20% Libelle-lezeressen gaat vreemd

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Meer dan één op de vijf Libelle-lezeressen gaat vreemd. Dat is één de opmerkelijke resultaten uit een onderzoek van het damesblad. De 'vreemdgangers' houden het meestal bij één minaar, waarmee een aantal keren een slippertje wordt gemaakt. Bijna een kwart van de vreemdgaande vrouwen biecht de affaire achteraf wel op aan de partner.

De zogenaamde 'Seks-enquête' van Libelle is dit jaar ingevuld door 5000 vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 43 jaar. Van de ondervraagden had 96 procent een relatie. Precies evenveel procent is heteroseksueel, 1 procent is lesbisch en 2 procent is biseksueel.

Van de ondervraagde vrouwen gaf 87 procent aan meestal tevreden te zijn met haar seksleven. Iets minder dan de helft van de vrouwen geeft haar seksleven een voldoende. Wel gaf 27 procent van de vrouwen aan vaker seks met haar partner te willen hebben.

Als de vrouwen niet in de stemming zijn voor seks, dan doet 44 procent van de ondervraagden ook geen moeite om daar verandering in te brengen. Maar iets minder dan één op de drie doet wel haar best, door een bad te nemen, de juiste muziek op te zetten of sexy lingerie aan te trekken. Ruim 40 procent gaf aan wel eens tegen haar zin te vrijen, terwijl volgens 88 procent van de vrouwen de partner dat nooit doet.

Slechts 6 procent van de vrouwen zegt seks te hebben voor de gezelligheid en 13 procent doet 'het' om de relatie leuk te houden. De Libelle-dames hebben volop fantasieën, maar deze gaan ook vaak over dingen die ze in het echte leven nooit zouden doen. Hun gedachten bespreekt het grootste gedeelte van de vrouwen met de partner.

Wie geïnteresseerd is in het volledige onderzoek moet nog eventjes geduld hebben: de resultaten worden gepubliceerd in de nieuwste editie van de Libelle, die volgende week zal verschijnen.Met dank aan babbelbox voor de submit.