FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 5 februari 2005

Amsterdam wint Coupe der Lage landen

Amsterdam Bulldogs heeft zich vrijdag verzekerd van de Coupe der Lage landen. Het kampioenschap van de gecombineerde ijshockey competitie van Nederlandse en Belgische verenigingen.

Amsterdam diende voor de eindzege het een-na-laatste competitieduel tegen Turnhout winnend af te sluiten. In eigen huis kwam Amsterdam geen moment in de problemen. Er werd met 6-0 gewonnen, waardoor het onbereikbaar werd voor Heerenveen Flyers. Tommie Hartogs nam de cup in ontvangst. Van een uitbundige feeststemming in de hal was echter geen sprake, wijzend op de waarde die momenteel aan de Coupe wordt toegedicht. Eerder dit seizoen wonnen de Amsterdammers ook al de nationale bekerstrijd.

Turnhout mag ondanks de nederlaag nog steeds hopen de beste Belgische ploeg te worden. Heist staat er nu echter beter voor. Bij tweevoudige winst zou dat team zelfs de laagst geklasseerde Nederlandse ploeg, Duindam Wolves uit Den Haag, nog kunnen passeren.


De actuele stand
Amsterdam 18-43
Heerenveen 17-38
Geleen 17-36
Tilburg 17-35
Nijmegen 16-31
Den Haag 18-21
Heist (Bel) 16-16
Turnhout (Bel) 17-14
Deurne (Bel) 17-12
Leuven (Bel) 18- 9

Mogelijk ontwerpfout nieuwe Sauber

Peter Sauber vreest dat er een fundamentele ontwerpfout is gemaakt bij de nieuwe C24. De auto is langzamer dan verwacht en coureurs Villeneuve en Massa kunnen geen goede balans vinden in de setup van de wagen.

De C24 is de eerste Sauber die met behulp van de gloednieuwe en geavanceerde Hinwil windtunnel is ontworpen. Op het circuit van Valencia leek de auto de hoge verwachtingen waar te maken. Tijdens tests op het circuit van Barcelona bleef de C24 echter achter bij de andere teams.

Peter Sauber vertelde het tijdschrift Autosport: "We komen snelheid tekort en we vermoeden dat er ergens iets fout is gegaan. We moeten nu nog harder werken om uit te zoeken wat er mis gaat." Sauber vermoedt dat er een fout zit in het ontwerp van de auto.

Snowboarders gered in Oostenrijk

Oostenrijkse hulpverleners zijn meer dan vier uur bezig geweest om drie Nederlandse snowboarders te redden die vrijdagmiddag bij Flachau bij Salzburg in diepe sneeuw vast waren komen te zitten. De operatie was erg riskant omdat het gevaar van lawines zeer groot is.

Niet alleen de drie Nederlandse snowboarders waren gered, de reddingswerkers hadden hun handen vol aan verschillende reddingsoperaties in het gebied.

De autoriteiten geven continu de waarschuwing uit dat er groot lawinegevaar is in de omgeving van Salzburg en in Stiermarken. In Stiermarken hebben hulpverleners tot nog toe tevergeefs gezocht naar drie jagers die donderdag door een lawine werden overvallen en naar alle waarschijnlijkheid zijn omgekomen.

Jongen verzint eigen ontvoering voor mobieltje

Een 15-jarige jongen uit India heeft zijn eigen ontvoering verzonnen om op deze manier een mobiele telefoon te kopen van het losgeld.

De jongen kwam tot zijn daad nadat hij zijn ouders tevergeefs om het dure mobieltje had gevraagd. Zijn ouders gaven geen gehoor aan de jongen zijn vragen, en dus zette hij zijn eigen ontvoering in scène. Zijn vader kreeg telefonisch te horen dat hij een flinke som losgeld moest betalen. Zou zijn vader niet betalen, dan zouden de ontvoerders zijn zoon vermoorden. De politie slaagde er in te achterhalen waarvandaan de 'kidnapper' belde en na drie dagen stond het ventje oog in oog met de politie.

Gevraagd naar zijn reden om de ontvoering te verzinnen antwoordde de tiener dat zijn vriendjes op school allemaal brommers en de laatste mobieltjes bezitten. Hij zei zich te schamen omdat hij op de fiets naar school moet en niet eens een modern mobieltje bezit.

Jongen op fiets beroofd van bril

Vrijdagavond is een 18-jarige jongen uit Veenendaal beroofd van zijn bril. De jongen werd door een scooter van achter benaderd terwijl hij fietsend aan het bellen was.

De scooter, met daarop twee jongens, haalde de jongen in. Het slachtoffer kreeg daarop een klap in zijn gezicht en zijn bril werd van zijn hoofd getrokken.

De politie zegt te vermoeden dat de rovers het voorzien hadden op de mobiele telefoon van het slachtoffer, maar dat de beroving niet goed uitpakte. Vooralsnog zijn zowel de daders als de bril spoorloos.

