Joden boos over boekje Duitse Open

sjorti had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsIn Duitsland heeft de organisatie van het Duitse Open tennistoernooi zich de woede van de Duitse joden op de hals gehaald. In het boekje van het toernooi staan namelijk een aantal pijnlijke missers.

In het blaadje wordt de geschiedenis van Rot Weiss Berlin, de club waar het toernooi wordt gespeeld, geschetst. Op één van de bladzijden staat een foto uit de jaren dertig van Hermann Göring, de baas van de Luftwaffe ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Samen met een aantal andere nazi-kopstukken zit hij op de eretribune van de tennisclub. Bij de foto wordt verteld dat Rot Weiss altijd een joodse club is geweest, 'totdat Hitler aan de macht kwam.'

In de Tweede Wereldoorlog moesten de joden vluchten en daalde het ledenaantal van Rot Weiss met de helft. Uit het boekje: "Op sportief gebied bleek dit echter geen verlies. Integendeel, nieuwe leden meldden zich aan en een gouden tijdperk voor de club brak aan."

Een pijnlijke tekst dus, aangezien de nazi's miljoenen joden omgebracht hebben in de concentratiekampen. Rot Weiss Berlin heeft inmiddels zijn verontschuldigingen aangeboden. De clubdirecteur is voorlopig geschorst.

Hermann Göring
De bewuste foto van Hermann Göring op de eretribune van Rot Weiss