Samen naar het toilet

Vind je het ook altijd zo ongezellig alleen op de wc? Ontwerpers Henk-Jan Willems en Jasper Noldus van het Centrum Eerlijke Techniek uit Rotterdam hebben dan nu de oplossing: het unisex toilet. Daar kan gezellig met elkaar de behoefte worden gedaan.

Volgens de ontwerpers is er behoefte aan een toilet waar de sociale contacten kunnen worden verbeterd. De toiletpot werd gepresenteerd en in gebruik genomen op het EDIT Festival in Eindhoven. "We staan versteld van de belangstelling. Dit hadden we nooit verwacht. Het toilet is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Middels een plasgoot kan zowel de man als de vrouw hygiënisch uit de voeten", aldus Willems.

Goed nieuws voor stelletjes dus, maar ook in je eentje is het toilet prima te gebruiken. "Er is geen toiletcontact nodig en mocht dat onverhoopt toch noodzakelijk zijn, dan zijn daar speciale handschoentjes voor beschikbaar." Het gepresenteerde toilet is nu nog een prototype maar als er voldoende belangstelling is, komt er een RVS-versie. Die is volgens Noldus nog makkelijker schoon te houden.

Gezellig!
Nooit meer eenzaam op het toilet