Langkawi: Brown pakt vierde ritzege

Graeme Brown heeft vandaag de negende etappe van de Tour de Langkawi gewonnen. In de straten van Putrajaya was hij Antonio Salomone (Barloworld) en Brett Lancaster (Ceramiche Panaria) in de spurt te vlug af.

Ryan Cox blijft ook na vandaag het algemeen klassement aanvoeren. De zuid-Afrikaan eindigde gewoon in het peloton en behoudt hiermee een voorsprong van achttien seconden op de Venezolaan Jose Rujano. Morgen staat de laatste etappe op het programma: een criterium in en rond Kuala Lumpur over 65 kilometer.

Uitslag negende etappe
1 Graeme Brown (Aus/Ceramiche Panaria) 3.55.15
2 Antonio Salomone (Ita/Barloworld ) z.t
3 Brett Lancaster (Aus/Ceramiche Panaria) z.t
4 Antonio Cruz (VS/Discovery) z.t
5 Oleg Grishkine (Rus/Navigators) z.t

Algemeen klassement na negen etappes
1 Ryan Cox (ZAf/Barloworld) 28.57.35
2 Jose Rujano (Ven/Colombia Selle Italia) 0.18
3 Tiaan Kannemeyer (ZAf/Barloworld ) 1.34
4 Cesar Grajales (Col/Navigators) 2.52
5 Tom Danielson (VS/Discovery) 3.01

Indonesië wil zoenen in het openbaar verbieden

JozieN89, FSF-Moses en ReinB hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Openbaar zoenen wordt mogelijk strafbaar in Indonesië. Dit staat in het ontwerp van een nieuw wetboek van strafrecht. Hierop staat maximaal tien jaar cel. Ook wordt het bezit van pornografisch materiaal verboden, en is ongehuwd samenleven niet toegestaan.

Het nieuwe wetboek moet de uit de Nederlandse koloniale tijd stammende wetgeving vervangen. Het bevat ook artikelen over milieurecht, terrorisme en mensenrechten. Juristen en mensenrechtenorganisaties hebben het nieuwe wetboek sterk bekritiseerd. Zij zijn van mening dat de overheid zich niet moet bemoeien met het privé-leven van burgers. Ook waarschuwen ze dat de persvrijheid in gevaar kan komen.

Het ontwerp wordt aangeboden aan president Susilo. Daarna debatteert het Huis van Afgevaardigden erover.

"Nieuwe Minardi radicaal anders"

De nieuwe bolide van Minardi, die tijdens de Grand Prix van San Marino zal debuteren, zal compleet en radicaal anders worden dan de huidige auto. Vooral op aerodynamisch vlak zullen er volgens teambaas Paul Stoddart veel vernieuwingen worden doorgevoerd.

De nieuwe auto van Minardi, de PS05, zal onder andere een compleet andere engine cover krijgen. Hierop zouden zoveel minivleugeltjes worden geplaatst, dat er nauwelijks ruimte voor sponsors zou overblijven. Ook de neus zal een radicaal ontwerp krijgen.

Paul Stoddart vertelde dit in een interview met Autosport.com. "De auto is enorm anders dan dat we ooit gemaakt hebben – en het zal je moeite kosten om vergelijkingen te vinden. Maar we moeten realistisch zijn: als de grote jongens voor ons hun werk goed doen en betrouwbaar zijn, scoren we geen enkel punt."

De auto zal tijdens de vierde race van het seizoen voor het eerst worden ingezet. Het seizoen start Minardi met een aangepaste versie van de PS04, waarmee afgelopen jaar werd gereden.

13-jarige Schotse schrijft Britse bestseller

112 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Opmerkelijk nieuwsEen 13-jarige scholiere uit het Schotse Inverness is de afgelopen anderhalve maand de sensatie in de Britse boekenwereld geworden. Van de debuutroman 'Dragon Tamers' (Drakentemmers) van Emma Maree Urquhart werden tot dusver al 50.000 exemplaren verkocht. Urquhart werkt inmiddels aan een nieuw boek.

Het boek is de oplossing voor ouders die vinden dat hun kroost te veel achter de computer zit en te weinig leest; het gaat over een tiener en een draak die in de virtuele wereld van een computergame terechtkomen. Volgens de jonge schrijfster is het een perfect boek voor de huidige computergeneratie. Van 'Dragon Tamers' is de tweede druk in voorbereiding.

De 13-jarige schrijfster Emma Maree Urquhart
Urquhart werkt inmiddels aan een nieuw boek

Uitslagen NBA (05/02/05)

Vannacht werden er negen wedstrijden gespeeld in de NBA. De uitslagen vind je hieronder.

Toronto Raptors - Washington Wizards: 103-100
Rose (Toronto) 26 punten.
Jamison (Washington) 30 punten.

Philadelphia 76ers - Atlanta Hawks: 103-85
Iverson (Philadelphia) 22 punten.
Walker (Atlanta) 14 punten.

