FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 14 februari 2005

1e dag ABN Amro Toernooi

De eerste dag van het 32e ABN Amro toernooi in Rotterdam is afgerond. Er werden zes partijen gespeeld, waaronder die van Raemon Sluiter.

Raemon Sluiter trof het niet met de loting, want hij moest het opnemen tegen Guillermo Coria. In de eerste set kwam Coria eigenlijk niet in de problemen omdat Sluiter zijn kansen niet benutte. Coria won de eerste set verdiend met 6-2. In de tweede set kon Sluiter meegaan met het niveau van Coria, maar het twee keer breken van de service van de Argentijn was niet genoeg. Coria maakte de set af met 6-4.

In de andere vijf partijen die werden gespeeld was slechts één verrassing. De Tsjech Thomas Berdych won met duidelijke cijfers van de Zweed Soderling: 7-5 en 6-2. Een leuke wedstrijd op papier was die tussen Rainer Schuettler en Juan Carlos Ferrero. Schuettler was alleen niet goed genoeg om de finalist van vorig jaar bij te houden en ging er hard af met 6-4 en 6-2. De als zesde geplaatste Davydenko ging in drie moeizame sets door tegen Verdasco en de Zweed Thomas Johansson moest ook 1 set inleveren tegen Karol Beck.

Morgen staan er vijf wedstrijden op het programma, waaronder die van Peter Wessels, David Nalbandian en Tim Henman. Sjeng Schalken speelt nog niet omdat toerooidirecteur Krajicek hem een dag rust heeft gegeven vanwege een blessure aan de voet. Hij komt woensdag in actie.

Uitslagen:

01.Thomas Berdych (Tsj)
-
Robin Soderling (Zwe)7-5 6-2
02.Igor Andreev (Rus)
-
Paradorn Srichaphan (Tai)6-7 6-1 5-7
03.Raemon Sluiter
-
Guillermo Coria (Arg,2)2-6 4-6
04.Karol Beck (Slw)
-
Thomas Johansson (Zwe)2-6 6-3 1-6
05.Rainer Schuettler(Dui)
-
Juan-Carlos Ferrero (Spa)4-6 2-6
06.Fernando Verdasco (Spa)
-
Nikolai Davidenko (Rus,6)5-7 6-2 4-6

Nederlander of Europeaan?

Daar komt de grondwet. Het is nog vroeg, meer dan de helft van de bevolking heeft er nog nooit van gehoord, de ander weet niet wat er in staat. Politieke partijen schermen met argumenten die er niet toe doen en het kabinet is bereid diep in de buidel te tasten om het volk middels commerciele voorlichting voor zich te winnen. Nu het CDA heeft gezegd dat zij de uitslag zullen accepteren bij normale opkomst (30%) en een duidelijke voorkeur (60%) zullen we de komende maanden worden doodgebeukt met allerhande grondwettig materiaal. Hebben we er zin in?

Racistische carnavalswagen weer onderzocht

Icoon Binnenlands nieuws De racistische carnavalswagens, die meereden in de carnavalsoptochten van de Brabantse dorpjes Wernhout en Achtmaal, blijven de gemoederen bezig houden. Zo heeft de politie bekend gemaakt een onderzoek in te stellen naar een tweede carnavalswagen.

Dit maakte de politie bekend. Eerder werd er al een onderzoek ingesteld naar een andere wagen. Op deze wagen waren teksten als 'vol=vol', 'een elektronische stoel voor negers', de cijfers '88' (de achtste letter van het alfabet, de h, verwijst naar Heil Hitler) te lezen.

Later bleek dat er nog een wagen meereed, namelijk die van de 'de Zuipkiekes'. Deze carnavalswagen was speciaal beschilderd met onder meer White-Power-tekens, die wereldwijd staan als symbool voor blanke racisten. Bronnen wisten FOK! nog te melden dat er ook nog tumult was rondom een derde wagen.

Inmiddels heeft de politie al twintig jongeren verhoord over de eerste carnavalswagen. De resultaten van dat onderzoek zijn nog niet openbaar gemaakt, omdat een aantal jongeren nog ondervraagd moet worden.
De wagens waar de ophef om is ontstaan.
_

Ravage na ongeluk met vrachtwagens op A27

Icoon Binnenlands nieuws Bij een groot ongeluk op de A27 bij het Brabantse Sleeuwijk zijn maandagmiddag drie mensen gewond geraakt. Er reden vier vrachtwagens en een bestelwagen op elkaar in, waardoor een grote ravage ontstond. Alle rijbanen in noordelijke richting moesten hierdoor enkele uren worden afgesloten, wat lange files tot gevolg had.

De drie gewonden zijn twee Fransen en een Nederlander. De Fransen moesten door de brandweer uit hun cabines gehaald worden, en zijn ernstig gewond. De verwondingen van de Nederlander vielen mee. De aanrijding ontstond vermoedelijk doordat de voorste vrachtauto remde voor afgevallen lading.

Omdat alle rijstroken in noordelijke richting afgesloten moesten worden kon het verkeer dat al in de file stond er niet meer uit komen. Alle rijstroken moesten gesloten blijven vanwege de omvang van de ravage, en de politie zag geen kans om automobilisten te laten doorsteken naar de andere rijbaan of te laten omkeren. Het ongeval gebeurde om ongeveer 16.20 uur, en pas om 19.30 uur kon er een rijbaan vrijgegeven worden en kon het verkeer weg.

Rotterdam stuurt sms'jes tegen spijbelen

De gemeente Rotterdam wil het spijbelen van leerlingen tegengaan door het sturen van sms’jes aan de spijbelende leerling en zijn ouders. Een medewerker van de school voert de afwezige leerlingen in de computer. Het syteem 'SpijbelSMS' stuurt vervolgens automatisch het sms'je.

Dienst Stedelijk Onderwijs van de gemeente Rotterdam biedt deze dienst als proef aan verschillende middelbare scholen in Rotterdam. Als voorwaarde moeten de scholen een goede verzuimadministratie hebben. Het idee is om de ouders snel te laten weten of een leerling spijbelt. De scholen kunnen deze week aanmelden. In maart kan de proef daadwerkelijk starten.

Het aantal spijbelaars in Rotterdam stijgt. DSO wil met deze proef bekijken of het aantal spijbelaars daadwerkelijk zal dalen. Het idee is niet nieuw. In Amsterdam heeft de basisschool Het Spectrum al deze dienst. Het is nog te vroeg om conclusies te trekken of dit heeft gewerkt. In Frankrijk, waar men meer ervaring heeft, is de sms-dienst tegen spijbelaars al wel een succes.

EK Futsal: Individuele fouten nekken Oranje

Het Nederlands futsalteam is het EK in het Tsjechische Ostrava slecht begonnen. Oranje verloor nipt met 3-5 van Rusland. Wereldkampioen Spanje (4-2 tegen Hongarije) en europees kampioen Italie (8-3 tegen Portugal) liepen geen averij op tijdens de eerste speelronde.

Nederland - Rusland 3-5 (0-2)

Oranje startte moeizaam aan de eerste wedstrijd van het EK. Rusland zette het Nederlands elftal op eigen helft vast en creeerde in het begin diverse goede mogelijkheden. Knap keeperswerk van de twee meter lange Patrick Thomassen zorgde er echter voor dat Oranje lange tijd op gelijke hoogte bleef. Schrijnend was dan ook dat dezelfde keeper de Russen net voor rust aan het eerste doelpunt hielp. Thomasson verspeelde de bal knullig aan de Rus Markin die daar wel raad mee wist: 0-1. Een paar seconden zorgde Hulshorst met een eigen doelpunt voor de 0-2 ruststand. Na de pauze kwam Oranje goed terug. Via Hulshorst, die nou het juiste doel trof, en Antoine Merlino kwam de ploeg op gelijke hoogte: 2-2. Vol vertrouwen ging Nederland vervolgens op zoek naar de voorsprong in de wedstrijd, maar wederom lag een individuele fout ten grondslag aan een Russische treffer. Zo kwam Rusland via de volledig vrijstaande Shayakhmetev uit een corner op voorsprong: 2-3. Met doeltreffende counters liep Rusland daarna uit naar 4-2 en via 4-3 (Maximilaan Tjaden) werd het in de laatste seconde ook nog 5-3.

Tsjechie - Oekraïne 2-1 (1-1)

Het gastland begon het toernooi wel goed met een 2-1 overwinning op de sterke Oekraïners. In een kolkende CEZ Arena startten de Tsjechen goed, toch liepen ze halverwege de eerste helft tegen een achterstand op. Fedir Pylypiv prikte de bal na twaalf minuten achter de Tsjechische keeper: 0-1. Net voor rust drong het thuisland, in de persoon van Michael Mare¨, aan. Hij toucheerde met een afstandschot de lat. Even later was het wel raak, met een geplaatst afstandschot verschalkte dezelde speler de Oekraïnse goalie. Aan het begin van de tweede helft kreeg de Oekraïner Oleh Shaytanov zijn tweede gele kaart. Uit de vrije trap die volgde schoot Daniel Rajnoch feilloos in de hoek van het doel. Deze voorsprong werd vervolgens met hand en tand door het thuisspelende vijftal verdedigd en naar het einde van de wedstrijd getild.

Spanje - Hongarije 4-2 (0-0)

De regerend wereldkampioen had opvallend veel moeite met het Hongaarse vijftal. Grote sta-in-de-weg voor de Spanjaarden was lange tijd de Hongaarse keeper Zoltán Balázs die keer op keer zijn doel met mooi reddingen schoon wist te houden. Zeven minuten na rust lukte het de Spanjaard Jordi Torras dan eindelijk zijn land op voorsprong te schieten: 1-0. Toch kon Spanje niet erg lang genieten van de voorsprong, want de Hongaren kwamen verassend snel langszij via een sublieme volley van Simon Balász (1-1) en een snoeiharde vrije trap van Tamás Frank (1-2). Maar de klasse en ervaring van het Spaanse team zorgde ervoor dat het land geen averij opliep in de jacht op haar derde Europese titel. Via de geroutineerde Javi Rodríguez kwam het elftal op 2-2 en 3-2. Om tenslotte laat in de tweede helft nog één keer toe te slaan via Daniel (2-4).

