FOK!-versie 'Het vrije woord' 1,2 miljoen keer gedownload

Een bewerking van het lied dat Hans Teeuwen zong tijdens de onthulling van een kunstwerk ter nagedachtenis van Theo van Gogh, is ruim 1,2 miljoen keer gedownload. De cabaretier zong het lied 'droog' op de bijeenkomst. FOK!ker ArchEnemy zette er muziek onder. De uiteindelijke versie werd ook door weblog GeenStijl opgepikt.

Zijn liedtekst was ťťn lange provocatie tegen religie en voor vrijheid van meningsuiting. "Zet God op de pot, steek de profeet in je reet en dans voor het vrije woord. En als je dan wordt doodgeschoten heb je van dit lied genoten. De een die wordt verdreven, de ander wordt vermoord; hiep hiep hoera voor het vrije woord!

Christenhonden, geitenneukers, iedereen doet mee. Jezus en Mohammed op een openbare plee. Nee ik mag niet kwetsen, mijn excuses, en voor straf laat ik me pijpen door de Meiden van Halal.

Het vrije woord gaat nooit verloren, al vliegen de kogels om je oren. Maar als zo'n baard me dood wil schieten, hoop ik dat-ie mist. Want ik ben een bon-vivant, ik ben geen zelfmoordterrorist."


Om Hans te feliciteren met de vele downloads, bezocht GeenStijl hem om een platina USB-stick uit te reiken.

Hans Teeuwen


Met dank aan ArchEnemy voor de submit.