Wilders eist opheldering over straatterreur

Thucydides had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Onafhankelijk Kamerlid Geert Wilders zegt met verbazing kennis te hebben genomen over de Marokkaanse straatterreur in Utrecht. Hij wil nu weten of het waar is dat een moeder met twee kinderen uit de stad is gevlucht door buurtterreur. Het leed vond maandenlang plaats aan het Nijenrodeplantsoen.

Marokkaanse jongeren zouden maandenlang het leven van de drie zuur hebben gemaakt. In september zouden ze uit hun woning zijn gevlucht. De bewoner ervoor werd voor zijn deur neergestoken. Sindsdien staat het huis leeg en wil niemand er meer wonen, vanwege de gevreesde locatie.

Buurtbewoners klagen over een groep jonge Marokkanen die de buurt terroriseert. De bewoners voelen zich in de steek gelaten door politie, gemeente en woningcorporatie Mitros. Het betreffende pand is inmiddels dichtgetimmerd. De achterzijde wordt nu nog vrijwel dagelijks gebruikt als hangplek voor de Marokkaanse jongeren. Vandalisme is er aan de orde van de dag.

Tegenover het Utrechts Nieuwsblad hebben enkele jongeren verklaard dat stenen gooien hun hobby is. Het is niet bekend of ze ook verantwoordelijk zijn voor het gooien van een molotovcocktail in de woning, terwijl de vrouw bezig was te verhuizen.

Wilders wil nu weten waarom de politie niet hard heeft opgetreden. Buurtbewoners zeggen van ellende geen aangiftes meer te doen. Verder wil Wilders weten wat burgemeester Brouwer heeft gedaan om de straatterreur een halt toe te roepen.