Indiana Pacers - Dallas Mavericks: 95-94
O'Neal (Indiana) 23 punten.
Nowitzki (Dallas) 32 punten.

Boston Celtics - Orlando Magic: 112-100
Lafrentz (Boston) 19 punten.
Francis (Orlando) 26 punten.

Milwaukee Bucks - LA Clippers: 92-90
Redd (Milwaukee) 32 punten.
Brand (LA) 31 punten.

Minnesota Timberwolves - Houston Rockets: 113-119
Cassell (Minnesota) 24 punten.
McGrady (Houston) 40 punten.

Sacramento Kings - New York Knicks: 116-115
Bibby (Sacramento) 40 punten.
Marbury (NY) 37 punten.

Portland Trailblazers - Charlotte Bobcats: 101-89
Stoudamire (Portland) 23 punten.
Brezec (Charlotte) 17 punten.

Golden State Warriors - New Orleans Hornets: 90-82
Richardson (Golden State) 25 punten.
Rogers (New Orleans) 23 punten.

Veel bandenslijtage nieuwe Toyota

Jarno Trulli is niet tevreden met zijn nieuwe Toyota, de TF105. De auto veroorzaakt zoveel bandenslijtage dat Trulli hem vergeleek met de Jordan waar hij in 2001 mee reed.

Trulli vertelde de Gazetta dello Sport: "De wagen lijkt snel en competitief, maar niet op de lange afstand. De achterbanden verslijten extreem snel. We hebben nog drie weken te gaan en ik hoop dat het opgelost kan worden."

Volgens Trulli weet Toyota niet precies wat de oorzaak van het probleem is. "Het zit hem niet in de gewichtsverdeling. Na drie ronden wordt de auto moeilijker om te besturen, wat me doet herinneren aan mijn oude Jordan." Met deze wagen haalde Trulli destijds twaalf punten met een vierde plaats als beste klassering.

Saillant detail is dat Mike Gascoyne, de huidige technisch directeur van Toyota, heeft meegewerkt aan de gewraakte Jordan. Overigens had hij dat team al verlaten voordat de wagen daadwerkelijk werd gebouwd.

Kritiek op UEFA plan clubspelers

De UEFA zou graag zien dat vanaf 2006 de in Champions League en UEFA Cup uitkomende clubs tenminste vier zelf opgeleide spelers in dienst hebben. Kritische geluiden steken echter de kop op.

In 2006 zou volgens UEFA elke internationaal spelende club over vier zelf opgeleide spelers moeten beschikken -tenminste drie seizoenen in de leeftijdscategorie 15-21 jaar bij de club. In 2007 zou dat aantal moeten groeien tot zes en in 2008 tot het uiteindelijke aantal van acht. De bond gaat daarbij uit van een profselectie van 25 spelers. De UEFA heeft nog in beraad om onderscheid te maken tussen werkelijk opgeleide jeugdspelers en spelers van dezelfde nationaliteit als de club. Beide categorien zouden dan meetellen voor het aantal.

De impact van de maatregel zou meevallen blijkens het feit dat in het deelnemersveld van de Champions League van het afgelopen seizoen slechts vijf teams niet aan de toekomstige eis voldeden. Dat waren naast Ajax, vier Britse verenigingen: Arsenal, Chelsea FC, Celtic, Glasgow Rangers.

In Engeland is dan ook ophef ontstaan over het afgelopen week gelanceerde UEFA-plan, dat in het kansgeven en ontwikkeling van jonge spelers alsmede lokale binding als gevolg van het bezit van eigen spelers voorziet.

Woordvoerders van de Engelse clubs menen enerzijds dat de UEFA met haar eis in strijd met Europese regelgeving handelt. Anderzijds vindt men dat de Europese voetbalbond een stap terugzet in de tijd. Er is vrij verkeer van personen en arbeid en een club als Manchester is niet specifiek meer lokaal geörienteerd. Engeland staat overigens niet alleen in de proteststemmen, ook uit Italië klinkt rumoer.

In april zal op een conferentie in Talinn (Estland), eenzelfde voorstel worden gelanceerd dat van toepassing is op de nationale competitie. Invoering van regelgeving op nationaal niveau kan overigens enkel na overeenstemming met de bond van dat land.

Marokkaanse politici helpen Amsterdam

Vandaag en gisteren hebben acht parlementariërs uit Marokko in Amsterdam gesprekken gevoerd met burgemeester Job Cohen en wethouder Ahmed Aboutaleb. De acht kwamen naar Nederland om Amsterdam te helpen bij de problemen met een deel van de Marokkanen in de stad.

Volgens de parlementariërs hebben veel Marokkanen in Nederland ''nog opvattingen van veertig jaar terug. Marokko is inmiddels gemoderniseerd'', stelden ze. Zo is in het Noord-Afrikaanse land de hoofddoek geen issue meer, ''het staat vrouwen vrij om die te dragen of niet''. Bovendien heeft de vrouw sinds de modernisering van het familierecht bij een echtscheiding dezelfde rechten als haar man.

