Philips in race voor verlichting Empire State

Icoon Digital Philips Electronica strijdt tegen Color Kinetics om de verlichting van het Empire State Building in New York te mogen verzorgen.

De wolkenkrabber krijgt dynamisch computer-gestuurd licht in de vorm van LED-lampjes. Hierdoor is het mogelijk om miljoenen verschillende kleuren en een ontelbaar aantal patronen te laten zien, zoals bewegend vuurwerk. Bovendien zijn de LEDs veel efficiënter in het gebruik van energie.

Beide bedrijven moesten van verdieping 72 tot 81 hun kunsten vertonen. De bedrijven moesten allebei hetzelfde rood/gele licht laten zien, zodat de managers kunnen bepalen welke technologie het mooiste resultaat geeft. James Connors, de general manager van het Empire State Building-bedrijf, wil nog niet zeggen welk bedrijf heeft gewonnen. Hij zei "blij te zijn met de test", maar hij maakt de winnaar pas bekend als de bedrijven formeel aangegeven hebben mee te willen doen aan het project. Deze herfst zullen de LEDs geïnstalleerd worden en in 2008 zal de toren geheel gehuld gaan in LED-verlichting.

Tot dit jaar moeten de lampen op het gebouw handmatig van kleur veranderd worden. Aangezien het gebouw 200 keer per jaar van kleur verandert is dit een hels karwei dat meer dan zes uur in beslag neemt. Het gebouw is rood met groen tijdens kerstmis, geel met wit in de lente en roze met wit als het borstkanker in de aandacht wil brengen.Links de originele verlichting
In het midden het licht van Color Kinetics
Rechts het licht van Philips Electronics

Welke is mooier?Met dank aan pkwarts voor de submit.