'Werknemer van de eeuw' dood na maandje pensioen

Arthur WinstonEen 100-jarige Amerikaan die eind maart met pensioen ging, is donderdagavond in zijn huis in Los Angeles overleden. Arthur Winston had zich in zijn gehele arbeidzame leven slechts één dag afwezig gemeld; om in 1988 de begrafenis van zijn vrouw bij te wonen. Kort na zijn pensionering werd Winston echter in het ziekenhuis opgenomen, met vermoeidheids- en uitdrogingsverschijnselen.

De hoogbejaarde man begon overigens volgens eigen zeggen al op zijn tiende met werken, op een katoenplantage in Oklahoma. Van 1924 tot 1928 en van 1934 tot vorige maand was hij in dienst van de stadsvervoersmaatschappij MTA in Los Angeles, vermoedelijk een ongeëvenaard dienstverband. In 1996 leverde hem dat de titel 'Werknemer van de eeuw' op, een eer die hem werd toebedeeld door de toenmalige president Bill Clinton.

Na zijn pensionering op 22 maart (de dag dat Winston 100 werd) wilde hij zijn 98-jarige broer in Tennessee gaan bezoeken, en zich gaan storten op vrijwilligerswerk. "Het zal raar zijn om niet meer naar het werk te moeten komen, ik heb het zolang gedaan dat het echt een deel van mijn leven is geworden. Ik ga mijn ploeg ook missen. Maar ik ga niet stilvallen, ik ga niet thuisblijven en mopperen", liet de oude baas vorige maand nog weten.

Met dank aan zwelgje81 en Funkamental voor de submit.