zien wat er gebeurt. Ik hoop dat ik een nieuw begin kan maken."

Officiële bevestiging prijsdaling Xbox 360

Na veel speculatie en geruchten is de kogel nu eindelijk door de kerk: de Xbox 360 wordt $50 goedkoper.

De nieuwe prijzen zullen op 8 augustus ingaan, en zullen het volgende worden:
Xbox 360 Core: $279,99 (was $299,99)
Xbox 360 Premium: $349,99 (was $399,99)
Xbox 360 Elite: $449,99 (was $479,99)

En dan komt in september nog de Xbox 360 Halo 3 Special Edition, die zal voor $399,99 over de toonbank gaan.

"The fact that we have been able to keep our launch price longer than any other console while retaining our leadership position demonstrates that consumers believe in the value of Xbox 360."

Of en wanneer de prijsdalingen hier in Europa door zullen zetten is nog onbekend.

Honkballer Vernooij krijgt profcontract

Rien Vernooij heeft afgelopen maandag een profcontract getekend bij de New York mets. De 18-jarige honkballer is opgeleid bij de Unicorns honkbalschool in Rotterdam en heeft in alle nationale jeugdteams op het derde honk gestaan.
Vernooij haalde afgelopen weekend met Jong Oranje nog brons op het EK in Rosmalen. Met zijn optreden op dit toernooi overtuigde hij de New York Mets om hem een contract aan te bieden. Vernooij was eigendom van Neptunus maar werd dit seizoen uitgeleend aan stadsgenoot Sparta/Feyenoord.

Ferrari geïnteresseerd in Hamilton

Scuderia Ferrari heeft interesse in Lewis Hamilton. Dat schrijft de Italiaanse krant Tuttosport. Naar verluidt zouden de Italianen maar liefst 35 miljoen dollar voor de Engelsman over hebben. Hamilton komt momenteel uit voor aartsrivaal McLaren Mercedes.

Juist nu er problemen binnen de McLaren-familie lijken te zijn wil Ferrari haar slag slaan. De onderlinge verhouding tussen tweevoudig wereldkampioen Alonso en de rookie Hamilton is tot een absoluut dieptepunt gedaald na het pitstop incident in Hongarije. Er gaan zelfs geruchten dat Alonso de McLaren-leiding een ultimatum heeft gesteld.

Volgens de Italiaanse krant zouden de huidige Ferrari-coureurs geen waardige opvolgers zijn voor Michael Schumacher. Lewis Hamilton zou dan wel kunnen zijn, wat een nieuw Ferrari-tijdperk zou moeten inluiden. Volgens de krant zou Felipe Massa het veld moeten ruimen bij de Scuderia.

CD: Mice Parade

Heb je jezelf ooit afgevraagd hoe Brian Eno begeleidt door The Shins zou klinken? Of hoe onweerstaanbaar een samenwerking tussen The Decemberist en Architecture from Helsinki wel niet moet zijn? Waarschijnlijk niet, maar Mice Parades 7e, titelloze, album, geeft toch het antwoord. De band van multi-instrumentalist en zanger Adam Pierce (The Dylan Group, HiM en múm), brengt het beste van verschillende alternatieve muziekstromingen samen, zonder een eigen, kenmerkende sound te verliezen. Eclecticisme zoals het ooit bedoelt is.


Ljubicic en Canas onderuit in Montreal

Guillermo Canas en Ivan Ljubicic zijn uitgeschakeld in de eerste ronde van de Rogers Cup in Montreal.

Canas won de eerste set van de Fransman Paul Henri Mathieu, maar die kreeg steeds beter in de gaten hoe hij de Argentijn moest aanpakken. Hij won 13 van de 14 laatste games en boog een 4-6, 0-4 achterstand om in een 4-6, 7-5, 6-0 overwinning. Voor Mathieu, die hier zijn beste prestatie op een Mastertoernooi neerzette, is dit zijn zesde overwinning op rij (na een toernooizege in Gstaad).

Ivan Ljubicic haalde de tweede ronde niet omdat hij van de Amerikaanse qualifier Wayne Odesnik verloor. Odesnik kreeg 24 aces om zijn oren, maar won wel de wedstrijd. 6-3, 4-6, 7-6. In de tweede ronde wacht wildcardspeler Frank Dancevic op hem, hij versloeg Juan Martin del Potro in drie sets. 6-4, 3-6, 6-3.

Gisteravond verloor Tomas Berdych al van Robin Haase.

Tweede geval MKZ in Engeland

Icoon BuitenlandsHet hoofd van de Britse veterinaire dienst Debby Reynolds heeft maandag bekendgemaakt dat een tweede vermoedelijke besmetting van mond-en-klauwzeer is gemeld in de buurt van de oorspronkelijke uitbraak.

Tegen de BBC zei Reynolds: "Het is niet de eerste geïnfecteerde plek, maar het is in hetzelfde gebied." Inmiddels is het afmaken van de dieren begonnen. Reynolds zal de situatie verder beoordelen naar aanleiding van laboratoriumresultaten. Deze zullen vermoedelijk dinsdag bekend zijn.

De tweede melding van MKZ ligt binnen de ruitvormige veiligheidszone van drie kilometer lang, die om de geïnfecteerde boerderij en het Pirbright laboratorium is ingesteld. Daaromheen ligt nog een surveillance zone van tien kilometer lang.

Dierenartsen ontdekten vee met vermoedelijk symptomen van mond-en-klauwzeer maandag. In totaal worden op de tweede boerderij ongeveer vijftig stuks vee afgemaakt.

Grote brand bij Philips in Maarheeze

Icoon BrandBij Philips Lighting in Maarheeze (Noord-Brabant) heeft afgelopen nacht een grote brand gewoed. De brandweer heeft het vuur geblust.

In een van de gebouwen op het fabrieksterrein brak rond 1.10 uur door nog onbekende oorzaak brand uit. In het pand lagen methanol en pigmentstoffen opgeslagen. Volgens een zegsman van de brandweer zijn geen schadelijke stoffen vrijgekomen. Het grootste gedeelte van het gebouw is gespaard gebleven.

Twee jaar geleden woedde er een brand in een opslaghal met kunststof vaten op het fabrieksterrein van Philips Lighting. Op dit terrein lagen ook vaten chemicaliën. De schade viel toen uiteindelijk mee, ook toen waren er geen schadelijke stoffen vrijgekomen.

Pedoprogramma aangeklaagd door pedofiel

Icoon BuitenlandsEen prominente 49-jarige dokter uit San Francisco, die verdacht wordt van het seks willen hebben met een 14-jarig meisje, claimt onheus bejegend te zijn door een Amerikaans televisieprogramma dat pedofielen in de val lokt. Hij heeft een rechter gevraagd de zaak tegen hem te verwerpen.

Maurice Wolin, getrouwd en drie kinderen, werd in de val gelokt door het programma 'To Catch a Predator' van televisiezender NBC. Aangekomen bij een huis, waar het kind zich zou bevinden, werd hij opgewacht door een camerateam en politieagenten. Volgens zijn advocaat gingen medewerkers veel te ver. Een volwassene, die zich voordeed als kind, zou de man om een ontmoeting gesmeekt hebben. Wolin zou haar nooit hebben willen misbruiken.

De man zal dinsdag in de rechtzaal verschijnen. Eerder klaagde een vrouw het programma aan, omdat het verantwoordelijk zou zijn voor de zelfmoord van haar pedofiele broer.

Bekijk hier de arrestatie van dokter Maurice Wolin.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.