Belang: Abou Jahjah niet terug in BelgiŽ

BuitenlandsAls het aan het Vlaams Belang ligt wordt de Libanese Belg Dyab Abou Jahjah niet meer tot BelgiŽ toegelaten. Begin deze week toonde het tv-programma NOVA beelden van Abou Jahjah uit Libanon. Hij zei daar werkzaam te zijn voor de Hezbollah-beweging. Wat hij exact deed, daarop wilde de leider van Arabisch Europese Liga (AEL) niet ingaan: ''Elke daad is een daad van verzet'', zo zei hij. Voordat Abou Jahjah naar Libanon vertrok liet hij weten naar zijn moederland te vertrekken om de wapens op te nemen tegen IsraŽl. Hij zei bereid te zijn aan de zijde van Hezbollah als martelaar te sterven

Vlaams Belang-leider Filip Dewinter vindt dat Abou Jahjah, met zijn steun aan een islamitische fundamentalistische ''terreurorganisatie'', zich aan de zijde van de vijand bevindt. ''Ik zie hem liever daar aan het werk dan hier. In Libanon hoort hij thuis. Opgeruimd staat netjes. Ik hoop dat hij daar blijft, hij heeft in elk geval nog veel werk want het land moet weer helemaal opgebouwd worden'', aldus Dewinter. Hij hoopt dat Abou Jahjah de Belgische nationaliteit kan worden ontnomen.

De topman van het Vlaams Belang deed zijn uitspraken in een interview met het actualiteitenprogramma TweeVandaag. Dat gesprek wordt vrijdagavond uitgezonden.


Video-item van NOVA