De parlementsleden wezen erop dat in Marokko de liberale vorm van de islam geldt. De fundamentalistische opvattingen bij sommige Marokkaanse groepen hier komen volgens hen niet uit Marokko, maar uit Saoedie-Arabië en Iran.

Burgemeester Cohen was zeer te spreken over het bezoek van de Marokkaanse politici. ''Geen onderwerp bleef onbesproken. We hebben het ook gehad over de dubbele nationaliteit die Marokkanen hebben. Daardoor is het voor velen moeilijk om voor Nederland te kiezen, terwijl ze zich daar ook niet thuis voelen.'' Delegatielid Aswa Chaabi benadrukte dat Marokkanen zich hier aan de Nederlandse wet dienen te houden. Een ander lid van de delegatie, Mohammed Ahajgan, waarschuwde om niet de hele Marokkaanse gemeenschap verantwoordelijk te stellen voor daden van een enkeling.

De Amsterdamse burgemeester wil naar aanleiding van het bezoek zijn voorgenomen reis naar Marokko vervroegen.

[Gerucht] Nieuwe Xbox wordt Xbox 360?

Engadget meldt op hun site dat de opvolger van de Xbox de Xbox 360 gaat heten. Zij hebben dit vernomen van een, uiteraard, betrouwbare bron die claimt dat hij de verpakking en andere design elementen (denk aan logo's en brochures) al heeft gezien.
Waar Microsoft op zou doelen met 360 wordt niet vermeld. 360 slaat uiteraard op een cirkel, maar of dit te maken heeft met de vorm van de console of de visie is dus niet bekend.
Vorig jaar hield een marketingsbureau al een onderzoek met de vraag "Wat klinkt meer next-gen? Playstation 3, Nintendo N5 of Xbox 360?". Het zou dus wellicht kunnen dat dit marketingsbureau de opdracht had gekregen van Microsoft.

Belgen verhoord na dreigmail naar Bush

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Opmerkelijk nieuwsDat dreigende mailtjes naar een wereldleider verzenden niet erg slim is ondervond onlangs een 22-jarige jongeman uit het Belgische Zwijndrecht. Vanaf de computer van een vriend had de man een mailtje gestuurd naar het Witte Huis, om te laten weten dat hij niet erg content was met het beleid van president Bush.

"Als je toch naar België komt, maak ik je kapot", eindigde de Zwijndrechtenaar zijn boodschap. Dat was reden voor de FBI om de Belgische politie in te lichten. Nadat de Amerikanen al het internetverleden van de 23-jarige computereigenaar hadden onderzocht, werden beide mannen uitgenodigd bij de lokale politie van Zwijndrecht. Na wekenlange verhoren en huiszoekingen concludeerde die dat er sprake was van een 'kwajongensstreek'.

Maleisische broers verstopten lijk vader

FSF-Moses had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Opmerkelijk nieuwsTwee Maleisische broers hebben twintig jaar lang het lijk van hun overleden vader onder een matras in hun woning bewaard. De broers, 55 en 53 jaar oud, konden de kosten van een traditionele begrafenis niet betalen. De politie van Perak in Noord-Maleisië haalde de resten van Lee Ying Fook donderdag uit de woning.

"De twee mannen zijn arm en laagopgeleid", verklaarde een woordvoerder van de politie. "Ze wisten niet wat ze met het lichaam aan moesten en verborgen het onder de matras." Een kennis van de mannen ontdekte bij toeval de menselijke resten, en waarschuwde na tussenkomst van een begrafenisondernemer de politie. De oudste van de beide broers zou geestelijk niet helemaal in orde zijn. De jongste verklaarde dat hij jarenlang elders woonde en niet wist dat de overblijfselen van zijn vader nog in de woning waren.

Galasek langer aan de kant

De rentree van Ajax-speler Tomás Galásek is met enkele weken uitgesteld.

De Tsjechische middenvelder herstelt van een blessure aan zijn hamstring, maar kreeg deze week een terugslag.

"In het trainingskamp in Zuid-Afrika hoopten we dat het herstel van Galasek een paar weken in beslag zou nemen. Het blijkt langzaam wat beter te gaan, maar het zal nog wel een paar weken duren voordat hij weer fit is," aldus trainer Ronald Koeman op de site van de Amsterdamse club.

Sinds de winterstop heeft Johnny Heitinga bij Ajax de positie van Galásek als verdedigende middenvelder overgenomen.

[Gerucht] Take-Two Interactive koopt Sega

Volgens IGN beweren diverse bronnen bij Take-Two Interactive en Sega dat beide bedrijven geïnteresseerd in elkaar zijn. Take-Two is druk bezig zich te versterken op de gamesmarkt door het opkopen van licenties en bedrijven.

Het kan ook betekenen dat Take-Two enkele gamestudio's in de Verenigde Staten overneemt van Sega en daarmee enkele nieuwe franchises tot de beschikking krijgt. Sammy ontkent het gerucht.

