Hollywood klaar voor films over 9/11

WTC Hollywood had 3,5 jaar lang een moreel embargo als het ging over 9/11 en beweerde nooit een film te maken over de aanslag op het World Trade Center in New York. Maar tijd heelt alle wonden en zeker die in Hollywood, waar elke ramp al eens werd verfilmd. Zo werd het zinken van de Titanic al vertaald naar de meest succesvolle liefdesfilm aller tijden.

WTC Colombia Pictures is nu bezig om de rechten van het boek 102 minutes' te bemachtigen. Dit gaat over de mensen die zich in de torens bevonden voordat de gebouwen instortten. Ook verkocht een man die in het Al-Qaeda-trainingskamp zat vorige maand zijn levensverhaal aan Hollywood en een andere maatschappij richt zich op de redding van twee politiemensen die onder het puin terechtkwamen. Verder komt er een tv-serie aan.

De komende decennia zullen vele films over 9/11 het witte doek halen. Uiteindelijk zal er dan ook ongetwijfeld een film tussen zitten die gaat over een jongen en een meisje die zich in het WTC bevinden en verliefd worden in die laatste twee uur van hun leven, zo verwachten insiders. Maar voor dat soort films is het nu nog te vroeg, eerst komen de heldendaden aan bod.