Italië - Portugal 8-3 (4-1)

Zo moeizaam als het de wereldkampioen verging, zo makkelijk ging het bij de regerend europees kampioen. Italië verpulverde in veertig minuten Portugal met maarliefst 8-3. Grote man bij de Azzuri was aanvoerder Nando Grana die met drie doelpunten een groot aandeel had in de ruime overwinning. Bij rust leidden de Italianen al soeverein met 4-1 door tweemaal Grana, Jocimar en Adriano Foglia. Voor Portugal deed alleen Gonçalo in de eerste helft wat terug. Na rust ging het Italiaanse team rustig verder. Via Fabiano en Foglia brachten ze de score naar 6-1. Daarmee was het doelpuntenfestijn nog niet ten einde, want door Joel Queirós (6-2), Montovanell (7-2), Grama (8-2) en André Lima (8-3) kwam de 8-3 eindstand op het scorebord.

Stand Groep A:
1. Rusland 1-3 (5-3)
2. Tsjechie 1-3 (2-1)
3. Oekraïne 1-0 (1-2)
4. Nederland 1-0 (3-5)

Stand Groep B:

1. Italië 1-3 (8-3)
2. Spanje 1-3 (4-2)
3. Hongarije 1-0 (2-4)
4. Portugal 1-0 (3-8)

Boonen door het oog van de naald

Tom Boonen dacht even dat zijn seizoen wel eens een heel vervelende start zou kunnen krijgen. De Belg viel tijdens een training in Spanje hard en vreesde voor een ernstige blessure.

Boonen heeft in Qatar al de eerste overwinningen van het seizoen geboekt en bereidt zich momenteel in Spanje voor op het wielerseizoen. Het grote doel is dit jaar om naast etappes in de grote rondes, een klassieker te winnen. De kansen voor de voorjaarsklassiekers leken even voorbij, nadat hij in Spanje hard onderuit ging.

Zelf vertelt Boonen over de valpartij: "Ik keek even achterom en raakte het achterwiel van Nick Nuyens. Ik ben een halfuur groggy blijven zitten, zoveel pijn deed het. Ik dacht meteen aan een breuk of een spierscheur. Maar uiteindelijk viel het best mee."

"Ik heb nog last van rug en nek, maar daar doe ik niet lelijk over. Ik ben door het oog van de naald gekropen. Het scheelde niet veel of mijn voorjaar was naar de knoppen door een stomme val."

CBV tegen play-offs in nieuw eredivisieseizoen

De vereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV) keurt het nieuwe concept voor het eredivisieprogramma van volgend seizoen af. In het nieuw concept worden er play-offs aan het eind van het seizoen ingevoerd.

Door de invoering van de play-offs aan het einde van de competitie zijn de meeste clubs op 9 april al klaar. Vervolgens hebben zij 125 dagen geen competitievoetbal. Jan Reker, directeur van de vereniging CBV vind dit plan onacceptabel. Hij komt wel met een alternatief speelschema dat dinsdagavond tijdens de bestuursvergadering besproken gaat worden. Woensdag wordt het plan voorgelegd aan de leden tijdens de jaarvergadering. Over de inhoud van het plan wil Reker nog niets loslaten.

Perry Rhodan games aangekondigd

Het Duitse bedrijf BrainGame Publishing heeft samen met de Pabel-Moewig Verlag een licentie-overeenkomst bereikt over het produceren en wereldwijd distribueren van een aantal Perry Rhodan-games. De games zullen gebaseerd zijn op de science fiction-boeken en op zowel de PC als op diverse consoles (waaronder de GameBoy) uitkomen.

Het eerste spel moet in 2006 in de winkels liggen. Verder is er op dit moment nog niets bekend.

Problemen huwelijk Charles en Camilla

Er lijkt een probleem te zijn gerezen waardoor het huwelijk tussen de Britse kroonprins Charles en zijn Camilla Parker-Bowles misschien niet kan worden voltrokken. De BBC ontdekte dat voor de wet het geplande burgerlijk huwelijk niet volstaat.

Normaal gezien mogen de Engelsen kiezen tussen een burgerlijk of kerkelijk huwelijk, maar volgens onderzoekers van het programma Panorama geldt dit niet voor leden van het koninklijk huis. Een kerkelijk huwelijk is echter niet mogelijk omdat de Anglicaanse kerk geen mensen in de echt verbindt die eerder gescheiden zijn.

Om toch op 8 april op het kasteel van Windsor te kunnen trouwen zal de wet moeten worden gewijzigd. Een andere mogelijkheid is dat het huwelijk van Charles en Camilla plaatsvindt in Schotland, waar wel alleen voor de wet kan worden getrouwd.

-
De volledige tekst van BBC Panorama vind je hier

Turkse wedstrijd over na blunder arbiter

De Turkse competitiewedstrijd tussen Besiktas en Gençlerbirligi wordt overgespeeld omdat er een fout door de scheidsrechter was gemaakt. De FIFA en de UEFA tonen geen bezwaar tegen het besluit van de Turkse bond.

Besiktas en Gençlerbirligi speelden op zondag 6 februari met 1-1 gelijk, na een onterecht goed gekeurd doelpunt van Gençlerbirligi. In de 58e minuut ging scheidsrechter Kuddushi Müftüoglu in de fout door een vrije trap goed te keuren nadat hij had gefloten voor de uitkomende Havütçü (Besiktas). Gençlerbirligi- speler Tandogan schoot toch en de toen de bal in het doel belande floot Müftüoglu weer en wees naar de middenstip. Dat laatste had niet mogen gebeuren omdat het eerste fluitsignaal geldt en de vrije trap moest daardoor eigenlijk overgenomen worden. Op 9 maart staat de nieuwe wedstrijd gepland.

Wilders eist opheldering over straatterreur

Thucydides had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Onafhankelijk Kamerlid Geert Wilders zegt met verbazing kennis te hebben genomen over de Marokkaanse straatterreur in Utrecht. Hij wil nu weten of het waar is dat een moeder met twee kinderen uit de stad is gevlucht door buurtterreur. Het leed vond maandenlang plaats aan het Nijenrodeplantsoen.

Marokkaanse jongeren zouden maandenlang het leven van de drie zuur hebben gemaakt. In september zouden ze uit hun woning zijn gevlucht. De bewoner ervoor werd voor zijn deur neergestoken. Sindsdien staat het huis leeg en wil niemand er meer wonen, vanwege de gevreesde locatie.

Buurtbewoners klagen over een groep jonge Marokkanen die de buurt terroriseert. De bewoners voelen zich in de steek gelaten door politie, gemeente en woningcorporatie Mitros. Het betreffende pand is inmiddels dichtgetimmerd. De achterzijde wordt nu nog vrijwel dagelijks gebruikt als hangplek voor de Marokkaanse jongeren. Vandalisme is er aan de orde van de dag.

Tegenover het Utrechts Nieuwsblad hebben enkele jongeren verklaard dat stenen gooien hun hobby is. Het is niet bekend of ze ook verantwoordelijk zijn voor het gooien van een molotovcocktail in de woning, terwijl de vrouw bezig was te verhuizen.

Wilders wil nu weten waarom de politie niet hard heeft opgetreden. Buurtbewoners zeggen van ellende geen aangiftes meer te doen. Verder wil Wilders weten wat burgemeester Brouwer heeft gedaan om de straatterreur een halt toe te roepen.

Transaviapassagier moet kosten overlast betalen

Icoon Binnenlands nieuwsEen amokmakende passagier van vliegmaatschappij Transavia moet opdraaien voor de kosten van zijn wangedrag. De Nederlander misdroeg zich in 2003 tijdens een vlucht van Tenerife naar Amsterdam dusdanig dat door het vliegtuigpersoneel werd besloten een extra stop te maken in Portugal en de man over te dragen aan de politie.

De rechter bepaalde begin februari dat de man ongeveer 6000 euro moet betalen aan Transavia voor de kosten van de onvoorziene tussenlanding. De luchtvervoerder was een procedure gestart om de kosten terug te krijgen. Transavia wil vaker schadeclaims gaan indienen tegen misdragende passagiers. "We doen er alles aan om overlast in te dammen", zei een woordvoerster vandaag.

De KLM, het moederbedrijf van Transavia, stelt in een verklaring dat het belangrijk is dat er nu een duidelijke gerechtelijke uitspraak is. Nederlands grootste luchtvaartmaatschappij probeert altijd de schade te verhalen. "Laatst had iemand een paar stoelleuningen gemold. Zijn ticket is ingetrokken en hij moest de schade direct betalen", verklaarde een KLM-woordvoerder. Volgens hem is een gedwongen tussenlanding bijna nooit nodig. "We hebben handboeien aan boord."

ECV tegen uitwisseling rechten

De Eredivisie CV (ECV) voelt niets voor een plan tussen de NOS en de nieuwe zender Talpa van John de Mol, om de uitzendrechten van de eredivisie onderling te verdelen.

Eind 2004 verwierf John de Mol de uitzendrechten van de eredivisie, maar hij is nu in gesprek met de NOS om te kijken of Talpa en de NOS samen kunnen werken. John de Mol wil graag op zaterdag amusementenprogramma’s uitzenden, maar als dit doorgaat is er geen ruimte meer voor het voetbal. Tijdens een gesprek tussen de beide partijen kwam een variant op tafel om de samenvattingen op de vrijdag- en zaterdagavonden door de NOS uit te laten zenden, en de uitzendingen van zondag op Talpa. NOS en Talpa hebben nog geen overeenstemming bereikt, maar de ECV ziet niets in het plan.