Het hele bericht lees je hier:

"[...]
February 3, 2005 - Early this week publisher and developer Sammy Studios laid off approximately 50-60 people from its sales and marketing staff and plans to refocus the Carlsbad, Ca-based studio solely on development, IGN confirmed with Sammy representatives today. The two games in development at the studio, Darkwatch and Iron Phoenix, will remain mostly unaffected.

The staff cut, however, may be part of a larger movement within Sega Sammy. With its focus squarely on development, Sammy Studios is now purely a development house, which needs a publisher for its pair of nearly finished titles. Sega and Take-Two are the most likely candidates to assist in the sales and distribution of those games.

On a larger and more speculative scale, two sources close to the company told IGN that Take-Two Interactive, which is rapidly acquiring studios and franchises as it positions itself for the next generation, is positioning itself to buy Sega from Sammy. A Sammy representative denied this statement as rumor and conjecture.
[...]"


Tumult en gezeik bij Belgisch bekerduel

Het Belgische Lierse SK is boos over het verloop van de verloren bekerwedstrijd tegen Charleroi afgelopen woensdag (3-1). Scheidsrechter Stéphane Bréda zou de Lierenaren bestolen hebben.

De irritatie werd bij Lierse al vroeg gewekt daar Bréda het tenue van de club afkeurde. Daar er geen reserve-tenue voor handen was, diende de club daarop een tenue van Charleroi aan te trekken. Volgens Bréda leken de mouwen van de originele Lierse outfit te veel op die van Charleroi.

Vervolgens begon de wedstrijd. Tot 2-1 achter verloopt die nog regelmatig. Jonas De Roeck wordt na een 'makkelijke' tweede gele kaart van het veld gezonden. Wanneer Bréda in de slotfase een omstreden strafschap toekent aan de thuisclub, zijn de rapen gaar. Keeper Yves Van der Straeten verdwijnt daarbij eveneens in het boekje van de scheidsrechter, wat enkele ploeggenoten tot woede aanzet. Laurent Fassotte kan daarop vertrekken wegens aanmerkingen op de leiding. Nadat Dante Brogno de strafschop heeft benut, blaast Bréda direct voor het eindsignaal. Lierse meent dat er echter nog tijd resteert. In de commotie daarop noteert Bréda nog de namen van Jimmy Smet -bal trappen naar de scheids- en Laurent Delorge -duwen van de vierde man.

Ook in de kleedkamer achteraf liet Lierse zich niet onbetuigd. De reserve-shirts van Charleroi werden aan stukken gescheurd. Charleroi-manager Mogi Bayat stelt dat enige shirts daarbij zelfs beplast werden. Lierse's voorzitter Gaston Vets spreekt dat laatste echter tegen. Hij betreurt ook de vernielde shirts, "Wat er ook gebeurt, ze moeten zich altijd professioneel gedragen."

Volgens keeper Van der Straeten deed de dienstdoend scheidsrechter aan broodroof. In de rust zou hij belaagt zijn door enkele spelers van Charleroi, maar daar geen actie op hebben ondernomen. Na afloop zou hij in de kleedkamer van Charleroi zelfs champagne hebben genuttigd. "Intriest", aldus de doelman van Lierse.

De returnwedstrijd is op 2 maart.

BAR geeft jonge coureurs een kans

Dat BAR zijn 'jongcoureurs programma' serieus neemt lieten zij afgelopen week zien. Drie jonge talentvolle coureurs mochten testen in de BAR 006.

De tests vonden plaats op het circuit van Valencia. Alan van der Merwe, James Rossiter en Adam Carroll waren de gelukkigen die de tests mochten uitvoeren met het oog op BAR's 'jongcoureurs programma'. Ook in december hebben deze drie coureurs al eens mogen testrijden voor het BAR-team, die test vond plaats in Jerez.

BAR-ingenieur Jock Clear, die leiding geeft aan dit programma: "Voor deze drie was het de tweede kans in onze auto. Het was goed om te zien dat ze alle drie goed gepresteerd hebben, zowel óp als naast de baan. Ze hebben een grote inzet getoond, het maximale uit de beschikbare mogelijkheden gehaald en met de technisch specialisten samengewerkt. Ook de rondetijden lieten vooruitgang zien en hun 'racepace' was respectabel te noemen."

[upd] Microsoft: Startpagina.nl verspreidt spyware

In een anti-spywareprogramma van Microsoft is Startpagina.nl gekenmerkt als spyware. Hierdoor kon de populaire site niet als startpagina worden ingesteld. De software-gigant zegt dat de site spyware verspreidt. Desondanks is de blokkade van de site in het spywareprogramma een foutje, alsdus Microsoft.

Bert Wiggers van Startpagina.nl weet het echter zo net nog niet, zo zei hij zaterdag in Het Financiële Dagblad. Microsoft raadt mensen namelijk aan om voor de zekerheid MSN.nl als startpagina in te stellen, en dit is toevallig de grootste concurrent van Startpagina.nl.

