Italiaanse rechter: homo's mogen autorijden

Icoon Buitenlands nieuws Een Siciliaanse rechtbank heeft maandag een homoseksuele man in het gelijk gesteld wiens rijbewijs was ingevorderd door het Italiaanse bureau voor rijvaardigheidsbewijzen. Het bureau deed dit vanwege twijfels over de rijvaardigheid van de man gezien zijn seksuele geaardheid. Volgens de rechter is homoseksualiteit echter 'slechts een persoonlijkheidsstoornis, die geen invloed heeft op iemands capaciteiten om auto te rijden'.

Volgens het Italiaanse persbureau Ansa begonnen de problemen voor de 23-jarige man toen het bureau er achterkwam dat hij niet in militaire dienst hoefde vanwege zijn homoseksualiteit. Het rijbewijs van de man werd vervolgens ingenomen zodat er eerst onderzoek gedaan kon worden naar zijn 'geschiktheid om auto te rijden'.

De Italiaanse homoseksueel was woedend over de actie van het bureau, en schakelde een advocaat in. Niet alleen wilde de man direct zijn rijbewijs terug, ook eist hij nog steeds een schadevergoeding van 500.000 euro omdat het incident uitermate beledigend is.