Cruiseschip in moeilijkheden in Mediterranee

macromarkt.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

Op de Middellandse Zee is een cruiseschip in moeilijkheden geraakt door het slechte weer. De Franse en Spaanse kustwacht zijn vanmiddag met boten en vliegtuigen uitgerukt om de 'Voyager' te hulp te komen. De reder ziet vooralsnog geen reden om de 770 opvarenden te evacueren.

De 'Voyager' was op weg van Tunesië naar Barcelona toen het werd overvallen door een storm met golven tot vijftien meter hoog en windstoten tot kracht elf. De stroom op het in de Bahama's geregistreerde schip zou deels zijn uitgevallen. Bovendien werken slechts twee van de vier motoren. Op halve kracht wordt nu koers gezet naar het Italiaanse eiland Sardinië, waar het naar verwachting morgenmiddag aankomt.

SunChasers Lame Afscheidscolumn #1

Ha, afscheid! Het moest er een keer van komen en tadaaa! Dit is mijn laatste column op FOK! Ik wil er verder niet al te dramatisch over doen, maar de reden is dat ik met andere dingen bezig ben die niet te combineren vallen met mijn werkzaamheden op FOK! Wat ik hier zoal deed? Columns verzinnen, rellen achter de schermen, reviews en nieuwsberichten schrijven en FOK!-tv maken. Een paar van die dingen ga ik nu op FirstPost doen. Blijft wel over dat ik nog zoveel onderwerpen had waarover ik had willen schrijven. Daarom nu in een vogelvlucht vier onderwerpen die je niet meer van me zult lezen.

Kane laaiend na kritiek internetters

pberends en srblackbird hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Muziek nieuws Het samenwerkingsverband van de Nederlandse band Kane met Mascotte vloei heeft op internet een storm van kritiek veroorzaakt. Users op onder andere FOK! en GeenStijl spreken schande van het samenwerkingsverband, daarbij refererende aan Guusje Nederhorst, de vrouw van voorman Dinand Woesthoff. Vorig jaar overleed ze aan kanker. Ook Stivoro mengt zich in de zaak.

In een persbericht gericht aan iedereen op internet laat Kane het volgende weten: In reactie op de recente tendentieuze uitlatingen op internet over de samenwerking tussen Kane en Mascotte verklaren wij dat deze beschuldigingen en de daarmee gepaard gaande berichtgeving in de media, ongefundeerd en buitengewoon kwetsend is."

Volgens het management van Kane werkt de band samen met Mascotte om Kane-fans de exclusieve mogelijkheid te bieden kaarten te winnen voor een pre-luistersessie van hun nieuwe album. Verder meldt het management dat er geen verdere mededelingen zullen komen.

Punten ronde 11

Veel punten deze keer in een ronde die werd gedomineerd door veelscorende voetballers.

Winnaar van de ronde werd el_tieskos met liefst 127 punten. Bonobo11 werd tweede met een puntje minder. Wasted-Alex kon met 125 punten ook nog een plek op het podium vinden. Liefst zestig users scoorden 100 punten of meer deze ronde.

In de kop van de stand deed Jappio goede zaken, met 104 punten deed hij het duidelijk beter dan de rest van de toppers. Een vierde plaats is zijn deel. Opvallend was verder dat weinigen hier een 100+ score lieten noteren. De koplopers deden het daarmee wat minder. meneerdeman kwam met een goed resultaat de top tien van de lijst binnenzetten. Ook Spakenburg heeft daar nu uitzicht op.

Bij de subleagues deed Kukamaestro's het het beste deze ronde. Gemiddeld haalde deze club users 110 punten op. #FTR en Dodo Club hadden met 108 punten ook een prima ronde. In de totaalstand zien we Kukamaestro's nu in de top drie staan. Il Mondo blijft echter aan kop. #FTR meldt zich nu bij de top twintig.

Komende vrijdag 18 februari begint wederom een nieuwe ronde, succes!

FOK!Managercrew


Speelronde: 12
18-02 RBC Roosendaal - Willem II
19-02 AZ - Roda JC
19-02 De Graafschap - SC Heerenveen
19-02 PSV - NEC
20-02 FC Groningen - FC Twente
20-02 RKC Waalwijk - NAC Breda
20-02 FC Utrecht - Feyenoord
20-02 AFC Ajax - FC Den Bosch
20-02 Vitesse - ADO Den Haag
25-02 NEC - RKC Waalwijk
26-02 NAC Breda - FC Groningen
26-02 Willem II - AZ
26-02 FC Twente - De Graafschap
27-02 SC Heerenveen - PSV
27-02 Roda JC - AFC Ajax
27-02 FC Den Bosch - Vitesse
27-02 ADO Den Haag - FC Utrecht
27-02 Feyenoord - RBC Roosendaal

Ex-scholier huwt lerares na seksaffaire

112 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws De 22-jarige Amerikaan Vili Fualaau, die in 1996 als 12-jarige scholier een geruchtmakende seksaffaire had met de destijds getrouwde lerares Mary Kay Letourneau, gaat trouwen met de inmiddels 43-jarige vrouw. Op 16 april zullen zij het huwelijksbootje instappen. Sinds oktober waren ze al verloofd.

Mary Kay Letourneau zat 7,5 jaar in de gevangenis vanwege het verkrachten van de indertijd minderjarige Vili Fualaau, die ten tijde van het delict twaalf jaar oud was. De twee waren verliefd en hadden een relatie. Vili Fualaau zei eerder al in een televisieshow: "We hebben nog steeds dezelfde gevoelens voor elkaar." Een jury hief in september nog op verzoek van Fualaau een contactverbod op tussen de twee.

De in 1996 34-jarige Letourneau was getrouwd en moeder van vier kinderen, maar voelde zich ongelukkig en begon een seksuele relatie met de toen 12-jarige Fualaau. Ten tijde van haar arrestatie in 1997, was zij al zwanger van Fualaau. Haar werd een gevangenisstraf van zes maanden opgelegd, wegens verkrachting van een minderjarige en kreeg een contactverbod.

Een maand na haar vrijlating werd ze betrapt toen ze samen met Fualaau in haar auto aan het vrijen was. Na haar arrestatie werd ze zwaarder bestraft met een langere gevangenisstraf. Hun tweede dochter kwam in de gevangenis ter wereld.


LetourneauFualaau
Links Mary Kay Letourneau, rechts Vili Fualaau

LPF-staatssecretaris stapt over naar PvdA

Pim_In_Memoriam had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuwsCees van Leeuwen, namens de Lijst Pim Fortuyn (LPF) staatssecretaris in kabinet Balkenende-I, staat op het punt om lid te worden van de PvdA. Dat zegt de voormalig bewindsman in een interview met de Volkskrant. Van Leeuwen (54) twijfelde tussen PvdA en VVD. De wijze van omgaan met het integratievraagstuk gaf voor hem de doorslag om voor de partij van Wouter Bos te kiezen.

De ex-staatssecretaris van Cultuur voerde gesprekken met Jozias van Aartsen en Wouter Bos over een mogelijke overgang naar de VVD of naar de PvdA. Hij ergerde zich echter aan de harde toon, die sommige VVD'ers bezigen met betrekking tot integratie. "Niet alleen Wilders, die is nu weg, maar ook Hirsi Ali en minister Verdonk voor Integratie. Ik sta achter hun doel, maar de aanpak is verkeerd. Hard tegen hard, zoals zij propageren, werkt nooit", stelt Van Leeuwen. Met de LPF wil hij niets meer te maken hebben. "Het is evident dat de partij voor mij heeft afgedaan. Zo'n enorme rommel."

De jurist Van Leeuwen was in de jaren zeventig basgitarist in de Nederlandse band Kayak. Als advocaat van zangeres Anouk houdt hij zich nog steeds bezig met de muziekwereld. De voormalig LPF'er zegt geen ambitie te hebben om in de toekomst Kamerlid te worden. Van Leeuwen: "Mijn ambities binnen PvdA zijn bescheiden. Ik wil graag meedenken in een commissietje, maar geen Kamerlidmaatschap. Dat is niets voor mij, ik ben een doener."

FOK!radio: bekend crewlid neemt afscheid van FOK!

FOK!RadioLuister nu naar FOK!radio en hoor het volgende: Een bekend crewlid neemt afscheid van FOK! Deze user is al lang betrokken bij FOK! en ook voor ons kwam het naderende vertrek als een donderslag bij heldere hemel. Wie het is en vooral ook waarom hoor je vanavond vanaf 20:00 uur in FOK!radio.

Verder kon je afgelopen week op FOK! al lezen dat we nieuwe servers krijgen. Maar wat zegt dit nu? Is FOK! nu nooit meer traag? Is de downtime op het forum nu verleden tijd? We gaan het vragen aan admin Breuls, wat hij is vanavond bij ons in de uitzending. Kunnen we hem meteen vragen hoe het is gegaan met zijn verhuizing en of hij al internet heeft.

En het is natuurlijk Valentijn! Ook dat zal niet aan FOK!radio voorbij gaan. Vandaar dat we vanavond het subforum Relatie & Psychologie in het zonnetje zetten. Er gaan veel wilde verhalen rond over dit subforum. Maar hoe zit het nu echt? En wie zitten er veel en wat wordt er nu eigenlijk besproken? Oud-mod Ripley zit in de uitzending samen met user Milargo

Je kunt sowieso bellen tijdens de uitzending. Voeg ons toe op skype met username Actionradio_utrecht.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player48 kbps96 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps

Onze vaste onderdelen komen ook weer voorbij. Zo gaan we natuurlijk weer roddelen met Yvonne en neemt Cynix zijn week op het forum met ons door. We pakken er ook weer een letter uit het FOK!woordenboek bij.