Ilse Media, eigenaar van Startpagina.nl, overweegt een kort geding tegen het bedrijf van Bill Gates. Er wordt in ieder geval duidelijk gesteld dat Startpagina.nl, die dagelijks 3,5 miljoen keer wordt aangeklikt, geen spyware verspreidt.

Update 15.25
Via Tweakers.net blijkt dat het anti-spywareprogramma van Microsoft waarschuwt als de startpagina van Internet Explorer wordt veranderd, maar dat dit niet specifiek geldt voor startpagina.nl. Het via IE automatisch wijzigen van een startpagina (door op een linkje te klikken), wordt door het programma gezien als een mogelijke 'hijack'.

Daarbij zou door het programma volgens Tweakers ook niet worden aangeraden om MSN.nl als startpagina in te stellen, maar om de default startpagina van de browser in te stellen, wat voor de meeste mensen inderdaad MSN.nl is. Als de gebruiker het anti-spywareprogramma instelt, dan zou gewoon netjes de door de gebruiker gekozen website worden gebruikt.

'Black-out bij misdrijf vaak besodemieterij'

lr817086 herschreef en submitte het volgende bericht, waarvoor dank!

Icoon Misdaad nieuwsHet komt in Nederland regelmatig voor dat verdachten in strafzaken zich in de rechtszaal beroepen op een black-out tijdens impulsief handelen. Een dergelijke 'acute dissociatie' is volgens experts echter veel zeldzamer dan het aantal keren dat daar nu in de rechtbank een beroep op wordt gedaan.

Twee Maastrichtse psychologen, Harald Merckelbach en Marko Jelicic, beweren in een interview met de Volkskrant dat het de juridische wereld aan basale inzichten in de werking van de menselijke geest en het geheugen ontbreekt. De getuigedeskundigen die door de rechtbank worden gebruikt baseren zich vaak op verouderde inzichten.

Een dissociatie is een staat waarbij bewustzijn, handelen en geheugen los van elkaar functioneren. De opmars van deze vorm van geheugenverlies in de rechtbank komt volgens Merckelback en Jelicic vooral door achterhaalde denkbeelden: "Het appelleert bij rechters aan het beetje achterhaalde psychologie dat ze kennen. Langdurig onderdrukte gevoelens zouden ertoe leiden dat iemand impulsief gewelddadig handelt. Meestal is het besodemieterij."

De twee Maastrichtse onderzoekers hebben over hun bevindingen een boek geschreven dat volgende maand verschijnt. In dit boek worden een aantal recente rechtszaken beschreven waarin volgens de onderzoekers een onterecht beroep werd gedaan op een vorm van dissociatie. Een aantal van deze zaken eindigde in vrijspraak. Een van de zaken die in het boek wordt behandeld is de Assense wurgmoord. In deze zaak stond een man terecht voor het om het leven brengen van zijn vrouw nadat zij hem van incest had beschuldigd. Hij komt pas bij zinnen in de tuin, zittend naast zijn dode vrouw. De man verklaart later zich niets te kunnen herinneren. Dit is volgens Merckelbach erg onwaarschijnlijk omdat acute dissociatie hooguit enkele seconden duurt en de dader minutenlang in de weer moet zijn geweest.

Werkwijze Pieter Baan Centrum 'uit de tijd'
In het boek komen de twee psychologen tot de conclusie dat er in de Nederlandse rechtspraak nauwelijks gebruik wordt gemaakt van moderne psychologische inzichten en technieken. Deskundigen van de rechtbank worden vaak ad hoc gekozen zonder dat duidelijk is of hun vakkennis wel aansluit bij inhoud van de zaak. Ook de werkwijze van het Pieter Baan Centrum is volgens de onderzoekers uit de tijd. Het Pieter Baan Centrum onderzoekt vaak de toerekeningsvatbaarheid van verdachten in opdracht van de rechtbank. Het centrum zou volgens de twee beter gesloten kunnen "Daar wordt veel met de verdachte gepraat. Observatie gebeurt tijdens lange afzondering van de normale omgeving. Zo zou men het in 1900 ook hebben gedaan", aldus Merckelbach.

WK Allround: uitslag 5000 meter mannen

De laatste afstand van de eerste dag van het WK Allround in Moskou, de 5000 meter voor mannen, is gewonnen door de Noor Oystein Grodum.

De Noor was de snelste in een nieuw baanrecord van 6.22,31. Als tweede eindigde de Amerikaan Chad Hedrick en derde werd Bob de Jong in een tijd van 6.24,12. Carl Verheijen eindigde als vierde, Sven Kramer werd zesde met 6.27,27, en Jochem Uydehaage behaalde de zevende tijd in 6.27,87.

Na de eerste dag gaat de Amerikaan Shani Davis aan de leiding in het algemeen klassement, voor zijn landgenoot Chad Hedrick. Beste Nederlander is Sven Kramer op de derde plaats.

