Noordwijk niet blij met Google-vlek

Icoon OpmerkelijkSinds heel Nederland op hoge resolutie beschikbaar is bij Google Earth heeft waarschijnlijk al een groot deel van de bevolking zijn eigen huis vanuit de lucht bekeken. Een aantal inwoners van Noordwijk kwamen daarbij voor een onaangename verrassing te staan: hun huis was bedekt onder een grote vlek.

Normaliter worden in Google Earth alleen objecten met een vlek bedekt, als het om staatsgevaarlijke informatie gaat. Om die reden zijn bijvoorbeeld militaire vliegvelden en verschillende koninklijke paleizen niet goed te zien. De inwoners van Noordwijk vroegen zich daarom ook af wat er in 's hemelsnaam voor belangrijks bij hun in de buurt was.

Navraag bij de gemeente leerde dat het niet om een geheime CIA-gevangenis of een vakantievilla van de Oranjes ging, maar om de Defensie Pijpleiding Organisatie (DPO), die al een tijd niet meer in Noordwijk zit, maar naar Den Haag verhuisd is. De DPO zou de brandstofvoorziening veilig moeten stellen in tijden van oorlog. De inwoners van Noordwijk hopen nu dat de vlek binnenkort meeverhuist.

vlek
De vlek zit er nog steeds.