Ook mensen die nieuw zijn op FOK! en iets willen weten kunnen mailen. Via newbie@actionradio.nl. kun je vragen stellen die Martijn als ras-newbie voor je gaat proberen te beantwoorden.

Het is ook weer tijd voor een spelletje. Kom dus ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio en zing mee tijdens 'IRC zingt mee'.

Check de webcam in de studio tijdens de uitzending hier.

Meer (technische) informatie op Radio.fok.nl

Veel luisterplezier!

Kinderen door VN-soldaten seksueel misbruikt

Icoon Buitenlands nieuws In de Afrikaanse Democratische Republiek Congo zijn zes Marokkaanse VN-soldaten opgepakt, die ervan verdacht worden minderjarige Congolese meisjes seksueel te hebben misbruikt. Inmiddels is de hoogste Marokkaanse officier ontslagen, en is zijn adjunct op non-actief gesteld. Dat meldt de Marokkaanse regering.

Het zestal maakte deel uit van een vredesmissie in Congo, om daar de plaatselijke bevolking bescherming te bieden. Volgens de aanklacht grepen ze zich in plaats daarvan aan minderjarige meisjes. Alle zes soldaten worden ervan beticht minderjarige meisjes tot seks te hebben verleid. In ruil voor de seks kregen de meisjes een paar dollarbiljetten, wat eieren, melk, brood of snoepgoed.

Het seksschandaal beschadigt opnieuw de reputatie van de VN-vredesmacht. De afgelopen jaren werden in Congo al 74 blauwhelmen uit een tiental landen beschuldigd van seksueel misbruik. In zesentwintig gevallen leidde de klacht tot vervolging. Daar komen nu de zes Marokkaanse militairen bij. Verder staat momenteel een Fransman terecht, die twintig maal seks had met meisjes van dertien jaar. De militair, die werkte als monteur van trucks, legde zijn uitspattingen vast op video.

In Congo kunnen de Marokkanen niet berecht worden. Dit is enkel in het land van herkomst mogelijk, in de hoop dat justitie aldaar de aanklacht behandelt. De VN prezen gisteren Marokko.

Vrouw reed tasjesdief met opzet aan

pegakemi had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Germaine C., de vrouw die vorige maand betrokken was bij het incident rondom de tasjesroof, heeft vandaag een verklaring afgelegd. In de verklaring heeft ze aan de politie laten weten dat het haar bedoeling was om el B., beter bekend als de tasjesdief, zijn scooter aan te tikken. Uiteindelijk overleed el B.

Een paar maanden voor het incident met de tasjesdief was C. al eerder betrokken bij een ander achteruitrij-incident. Zo werd ze tijdens een mobiele snelheidscontrole op de snelweg geflitst. Bij wijze van protest reed ze vervolgens een halve kilometer achteruit, om zo haar beklag bij de agenten te doen.

Onzeker is nog of het Openbaar Ministerie C. zal gaan vervolgen. Waarschijnlijk duurt het onderzoek nog enkele maanden. Er zullen nog getuigen worden gehoord. De advocaat wilde niet reageren.

Veel doden door brand in Iraanse moskee

Icoon Buitenlands nieuws Bij een brand in een moskee in de Iraanse hoofdstad Teheran zijn maandag zeker 35 mensen om het leven gekomen. Ook zijn er meer dan 200 mensen gewond geraakt. De brand brak uit toen honderden gelovigen zich aan het verzamelen waren voor het avondgebed. Dat hebben Iraanse media gemeld.

De brand in de Arg-moskee, midden in het centrum van Teheran, is vermoedelijk ontstaan door kortsluiting. Ook zijn er berichten dat de brand zou zijn ontstaan door kachels die de bezoekers moesten verwarmen.

Volgens de Iraanse staatstelevisie werd de brand zichtbaar toen het kleed dat het mannengedeelte en het vrouwengedeelte van elkaar scheidde vlam vatte. Het vuur verspreidde zich daarna snel door de moskee.

Treinverkeer stilgelegd door verdacht pakje

Icoon Binnenlands nieuws Het treinverkeer tussen Groningen en Beilen (Drenthe) ligt sinds 17.30 vanavond stil vanwege de vondst van een verdacht pakketje. Het pakketje werd in een intercity naar Groningen gevonden. Op last van de politie rijden er ook geen intercity's tussen Groningen en Hoogeveen. Dat heeft ProRail laten weten.

Het Explosieven Opruimingscommando (EOC) van de Koninklijke Landmacht is ingeschakeld en is momenteel bezig met een onderzoek. Reizigers tussen Groningen en Zwolle moeten door het onderzoek rekening houden met een vertraging van 60 minuten of meer.

Apendans van Afrikaan Eto'o

De Barcelona speler Samuel Eto'o had afgelopen zondag wel een bijzonder merkwaardige reactie op de oerwoudgeluiden vanaf de tribune. Nadat hij voor Barcelona het derde doelpunt had gemaakt in de uitwedstrijd tegen Real Zaragoza, vierde hij zijn feestje met gebogen armen langs zijn zij, en danste als een aap in de rondte.

Hij was tot dat moment al zeer succesvol geweest tijdens het treffen. Bij de eerste goal van Barça was ook al betrokken, hij gaf de assist voor de tweede, en de derde werkte hij zelf in de touwen. Desondanks (of misschien wel daardoor) werd hij door het thuispubliek van Real Zaragoza onthaald op oerwoudgeluiden. Ook werden er pinda’s op het veld gegooid. Vandaar zijn curieuze overwinningsritueel: 'Ik danste als een aap, omdat zij mij behandelden als een aap'.

Ondanks het discriminerende gedrag van een deel van de toeschouwers gaf scheidsrechter Fernando Carmona Mendez geen krimp. Omdat de arbiter na afloop van de wedstrijd ook geen notitie van het voorval maakte op het wedstrijdformulier, kan de Spaanse voetbalbond niet in actie komen tegen het gedrag van de toeschouwers.

Barcelona won de wedstrijd overigens met 1-4. Omdat Real Madrid ook haar wedstrijd won, tegen Osasuna uit, (Iván Helguera zette drie minuten voor tijd de 1-2 op het scorebord) blijft de voorsprong van Barcelona op Real Madrid vier punten.

Nederlandse gamesmarkt groeit flink in 2004

Het NVPI, de brancheorganisatie voor de entertainment industrie, meldt dat de Nederlandse gamesmarkt flink is gegroeid in 2004. De verkoop van games voor de PC en consoles steeg in 2004 met 12% in omzet en 27% in stuks. Het grote verschil in omzet en stuks komt door de flinke verlaging van de gemiddelde prijs. Een spel voor de PC daalde 17% in prijs en kostte in 2004 gemiddeld €18,18. De gemiddelde prijs voor een consolegame daalde met 11% naar €40,34. Door deze prijsverlagingen steeg de omzet voor de PC-markt met slechts 1% terwijl er wel 23% meer PC-games werden verkocht. De markt voor consolegames steeg met 20% in omzet en 34% in stuks. Succesvolle games van het afgelopen jaar waren onder andere “Grand Theft Auto: San Andreas”, “The Sims2” en de “Socom” serie. Succes van Nederlandse bodem was er voor het in Amsterdam ontwikkelde “Killzone”.

x miljoenen eurox miljoenen eurox miljoenen stuksx miljoenen stuks
20042003%20042003%
PC-Games68671,53,73,022,6
Console Games11999,519,62,952,233,9
Totaal Games187166,512,36,76,327,1

VVD: theorie-examen vmbo afschaffen

Icoon Binnenlands nieuws Als het aan de VVD ligt hoeven vmbo-scholieren binnenkort geen schriftelijke eindexamens meer te maken. De scholieren zouden meer hebben aan hun praktische vaardigheden, dus daar moeten ze volgens de VVD ook op afgerekend worden. Tweede Kamerlid Eric Balemans zal dit in het parlement voorstellen, zo heeft Trouw gemeld.

De partij wil ook dat het onderwijs zo snel mogelijk opnieuw hervormd wordt. Naast het praktijkgerichte vmbo zouden de oude theoretische mavo en de 'vakwerkschool' weer ingevoerd moeten worden. Die veranderingen zouden in ieder geval voor eind 2006 doorgevoerd moeten zijn.

Grote zoekactie naar vermiste tiener

Klovan had ons via de nieuws-submit te melden:

BinnenlandEen weggelopen tiener heeft het politieteam Noordwest-Veluwe in rep en roer gebracht. De 15-jarige Kim van Veenhuisen uit Putten werd sinds vrijdagavond vermist. Het meisje verliet rond 18.45 uur haar ouderlijk huis. Ze zou met vriendinnen Putten in gaan. Sindsdien hadden haar ouders niets meer van haar gehoord. Zij maakten zich ernstige zorgen om Kim. De vriendinnen waarmee ze afgesproken zou hebben wisten namelijk niets van de afspraak en hadden haar vrijdag dan ook niet gezien. Het meisje is depressief en bleef nooit eerder een nacht weg.

Zondag werden speurhonden en helikopters ingezet om het meisje op te sporen, zonder resultaat. Vandaag ondervroegen rechercheurs kennissen en vrienden van het meisje. Speurhonden stonden paraat om bij een aanwijzing in actie te komen

De tiener verbleef echter bij kennissen in Zeeland. Deze kennissen hoorden via de media van de verdwijning van Kim en besloten de politie te waarschuwen. Rechercheurs van het politieteam Noordwest-Veluwe hebben het meisje opgehaald. Inmiddels is ook de hulpverlening ingeschakeld.

