Tuf Tuf Club criminele organisatie

Een Belgische rechtbank heeft de Tuf Tuf Club bestempeld als een criminele organisatie. De club, die inmiddels opgeheven is, streed in Nederland en België tegen flitspalen en verkeersboetes. In 2003 werd de woordvoerder van de Belgische (Vlaamse) afdeling van de Tuf Tuf Club opgepakt wegens het vernielen van een flitspaal in Werchter. Deze woordvoerder, de 36-jarige Willem Laurens uit Mechelen, werd door de rechter veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van zes maanden en 500 euro boete, wegens lidmaatschap van een criminele bende.

In Nederland werd de Tuf Tuf club geleid door Frank Jacobs, die in mei 2004 de stekker uit de club trok. Hij lag geregeld overhoop met verkeersofficier Koos Spee, wat tot diverse rechtszaken leidde. Uiteindelijk werd een dagvaarding tegen hem vernietigd, omdat die te onduidelijk was.

Suske en WiskeDe Tuf Tuf club was vernoemd naar een boek van Suske en Wiske. Dit tot groot ongenoegen van de Belgische Standaard Uitgeverij die een rechtszaak aanspande, omdat ze niet wilde dat de naam geassocieerd werd met ''hardrijders en flitspaalvandalen''. De Tuf Tuf Club is tevens de naam van een tijdschrift dat gewijd is aan het werk van Willy Vandersteen.