Nominaties Televizier-Ring bekend

Icoon TelevisieDancing with the Stars (RTL4), De Lama's (BNN) en Gooische Vrouwen (Talpa) zijn genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring 2006. Dat heeft de AVRO, organisator van de bekende tv-prijzen, bekendgemaakt.

De afgelopen weken kon het publiek in vier verschillende stemronden via internet, telefoon en sms stemmen op zijn favoriete tv-programma's en tv-persoonlijkheden. Op de drie genomineerden voor de Gouden Televizier-Ring kan het publiek opnieuw stemmen om de winnaar te bepalen.

De winnaar wordt 20 oktober bekendgemaakt, wanneer vanaf 20.30 uur een gala wordt uitgezonden door de AVRO op Nederland 1. Dat evenement vindt plaats in het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam.

Voor de Gouden Stuiver (het beste jeugdprogramma van het afgelopen televisieseizoen) zijn genomineerd: Het Klokhuis (NPS), Jeugdjournaal (NOS) en het Junior Songfestival (AVRO). Sophie Hilbrand (BNN), Yvon Jaspers (KRO) en Anita Witzier (KRO) zijn genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster (tv-vrouw van het jaar). Paul de Leeuw (VARA), Patrick Lodiers (BNN) en Matthijs van Nieuwkerk (VARA) dingen naar de Zilveren Televizier-Ster voor de tv-man van het jaar.