Koninklijke familie ingesneeuwd in Lech

Icoon Algemeen nieuws Vanwege hevige sneeuwbuien en lawinegevaar hebben de Oostenrijkse autoriteiten maandagochtend een aantal wegen afgesloten. De wintersportplaatsen Lech, Stuben en Zürs zijn hierdoor niet meer over de weg bereikbaar. Zo'n 15.000 mensen zijn daardoor ingesloten, waaronder koningin Beatrix en haar familie. De koninklijke familie was op wintersportvakantie in Lech.

Bij de ANWB is het tot nu toe rustig gebleven. Er zijn nog geen hulpverzoeken van Nederlanders bij de dienst binnengekomen, alleen een aantal meldingen van autopech. Volgens de weersverwachtingen zal het nog tot donderdag blijven sneeuwen.


De koninklijke familie poseerde zaterdag nog voor de pers

Brownie Brown kondigt nieuwe game aan

Brownie Brown, de ontwikkelaar van onder meer de Seiken Densetsu-serie (Secret of Mana), heeft aangekondigd dat ze bezig zijn met een nieuwe game. Het spel wordt voorlopig Gofuku genoemd, maar dat is enkel de werknaam. Op welk platform de game moet verschijnen en wanneer het spel uit moet komen is nog onbekend. Het zal zeer waarschijnlijk om een RPG gaan.

De ontwikkelaar werkt ondertussen ook aan Magical Vacation 2 voor de Nintendo DS.Politie veroorzaakt extra spanning bij stappers

Icoon Binnenlands nieuws De aanwezigheid van politie in een uitgaansgebied heeft op stappers geen kalmerende werking, maar zorgt juist voor een hogere spanning. Hard optreden van portiers van uitgaansgelegenheden draagt ook bij aan een gespannen sfeer. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Maastricht onder zowel slachtoffers als plegers van uitgaansgeweld.

Toch zijn de onderzoekers niet tegen de aanwezigheid van politie. Volgens J. van der Linden en R. Knibbe zou de politie alleen een 'meer vriendelijke manier' moeten zoeken om zich te vertonen. Het onderzoek werd gehouden in opdracht van de ministeries van Justitie en Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Thorpe niet naar WK zwemmen

De Australische zwemmer Ian Thorpe zal in juli dit jaar niet aan de start van het WK zwemmen verschijnen, dat in het Canadese Montreal zal worden gehouden.

De vijfvoudig Olympisch goud-winnaar, die sinds de Spelen in Athene een rustpauze heeft ingelast, vindt het evenement niet in zijn trainingsschema passen. "Het is vervelend voor het Australische zwemteam, maar het is beter voor hem in de voorbereiding op de Spelen van 2008," aldus de trainer van Thorpe, Tracey Mezies.

Button: "Problemen BAR opgelost"

Jenson Button heeft verklaard dat BAR de grootste problemen met de nieuwe 007 heeft opgelost. Er zit weer snelheid in de wagen en inmiddels is er ook een nieuwe motor ingezet.

De nieuwe BAR kende veel problemen tijdens de testsessies in Spanje. Zo maakte Takuma Sato een zware crash mee door een afgebroken achtervleugel en gingen er diverse motorblokken in rook op.

Button zei in het Engelse tijdschrift Autosport dat de auto nu een stuk sneller is. Er zijn nieuwe onderdelen ingezet, waaronder een nieuwe krachtbron van Honda, die nu nog 1000 kilometer meegaat. Dit zal in een volgende specificatie worden opgeschroefd naar 1300 kilometer.

Chelsea-spits Gudjohnsen opgepakt

De IJslandse spits van Chelsea, Eidur Gudjohnsen, is zaterdagnacht opgepakt wegens het rijden onder invloed. De aanvaller werd in zijn BMW op de snelweg in Surrey door de Britse politie staande gehouden.

Inmiddels is de 26-jarige IJslander op borgtocht vrijgelaten en zal zich eind maart voor de rechtbank moeten verantwoorden. Afgelopen zaterdag bezorgde de spits Chelsea nog de overwinning tegen Everton, na het scoren van de enige treffer van de wedstrijd.

'Gemeente moet naar show Ali B'

Wethouder Frits Huis (Maatschappelijk welzijn) van Almere wil dat de complete gemeenteraad verplicht op (werk)bezoek gaat bij een voorstelling van de theatershow van rapper Ali B. Volgens de wethouder is de show 'Leven van de straat' veel leerzamer voor het gemeentebestuur dan de besprekingen die zij voert over bijvoorbeeld jongerennota's.

Het theaterprogramma van Ali B gaat over het straatleven in de grote stad. Wethouder Huis bezocht de show afgelopen weekeinde en was erg onder de indruk. ''Na afloop van de voorstelling was ik helemaal van de kaart. Een voorstelling van Ali B. zegt meer dan honderd nota's'', zo concludeert de voorman van Leefbaar Almere.


Verplicht naar Ali B

AZ eert overleden fan

Aankomende zondag zal AZ voorafgaand aan de competitiewedstrijd tegen tegen Roda JC een minuut stilte in acht nemen als eerbetoon aan het overlijden van een trouwe supporter.

De 58-jarige man werd afgelopen zaterdag tijdens de wedstrijd tegen PSV door een hartaanval getroffen, De EHBO heeft op de tribune nog geprobeerd de man te reanimeren, waarna hij even later werd overgebracht naar het ziekenhuis waar hij niet lang daarna overleed.

Dief valt in slaap in bijna gestolen auto

Even pitten in de auto is geen slecht idee als je net heel wat uurtjes gereden hebt. Als je echter net een auto wilt stelen, is het wellicht verstandiger om met slapen te wachten tot je op een wat veiligere plek bent aanbeland. Een 38-jarige dief uit het Belgische Oostende was blijkbaar zo moe, dat hij hier niet aan gedacht had.

De politie kreeg gisterenmorgen een melding binnen over een slapende man die zich in een auto op de parkeerplaats van een hotel bevond. De man, een bekende van de politie, bleek ingebroken te hebben in de auto met de bedoeling deze te stelen. Hij was blijkbaar zo moe dat hij in de wagen in slaap viel, nog voor hij deze kon wegrijden. De dief is aangehouden.

TBS voor scholier inzake bedreigen Wilders en Hirsi Ali

Pim_In_Memoriam en hbuurt hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De 18-jarige Yeyha K. uit Sas van Gent is vandaag veroordeeld tot 140 dagen gevangenisstraf en twee jaar jeugd-tbs. De VWO-scholier bedreigde vorig jaar, op 17-jarige leeftijd, de Tweede-Kamerleden Hirsi Ali en Geert Wilders via internet met de dood.

Bij een huiszoeking in zijn ouderlijke woning trof de politie indertijd informatie aan over explosieven en plattegronden en adressen van ambassades. Tijdens de zitting van vandaag kwamen zaken naar voren die nog niet in de openbaarheid waren gebracht. Zo is er een diskette gevonden, waarop een afscheidsbrief van de scholier stond. In de brief omschrijft K. zich als een martelaar die verantwoording aflegt voor een door hem gepleegde daad, die zijn eigen dood zou veroorzaken.

De Atheneum-scholier van het Zeldenrust-Steelantcollege in Terneuzen plaatste onder meer op het internetforum van Marokko.nl deze tekst: ''Als ik die vervloekte Hirsi Ali een keer tegenkom, zal ik haar strot doorsnijden. Met zijn allen moeten wij haat creëren jegens gestoorde figuren zoals Hirsi Ali, het moet een gewoonte worden dat personen als Pim, Hirsi en Wilders gedood worden.''

De rechtbank achtte bewezen dat K. een aanslag plande omdat hij met materiaal waarmee een bom gemaakt kon worden, heeft geëxperimenteerd. Uit opvattingen van de man blijkt volgens de rechter dat hij met geweld een wereldwijd islamitisch rijk wilde stichten. Volgens de rechtbank is de man echter verminderd toerekeningsvatbaar en dient hij onmiddellijk behandeld te worden.

Yeyha K. is een zoon van een familie van Marokkaanse komaf. Eind september lieten die in een interview weten niet te begrijpen waarom hun zoon en broer door de politie werd opgepakt. De familie is zelf geen aanhanger van een radicale stroming.

Donderdag nieuwe wapens en map voor Half-Life 2 DM

Valve zal aanstaande donderdag een update voor Half-Life 2 Deathmatch uitbrengen. De update kent drie nieuwe wapens, namelijk de StunStick, Slam en Crowbar. De map heet Steam Lab.

Naast deze updates zal ook de source-code van Half-life 2: Deathmatch in de SDK opgenomen worden. Tenslotte zegt Valve dat VAC 2 binnenkort uitkomt. VAC staat voor Valve's Anti Cheat welke cheaters opspoort en eventueel banned.Yayyy een update!

Ex-premier Libanon komt om bij bomaanslag

RiFF, pberends, brainiac11 en WaMeLiNoS hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Bij een bomaanslag in het centrum van de Libanese hoofdstad Beiroet is vandaag de Libanese oud-premier Rafik Hariri (foto rechts) om het leven gekomen. Zeker acht anderen vonden eveneens de dood. Talrijke mensen raakten gewond.

Volgens de politie werd de aanslag gepleegd met een autobom die afging op het moment dat een colonne auto's langsreed. In één van deze auto's zat de zestigjarige Hariri. De ontploffing had een bijzonder grote kracht, waardoor een grote krater in het wegdek ontstond. Passerende voertuigen veranderden in uitgebrande wrakken. Een aantal gebouwen is eveneens beschadigd geraakt.

Hariri trad na twaalf jaar premierschap afgelopen oktober af. De politicus verschilde van mening met president Emile Lahoud over de rol die Syrië in Libanon speelt. Hariri maakte zich sterk voor de wederopbouw van zijn land, nadat het vijftien jaar lang door een burgeroorlog geteisterd was.