Algemeen klassement na twee afstanden :

1. Shani Davis (VSt) 74.969
2. Chad Hedrick (VSt) 75.011
3. Sven Kramer (NED) 75.917
4. Jochem Uydehaage (NED) 76.127
5. Carl Verheijen (NED) 76.239
6. KC Boutiette (VSt) 76.354
7. Bob de Jong (NED) 76.712
8. Ivan Skobrev (Rus) 76.802

Carnavaol!

Jao mense, tis wir carnavaol. Agge oit Braobaant of Limburreg komp, daan zulde 't feest wel kenne. Aggeboite dees provisies komp, daan zulde 't motte doen meej televiesie en kraonte of motte naor d'n aondre provisies gaon. Moar veur d'n egte carnavaolsgaanger hebbe d'n weplog vaan FOK! ook d'n updeet. Wilde witte waor ge goe ken feesten of wao d'n naom vaan oew staat ies. kende hier verder koekeloere.

Carnavaol, d'n optoch

Carnavaol stao ok bekend aas ne feest vaan d'n optoch. Elk durpske en staat het z'n aige optoch, maor d'n grote zun de moeite wert. Hieronder kende zien welke optoch ne anraoder is.

* zaoterdaag:

5 feb 13:11 Eindhoven
5 feb 13:11 Roosendaal
5 feb 14:11 Maastricht

* zondaag (veur d'n oitslaopers)

6 feb 11:11 's-Hertogenbosch
6 feb 13:00 Oosterhout
6 feb 14:00 Made

* maondaag (agge 't nog ken volhouwe)

7 feb 13:00 Breda
7 feb 13:33 's-Hertogenbosch

Agge wil kaike of in d'n buurt ne optoch is, daon kende dees link bezoeke:

optoch in d'n buurt

Feest

Elk durpske of staat het z'n aige feeste. de May bijveurbeeld het ut Kapellefestivaol, ne feest meej almaol dwailbandjes. Errug loik om te bezoeke. Zoek gewoan een loik dorpske of staat oit en gao in uw paakske d'n bonnefooi op.

D'n naome

elk staat of durpske het z'n aige carnavaolsnaom. hier onder stao ne paar naome vaan de carnavaolsstede.

* Breda Kielegat
* Eindhoven Lampengat
* Helmond Keijebijtersstad
* Maastricht Mestreech
* Made De May
* Roermond Remunj
* Roosendaal Tulepetoanestad
* Tilburg Kruikenstad
* Waalwijk Schoenlapperslaand
* s-Hertogenbosch Oeteldonk

agge nie wit wao oewe staat is, kende dees link bekaike:

naome vaon de stede en durpskes

Di waor d'n irste updeet veur Carnavaol. Hedde zelluf goeie tips, kende ze altai kwijt hierow! Veul plezier en houw oew haandjes d'n luch in!

nog aand're linkjes:

Tonpraote (kritiek euver de maotschapai)
Vasteloavend
Veur alle informasie

Motorproblemen voor Ferrari

Vorig seizoen waren teams bang dat de "één motor per weekend regel" zou zorgen voor vele ploffende motoren tijdens de race. Dit viel echter reuze mee, met uitzondering van de vele stilvallende McLaren's.

Dit seizoen is de regel opgeschroefd tot één motor per twee weekenden. Ferrari lijkt met déze regel nogal wat moeite te hebben. In de wintertest heeft Ferrari namelijk nogal wat motoren in rook doen opgaan. Tijdens de wintertest zijn meer motoren afgeschreven dan wat gebruikelijk is voor de Italiaanse renstal.

Ferrari-motorchef Gilles Simon: "De looptijd van de motor verhogen naar 700 kilometer was niet moeilijk te realiseren. Het verhogen van de looptijd naar 1400 kilometer is heel wat moeilijker, veel onderdelen zijn dan over hun kritieke punt heen, deze kunnen geen 1400 kilometer lang mee."

Technisch directeur Ross Brawn zegt dat er geen paniek is. "We zijn alleen bezig onze grenzen te testen." Michael Schumacher geeft altijd politiek correct antwoord en spreekt over een defect aan de motor dat waarschijnlijk is veroorzaakt door een ander defect daarvoor.

Sven Heidfeld, broer van Nick Heidfeld, denkt niet dat Ferrari nu ineens last kan hebben van motorpech. "Ik denk dat ze een beetje bluffen." Het zou kunnen dat in navolging van de aangekondigde 'psychologische oorlog' door BAR ook Ferrari dit 'wapen' nu aan het gebruiken is. Hoe kan het anders dat Sauber bijna geen motorproblemen heeft terwijl Sauber dit seizoen nagenoeg dezelfde motoren gebruikt?

Drie concerten U2 in 1,5 uur uitverkocht

Vandaag is de voorverkoop voor de U2-concerten in Nederland van start gegaan. Vanaf 10:00 uur konden kaarten worden besteld voor het concert van woensdag 13 juli in de Amsterdam Arena. Vannacht stonden voor de voorverkooppunten al veel mensen in de rij.

