Werkstraf voor dj Giel Beelen

Justitie3FM-jock Giel Beelen is veroordeeld tot 30 uur werkstraf en 340 euro boete wegens het negeren van een rijverbod. Beelens rijbewijs was ingetrokken wegens regelmatig te hard rijden van zijn woonplaats Haarlem naar de studio in Hilversum. Beelen werd in september 2006 in Zandvoort betrapt terwijl hem de rijbevoegdheid voor zes maanden was ontnomen. De dj kreeg die rijontzegging eerder nadat met 101 kilometer per uur over een 70-kilometerweg racete. Het was niet de eerste keer dat Beelen het gaspedaal te diep had ingetrapt.

De straf voor Beelen voor het rijden ondanks een rijverbod is volgens zijn advocaat aan de zeer milde kant. Dat komt omdat Beelen ''in de naïeve veronderstelling'' verkeerde dat hij zijn rijbewijs pas hoefde in te leveren als hij daartoe een officiële oproep had gekregen van justitie. Na zijn aanhouding in Zandvoort kon Beelen zijn rijbewijs direct achterlaten op het politiebureau.

Dat Beelen geregeld te hard rijdt komt volgens zijn advocaat omdat zijn cliënt 's ochtends van zes tot negen werkt. ''Hij moet dus al om half zes in de studio zijn. Formeel mag het niet, maar zo laakbaar is te hard rijden niet als er nog nauwelijks verkeer is.''30 uur onbetaalde arbeid voor Giel B.