Door de explosie ontstond een grote ravage

Nintendo reorganiseert bedrijf

Volgens de website Nintendo Inside heeft Satoru Iwata, president van Nintendo, besloten om het bedrijf te reorganiseren. Het bedrijf ziet dan als volgt uit:
"[...]
Nintendo Integrated Research & Development
General Manager: Genyo Takeda
- Development Division (Hideo Nagata)
- Technology & Research Division (Shozo Funakoshi)

Nintendo Entertainment Analysis & Development
General Manager: Shigeru Miyamoto
- Entertainment Analysis & Development [ Kyoto ] (Takashi Tezuka)
- Entertainment Analysis & Development [ Tokyo ] (Takashi Tezuka)

Nintendo Technology & Development
General Manager: Nobuo Nagai
- Research & Engineering (Satoru Okada)
- Research & Development (unknown)

Nintendo Software Planning Division
General Manager: Akira Ootani
- Project Development (unknown)
- Software Quality Control (Kenji Miki)
[...]"


Ontwikkelstudio's R&D1 (Excitebike, Metroid, Wario Land en Kid Icarus) en R&D2 (The Legend of Zelda: Four Swords Adventures, Super Mario Advance en Super Mario World Advance) lijken op papier niet meer te bestaan na de reorganisatie. Waarschijnlijk zijn ze opgegaan in andere ontwikkelstudio's van Nintendo, maar dat blijft speculatie.
Ook onduidelijk is het lot van Yoshio Sakamoto, de baas van Metroid en Hirofumi Matsuoka, de bedenker van Wario Ware.

Ervaar gamen op een andere manier met de Gameulator

Men zegt dat de beste ideeën geboren worden uit simpelheid. Het idee van de Gameulator kwam van een zevenjarig jongetje. Het mannetje raakte constant al zijn gamespullen kwijt en papa vond er wat op: de Gameulator.

De Gameulator heeft het meeste weg van een grote arcadekast waarin je al je gameaccesoires kunt opbergen. Het apparaat moet £299.00 gaan kosten. Het bedrijf achter het apparaat opent binnenkort een online-winkel waar extra handigheden voor de Gameulator gekocht kunnen worden.

Dit zijn de features van de Gameulator:

"[...]
- Designed for players of all ages.
- Keeps rooms tidy & clutter free.
- Optional printer shelf attachment.
- Upgrade options - 2 player station.
- Quick and easy to assemble – flat pack.
- Fully retractable keyboard and work shelf.
- All gaming / computing hardware & accessories in one place.
- Permanent access to all your software - retractable CD shelf.
- The only game station with the unique gaming enclosure.
- The only game station with the unique driving arm.
- Hand control / mobile phone storage brackets as standard.
- Improved gaming experience and virtual involvement.
- Improved safety and aesthetics with cable management system.
- Exciting upgrade accessories and development program.
- Affordable multi function gaming and work station.
[...]"


Tenslotte nog een paar screenshots van het apparaat:Cossacks II: Napoleonic Wars info + screens

Ontwikkelaar CDV komt met nieuwe informatie en screenshots van Cossacks II: Napoleonic Wars. De game is de opvolger van Cossacks: European Wars welke wereldwijd maar liefst 2,5 miljoen stuks verkocht. De releasedate van Cossacks II ligt nog steeds vast op april dit jaar.

Het spel speelt zich af in de 19e eeuw en de speler kan leiding geven als diplomaat, soldaat en handelaar tegelijk van zes Europese landen. De game kan zo'n 64.000 soldaten op het scherm toveren in realistische landschappen en steden.

CDV maakt de volgende features bekend:

Diplomatie - Spelers kunnen talloze diplomatieke opties gebruiken. Zo kun je economische sancties toepassen, onderhandelen over het doorkruisen van een land met legers of stakingsverdragen opmaken. Je kunt ook saboteren en bondgenoten oproepen om je te helpen.

Ervaring en Moraal - Groentjes en lokale huurlingen kunnen niet goed vechten en hebben een laag moraal, dus het is jouw taak om te zorgen dat ze overleven en ervaring opdoen. Troepen die veel ervaring hebben geven een moraalbonus aan de groentjes en zijn dus erg waardevol. Speciale units zoals vlaggendragers, drummers, officieren en priesters geven ook een moraalbonus. Als je legers lange afstanden laat overbruggen om vervolgens te vechten daalt het moraal. Hetzelfde gebeurt als je veel verliezen lijdt.

Grootse Historische Veldslagen - Spelers hebben de keuze uit zes landen die vechten via historisch accurate details uit de 19e eeuw. Denk daarbij aan eenheden en de geografische/politieke situaties uit die tijd. De taak van de speler is om het machtigste land van Europa te worden.

Economie - Grondstoffen zoals goud, kool, hout, steen en ijzer zijn cruciaal om de oorlogsmachine op gang te houden. Je kunt deze grondstoffen ook ruilen via handelsroutes ter land en ter zee. Deze routes kunnen ook gehinderd worden of je kunt ze laten hinderen om zo de vijand te verzwakken. Grote legers moeten gevoed worden en als de voorraden op zijn zakt het moraal.

Gevarieerde Gameplay - Je kunt in de voetstappen lopen van beroemde Europese militaire leiders. Zo stijg je in rang en prestige. Het spel zal ook een skirmish mode kennen waar grondstoffen verzamelen, technology trees, opwaarderingen, strategische gebouwen en effectieve oorlogsvoering de sleutelrollen spelen.

Multiplayer - Er kan zowel op een locaal netwerk als op internet gespeeld worden.

Tenslotte staan hier nog screenshots:
Vonk waarschijnlijk niet tegen Auxerre


Het is onzeker of Ajax woensdag in de UEFA cup-wedstrijd kan beschikken over doelman Hans Vonk. De Zuid-Afrikaan viel in de uitwedstrijd tegen NAC Breda (1-2) na de eerste helft uit met een blessure aan zijn bovenbeen.

"Ik hoop er zondag weer bij te zijn",aldus Vonk in De Telegraaf. "Woensdag zal moeilijk worden." Bij Ajax zullen er meer spelers voor de ontmoeting met de Franse ploeg ontbreken. De Tsjechen Tomás Galásek en Zdenek Grygera zijn nog altijd geblesseerd en Angelos Charisteas is niet speelgerechtigd.

Trainer Ronald Koeman denkt tevens dat Wesley Sneijder niet zal spelen, Sneijder heeft last van zijn hamstring, en ook is de inzetbaarheid van Johnny Heitinga, die zich voor het duel met NAC ziek meldde, niet zeker.

Codename: Panzers Phase Two aangekondigd

Publisher CDV heeft vandaag aangekondigd dat het met een vervolg zal komen op de game Codename: Panzer Phase One. Het vervolg, verrassend genoeg Codename: Panzer Phase Two genaamd, zal in juni 2005 uitgebracht worden op de PC en zal de volgende nieuwe feautures bevatten.
"[...]
FEATURES
# 3 Campaigns: Allies / Axis / Yugoslavian
# New heroes and a new nation: Italy
# New settings: Africa, Italy, Yugoslavia
# New strategic possibilities at night: switch off your units' lamps and surprise the enemy
# New cooperative multiplayer mode: solve mission goals with your friends and battle against your enemies
# Total freedom to change the game: map/unit/effect/cut scene editors included
# Hundreds of new buildings and objects
# More than 20 new units incl. the 'Crocodile flamethrower tank', 'M3 Grant/Lee' and 'Semovente Basotto'
# Hundreds of main, optional and secret objectives
# Huge mission variation - every mission plays very different
[...]"


Wat is dit - seizoen 3 - Deel 13

Deeltje 13 WID!! Nog 2 rondes te gaan Spannend

Scores: http://weblog.fok.nl/widdps

Eerste plaatje (maandag)

Regels:
* Iedere maandag staat er een nieuwe foto op de FOKweblog. Als deze foto niet in 1 keer geraden wordt door een user volgt er per dag een nieuwe, iets duidelijkere, foto.

* Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen!

* Je kan 10 punten per goed antwoord verdienen. Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 5 punten voor! Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 3 punten verdienen!

* Alle users mogen mee doen aan dit spel!

* Niet eens met de score? Mailen kan naar Flat_erik@fok.nl

* FOK Crew ook in seizoen 3 uitgesloten van deelname

* De hoofdprijs wordt verzorgd door e-creative. Betreft een "starter" pakket + een domeinnaam voor 1 jaar.

* Hier vind je binnenkort het complete score overzicht.

*Bij deze wil ik iedereen bedanken die elke keer meedoen met het spel!

Ook Valentijnsdag in MMORPG Everquest II

Love is in the air! Zo ook in de wondere wereld van MMORPG Everquest II van Sony. Het bedrijf heeft de afgelopen twee weken aan spelers van de game gevraagd wat zij de meest romantische plek in het spel vinden, welk soort characters het meest sexy zijn en welke cadeaus het meest romantisch zijn om te geven. Het resultaat geeft een apart beeld van de meestal harde omstandigheden in de onlinewereld van Norrath.

Scott Hartsman, senior producer van Everquest II, zegt dat de actie en avontuur in het spel vanzelf leidt tot relaties tussen de spelers. Het slachten van Orcs gaat over in liefde of genegenheid met elkaar. Ook vind Scott dat de sociale banden tussen spelers de grootste aantrekkingskracht van MMO games is en dat spelers niet alleen maar denken aan kerkers onderzoeken.

Natuurlijk ontbreken de resultaten van de vragenlijst niet. Op de vraag welk ras het meest sexy was stemde 25% op de Dark Elves. De tweede plaats was voor de Wood Elves met 24%. Het lelijkste ras vond men de Ogres. In totaal was er een keuze uit 15 rassen.

Het meest romantische archetype vond men de Scout. Maar liefst 37% van de spelers stemde hierop met de reden dat ze erg behendig zijn in het donker. De Priest kwam op de tweede plek met 24%, omdat ze alles weten van healing. De Fighter kwam op de derde plaats met 14%, omdat ze 'up, close and personal' zijn. Artisans kwamen op de vierde plaats met 13% van de stemmen, met de reden dat ze weten hoe alles in elkaar steekt. Tenslotte koos ook 13% voor de Mage, omdat die de vonken doen overslaan.

In de klasse van de beste echtgenoot koos 25% voor de Druid. Tweede werden de Paladins, Wizards en Carpenters. Het minst populair was de Conjurer vanwege hun affiniteit voor huisdieren.

Het beste cadeau was natuurlijk lingerie geworden met maar liefst 45%. Een red armor suit werd tweede met 16%. Bloemen kwamen op de derde plaats met 11% en 10% stemde op een comfortabel bed. Opvallend weinig stemmen kreeg snoep: 2%.

De laatste vraag ging over het meest romantische plekje in Everquest II. De kust van Antonica is de overduidelijke winnaar met 50% van de stemmen. Op de tweede plaats kwam het strand van The Enchanted Lands met 27% van de stemmen.

Sony heeft ook nog een Valentijnsdag screenshotwedstrijd gehouden. Het bedrijf probeerde alle 300.000 spelers te pushen om mee te doen en hun meest grappige en/of romantische screenshots in te sturen. De winnaars van de wedstrijd zie je hieronder:Meest romantische screenshotMeest grappige screenshot

Spurs onderuit in Miami

De confrontatie tussen het beste team uit het Oosten en het beste team uit Westen is gewonnen door het Oosten. In eigen huis wonnen de Miami Heat met 96-92 van de San Antonio Spurs.

De wedstrijd kende 22 gelijke standen en 22 lead-changes en ging dus geheel gelijk op. Maar Shaquille O'Neal (27 punten) en Dwyane Wade (28) maakten het verschil op het einde. O'Neal had enkele belangrijke verdedigende acties en Wade maakte 13 punten in het laatste kwart.

Door sterk verdedigend spel van de Heat kwamen de Spurs maar tot een schotpercentage van 39%, tegenover 52% van de Heat. Tim Duncan, die 20 punten maakte, schoot maar 35% van zijn schoten raak, mede door de aanwezigheid van Shaq. Manu Ginobli werd topscorer bij de Spurs met 24 punten, Tony Parker maakte er 22.

Lakers verliezen ondanks terugkeer Bryant
Kobe Bryant scoorde 26 punten na 14 wedstrijden geblesseerd te zijn geweest. Maar het mocht de LA Lakers niet baten. De Cleveland Cavaliers wonnen in eigen huis met 103-89.

Lebron James had een mindere eerste helft waarin hij maar tot vier punten kwam. Maar in de tweede helft liet hij zien waarom hij tot één van de beste spelers van de NBA behoort. Met 21 punten in de tweede helft hielp hij de Cavs naar hun derde overwinning in vier wedstrijden. James had ook nog eens acht rebounds en negen assists. Topscorer werd Zydrunas Ilgauskas met 30 punten en elf rebounds.

McHale begint met nederlaag
Met hun nieuwe coach Kevin McHale op de bank hebben de Minnesota Timberwolves met 87-83 verloren van de Chicago Bulls. Voor Minnesota was het alweer de achtste nederlaag in de laatste tien wedstrijden.

De Bulls beslisten de wedstrijd in de eerste helft waarin zij een voorsprong namen van 49-41. De overwinning kwam daarna nooit meer in gevaar, mede doordat de Wolves hun negen laatste schoten van de wedstrijd misten. Latrell Sprewell werd topscorer met 26 punten en Kevin Garnett had 23 punten en 14 rebounds. Ben Gordon werd topscorer bij de Bulls met 21 punten vanaf de bank.

Overige uitslagen:

Toronto Raptors - LA Clippers: 109-106
New York Knicks - Charlotte Bobcats: 102-99
Indiana Pacers - Memhpis Grizzlies: 76-73
Houston Rockets - Portland Trailblazers: 81-80
Boston Celtics - Sacramento Kings: 100-104
New Jersey Nets - Denver Nuggets: 94-79
Orlando Magic - New Orleans Hornets: 97-94
Seattle Sonics - Dallas Mavericks: 92-95
Golden State Warriors - Phoenix Suns: 102-106 (OT)

Bordspel: Block It!

Een spelbord, wat draaibare kaartjes, een dobbelsteen en wat gekleurde blokjes: dit zijn de ingrediënten van het bordspel Block It!. Ook dit spel is - net als De Ontembare Stad - een uitgave van The Gamemaster, een nieuwe uitgever in Nederland. De achterkant van de doos belooft 'geen ingewikkelde spelregels' en dat je 'na 3 minuten' kunt beginnen met spelen. Klinkt als een perfect spel voor mij...


Gedetineerden vervelen zich

Ali Salami had ons via de nieuws-submit te melden:

Je zult maar continu opgesloten zitten, de hele dag in de gevangenis moeten doorbrengen. Voor de huidige gedetineerden is het een beproeving. Ze vervelen zich.

Dit alles blijkt uit een onderzoek naar de beleving van gedetineerden in het gevangeniswezen, dat maandag door Justitie bekend is gemaakt. Gedetineerden zijn niet blij met de manier waarop ze hun dag moeten doorbrengen. De dagen zijn eentonig, het verblijf op de cel te lang en vooral de weekenden te saai.

Vooral in de huizen van bewaring wordt geklaagd. Daar vinden de gedetineerden dat zij te lang in de cel zitten. Wel zijn ze tevreden over de mogelijkheden tot arbeid, recreatie en sport die worden aangeboden. De tijd die ze hiermee door kunnen brengen is echter vanaf afgelopen najaar ingekort. Toen ging een versoberd gevangenisregime in waarmee de Staat wil bezuinigingen op personeelskosten. Hiermee is de tijd die men in de cel zit ook vergroot.

Baby 81 terug bij ouders

Ali Salami had ons via de nieuws-submit te melden:

Een rechter in Sri Lanka heeft na weken van onduidelijkheid middels een DNA-test een baby aan zijn echte ouders terug kunnen geven.

Baby 81, als 81e binnengebracht in een plaatselijk ziekenhuis, was de afgelopen acht weken onderwerp van een strijd tussen negen koppels. Allen wisten te melden dat het hun baby was. Zoals iedereen echter weet zijn er in de regel maar twee mensen nodig om een nieuw leven te starten, dus besloot de rechter tot een test. Alleen Murugupillai Jeyarajah en zijn vrouw Jenita besloten hierop DNA-materiaal af te staan. Zij bleken dan ook de ouders van de drie maanden oude baby te zijn.

Jeyarajah werd eerder nog gearresteerd en kort vastgehouden omdat hij de baby uit de handen van verpleegkundigen wilde trekken. Het kind werd daarop onder politiebewaking geplaatst. Woensdag mogen de gelukkige vader en moeder hun kleine weer in de armen houden.

Wereldrecord: grootste portie noedels

Ali Salami had ons via de nieuws-submit te melden:

Het Guinness Book of Records is weer een nieuw record rijker. Een bedrijf uit Indonesië heeft het grootste pakket instant noodles bereid en daarmee een plekje in het boek veroverd.

Het recordpakket was 3,4 meter lang, 2,4 meter breed en 0,5 meter dik en woog 665 kilo. Dit staat gelijk aan ruim 8.000 kleine pakketjes noodles. Begin februari begonnen bijna 50 medewerkers van het bedrijf Indofood in een fabriek op Oost Java aan hun recordpoging.

Overigens werd er nog een record verbeterd. Het team van Guinness zag 255 mensen namelijk 4170 kilo noodles koken. Dit alles kostte hen slechts 23 minuten, waarna de lekkernij in een gigantische schaal werd gedaan om vervolgens door duizenden mensen te worden verorberd. Het vorige record stond op 132 kilo.

Acht man vast na kogelregen R'damse disco

De politie heeft in verband met de schietpartij van 6 februari bij de Rotterdamse discotheek Hollywood acht verdachten in de leeftijd van 16 tot 40 jaar opgepakt. In de woningen van de verdachten, allen uit Rotterdam, troffen agenten verschillende vuurwapens aan. Bij de kogelregen op het parkeerterrein voor de disco raakten toen vijf mensen gewond. Onder hen de portier van de disco, die met gevaar voor eigen leven de schutter trachtte te stoppen en in zijn been werd geschoten.

Vermoedelijk ligt een vete in een Marokkaanse familie ten grondslag aan de wild west taferelen bij de discotheek. De schietpartij begon indertijd op de Schiekade, waar een 23-jarige Marokkaanse man onder vuur werd genomen door twee landgenoten. Hij vluchtte naar het parkeerterrein, waardoor ook alle naar huis vertrekkende discogangers in de vuurzone terechtkwamen.

Aantal breedbandaansluitingen groeit fors

De helft van de huishoudens met internet beschikte vorig jaar over een snelle verbinding via de kabel of ADSL. Daarmee behoorde Nederland tot de top van Europa, zo blijkt uit maandag gepresenteerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Alleen IJsland en Denemarken deden het op dit terrein beter. In 2003 had nog maar eenderde van de Nederlandse huishoudens met internet een snelle aansluiting.

Het aantal huishoudens dat thuis toegang heeft tot internet, groeit bijna niet meer. In 2004 had 65 procent een verbinding tegen krap 60 procent het jaar ervoor.

Japanse Spelshows: Z@ppelin-style

MofoF1 stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Stel je voor: de Publieke Omroep besluit in een wanhopige poging hun kijkcijfers te verhogen door Japanse spelshows naar Nederland te halen. Bijvoorbeeld de (nu al fameuze) live-ontmaagdingsshow, waar NietsOpTV eerder deze week over berichtte. Korte samenvatting: uit een panel van honderd Japanse meisjes wordt in een daverend spannende spelshow één meisje gekozen dat de eer krijgt zich, onder de heerlijk warme lampen van de televisiestudio, live op televisie te laten ontmaagden.

Real verslaat Osasuna

Real Madrid heeft zondagavond de uitwedstrijd tegen Osasuna met 2-1 gewonnen. De nummer twee staat nu vier punten achter op koploper Barcelona.

Bij de rust leidde Osasuna nog met 1-0, na een doelpunt van Web, maar in het laatste kwartier van de wedstrijd zette Real de achterstand om in winst, door twee doelpunten van Owen en Helguera.

De nummer drie in de Spaanse Primera Division, Sevilla, wist met 3-1 te winnen van Villarreal. Julio Baptista scoorde twee keer, Riquelme uit een strafschop in de slotfase tegen. Sevilla bleef in de stand op 13 punten achterstand van Barcelona.

De nummer vier, Valencia, wacht al weken op een overwinning. Dit weekend wist de ploeg weer niet te winnen, Deportivo la Coruna was in Valencia met 2-1 te sterk.

Maurice Trintignant overleden

In zijn woonplaats Vergeze is oud-Formule 1-coureur Maurice Trintignant overleden. Trintignant reed vanaf de jaren 30 in de bovenste klasses van de autosport, waar hij tot twee maal toe de Grand Prix van Monaco wist te winnen.

Trintignant begon zijn carrière in 1938, ondanks het feit dat zijn broer Louis vijf jaar eerder was omgekomen bij een autorace. Trintignant kocht zijn eigen Bugatti en won in 1945 voor het eerst de Grand Prix van Monaco.

In 1948 crashte Trintignant zwaar op het circuit van Bremgarten en lag enkele weken in coma. Hij herstelde volledig en wist in 1954 de 24 uurs van Le Mans te winnen. In 1958 won hij opnieuw de Grand Prix van Monaco.

Na 82 races in de Formule 1 nam Trintignant afscheid van de autosport en trok zich terug op het Franse platteland. Daar begon hij een wijngaard en was korte tijd burgemeester van Vergeze.

Maurice Trintignant is 87 jaar geworden.

Dragon Ball Z: Sagas screenshots

Atari heeft enkele screenshots vrijgegeven van Dragon Ball Z: Sagas. Dragon Ball Z: Sagas gaat een andere richting op dan de vorige Dragon Ball games. Allereerst vecht je jezelf nu een weg door het verhaal van de tekenfilm: van de Saiyan Saga tot de Cell Games. Bijzonder feit hierbij is dat er ook een co-op mode aanwezig zal zijn.

Sagas zal de eerste Dragon Ball game zijn die tegelijkertijd op alledrie de consoles verschijnt. Dat betekent ook een debuut van Goku en zijn vrienden op de Xbox.

Hier staan enkele features:

"[...]
- Play as many of the greatest Z-Warriors, including Goku, Piccolo and Gohan, complete with their Super Saiyan forms;
- Explore six different story arcs that pit you against infamous DBZ boss enemies, including Frieza, Cell, Nappa, Captain Ginyu, and Raditz;
- Discover never-before-seen elements of the DBZ series;
- Journey from Earth to Namek, Yardrat and even the future as players battle their way through fully destructible environments.
[...]"


Tenslotte staan hieronder nog een paar screenshots:
Vrouw na ongeluk beroofd van tas

Een 21-jarige vrouw uit Maastricht heeft dit weekend dubbel pech gehad. Nadat ze zaterdag in haar woonplaats werd aangereden door een auto, werd ze vlak daarna ook nog eens beroofd van haar tas.

De vrouw wilde de Wilhelminasingel oversteken, maar zag daarbij een auto over het hoofd. Toen het slachtoffer met een gebroken elleboog en schouder op straat lag, pakte een man op een fiets de tas van de vrouw en ging ermee vandoor.

Ritsma weg bij TVM

Rintje Ritsma zal vanaf aankomend seizoen niet meer voor TVM rijden. De meervoudig Europees- en wereldkampioen heeft dit zelf zondag bevestigd. Ritsma is nu van plan om zelf een team te gaan oprichten.

De schaatser is niet tevreden over de gang van zaken bij TVM. Hij vindt dat het team te groot is geworden, en volgens hem gaat dat ten koste van de prestaties.

”Je krijgt niet de aandacht die nodig is wanneer het even wat minder loopt”, aldus Ritsma, die zegt dat hij de afgelopen paar jaar technisch ‘vreselijk achteruit’ is gegaan.

Milan wint, Stam jubileert

AC Milan heeft zondagavond een nipte 0-1 overwinning geboekt in de uitwedstrijd tegen Reggina. Het enige doelpunt was een eigen goal van Marco Zamboni van Reggina in de 39e minuut van de wedstrijd.

Jaap Stam kwam in de 62e invaller als invaller in het veld, en speelde daarmee de 350ste competitiewedstrijd in zijn carrière. Clarence Seedorf deed de hele wedstrijd mee aan de zijde van Milan. De middenvelder stond aan de basis van het eigen doelpunt. Hij wilde met een steekpass Kaká bereiken, maar Zamboni werkte de bal in eigen doel. Beide ploegen lieten daarna kansen om iets aan de stand te veranderen onbenut.

Door de overwinning blijft Milan in het spoor van Juventus, na 24 wedstrijden heeft Milan 51 punten, twee minder dan Juve.

Vandaag korting op castratie van je kat

Mensen die vandaag hun kat laten castreren of steriliseren krijgen korting op de ingreep. De Dierenbescherming grijpt Valentijnsdag met de actie aan om aandacht te vragen voor het kattenoverschot in Nederland.

Het liefdesleven van katten levert volgens de Dierenbescherming jaarlijks duizenden jonge kittens op. En daar hebben veel mensen thuis geen plaats voor. Per jaar komen zo'n 45.000 katten terecht in het asiel. Het overgrote deel van die zwerfdieren is niet gecastreerd of gesteriliseerd. De Dierenbescherming pleit er daarom al lang voor om katten op jonge leeftijd te laten 'helpen'. Bij een poes of kater kan dat al vanaf drie maanden.

Een ingreep kost tussen de 45 en de 100 euro. De korting, die vandaag bij de Dierenbescherming wordt gegeven, loopt op tot 15 euro.

Ryanair start sponsoring in het vliegtuig

Prijsvechter Ryanair wil met sponsorcontracten de ticketprijs voor haar reizen laaghouden. De vliegtuigmaatschappij denkt bijvoorbeeld aan reclame-uitingen op de rugleuning van de voorbuurman of op deuren van bagagerekken. Het eerste contract is al afgesloten met elektronicagigant Samsung.

Vooral nu er Europese regels aan zitten te komen om reizigers compensatie te geven voor grote vertragingen, is sponsoring voor Ryanair een oplossing om op de been te blijven.

Particuliere beveiligers lokken militairen

Particuliere beveiligingsbedrijfjes in Irak lokken Britse militairen en leden van de elite-eenheden Special Air Service (SAS) en Special Boat Service (SBS) met hoge salarissen. Dat schrijft The Daily Telegraph. Volgens het blad hebben al meer dan 120 leden van de SAS en SBS ontslag genomen uit het leger om hun geluk te beproeven bij de talrijke particuliere beveiligingsbedrijfjes in Irak.

Het werken voor de particuliere ondernemingen zou 19.000 euro per maand op kunnen leveren. Werken in het leger is goed voor slechts 2900 euro.

Grammy Awards voor Ray Charles en Bill Clinton

Ray Charles is bij de 47e uitreiking van de Grammy-Awards posthuum acht keer in de prijzen gevallen. De blinde soulzanger overleed vorig jaar op 73-jarige leeftijd. Vlak daarvoor maakte hij nog het het album 'Genius Loves Company'. Daarop staan duetten met onder meer Van Morrison, Willie Nelson en Norah Jones.

Pop-veteraan Rod Stewart kreeg voor de eerste keer een Grammy. Zijn cd 'Stardust' kwam vorig jaar op nummer één in de Amerikaanse hitlijsten. De groep Maroon Five werd onderscheiden als beste nieuwe band.

De voormalige Amerikaanse president Bill Clinton won zijn tweede Grammy Award voor een gesproken verhaal. Zijn bestseller 'My Life' viel in de prijzen. Clinton, die niet zelf bij de prijsuitreiking aanwezig was, won vorig jaar ook al een Grammy met zijn gesproken verhaal over het kinderverhaal Peter en de Wolf. Dit album maakte hij samen met ex-president Gorbatsjov van de voormalige Sovjetunie.
Ray Charles
Ray Charles

The SpongeBob SquarePants MovieSpongeBob is razend populair. Kinderen en volwassenen zijn gek op de gele spons. Het is dan ook meer dan logisch dat de succesvolle tekenfilmserie niet alleen om games schreeuwde, maar ook om een film. Van die film werd ook weer een game gemaakt en voilá! We weten allemaal dat films die omgezet in games worden vaak niet erg goed zijn, maar ik kan je nu al vertellen dat dit bij deze game niet het geval is!

Laatste reviews en specials
review
Death Stranding
review
Blu-ray: Fast & Furious: Hobbs & Shaw
review
Ring Fit Adventure
review
CD: Robbie Williams - The Christmas Present
special
Fun met Funda #174 - Terug in de tijd met Café de Veehandel
review
Pokémon Sword en Shield
©FOK.nl e.a.