In de loop van de ochtend zijn er vanwege de massale belangstelling twee extra concerten in de voorverkoop gegaan: voor vrijdag 15 en zaterdag 16 juli.

Afgaande op de berichten in ons muziekforum is er via internet nauwelijks een bestelling te verrichten. De site van ticketservice werkt 'voor geen meter' door overbelasting, en het telefoonnummer is ook zwaar overbelast.

Inmiddels is duidelijk dat de 50.000 kaarten voor het eerste concert in 20 minuten waren uitverkocht. Na zo'n 40 minuten was ook het tweede concert reeds uitverkocht.

Update 14.33
Alle kaarten voor de drie concerten zijn inmiddels uitverkocht. De verkoop van kaarten voor de optredens van U2 in het Ierse Croke Park (Dublin) verliep gisteren nóg sneller. De 160.000 beschikbare kaarten waren binnen vijftig minuten allemaal verkocht.

Nieuwe toevoegingen aan Half-Life 2

In de komende maand zullen er volgens Valve weer de nodige updates verschijnen voor Half-Life 2 en Counter-Strike: Source. Zo zal er een nieuwe officiële map komen voor CS: Source, genaamd cs_compound.

Ook komt er een grote update voor Half-Life 2: Deathmatch. In de update zullen de Slam, Stunstick en de Crowbar zitten. Valve zegt nog niet klaar te zijn om de winnaars van de wedstrijd, waarin je je eigen map moest maken, bekend te maken. Om het wachten wat makkelijker te maken, zal Valve nog wel zelf een nieuwe map releasen. Rond dezelfde tijd zal er een update komen voor Counter Strike: Source, die wat kleine bugs moet verhelpen.

Ook de Source engine wordt onder handen genomen. Er zal een feature aan toegevoegd worden, genaamd "high dynamic range lighting". Om dit te demonstreren is van het hoofdstuk "Highway 17" uit Half-Life 2 een apart level gemaakt, waarin te zien is hoe dit werkt. Dit level zal "The Lost Coast" gaan heten. Het level is gratis te downloaden voor mensen die in het bezit zijn van HL2 en die aan flinke hardware-specificaties voldoen. Die specificaties worden binnenkort gepubliceerd.

Hieronder staan enkele plaatjes die demonstreren hoe HDR eruit ziet.

Hieronder nog 2 screens van het nieuwe CS: Source level, cs_compound:

Rayman komt richting GBA

Er komt een nieuwe Rayman uit voor de GBA die de titel: Rayman: Hoodlum's Revenge zal krijgen. Nieuwe features die in deze game aanwezig zullen zijn:

-Bestuur niet alleen Rayman, maar ook Globox.
-Een nieuw en hopelijk verbeterd camerasysteem waarmee je de wereld kan verkennen. Het is mogelijk in te zoomen om geheimen te ontdekken of uit te zoomen om vijanden in de verte te bespieden.
-Bepaalde gedeeltes zullen in 3D zijn
-Nieuwe power-ups, waaronder Super Speed en Fire Resistance.
-Nieuwe bosses met hun eigen aanvalspatroon (duh), die je tegenkomt in de zestien levels.

Rayman: Hoodlum's Revenge staat gepland voor een release in maart 2005.



Total Immersion toont eyetoy-achtige projectietechnologie

Het Franse bedrijf Total Immersion, dat zich bezighoudt met visuele technologie, heeft een opmerkelijke video vrijgegeven waarin DFusion, de toepassing van een door hen ontwikkelde eyetoy-achtige technologie, getoond wordt. De demo toont technologie waarbij computerobjecten real time interacteren met live beelden die via een camera in een PC gevoed worden.

Bekijk hier de video (realplayer-formaat). Wie realplayer niet wil installeren kan hier een alternatief vinden.

Of en in hoeverre deze technologie op het moment toepasbaar is binnen de gamesindustrie is nog onduidelijk, maar het ziet er veelbelovend uit.

Het commentaar op de video is in het Frans en voor diegenen wier Frans wat roestig is een Engelse vertaling:
Here you see that with the virtual board I can position the car. So I’m just going to shrink it, and with a simple joystick I’m able to drive the car on the table, in real time. I can go on the springboard for example…Let’s go. (Spiffy virtual car drives around and onto real obstacles and then guy points at it) The model’s border is real, and the car is behind, half-hidden by the concrete object. To show the interaction between real and virtual elements, I will let the gate gently push the vehicle, and once the gate’s open, I can go underneath it. This shows you can build playful scenarios that would perfectly fit in a kid’s room. You’re able to position real set elements, like this gate, that can interact with a video game environment.

NAC reageert boos op Utrecht-directeur

Anouar Diba en Ton Lokhoff hebben boos gereageerd op de uitspraken van FC Utrecht-directeur Martin Sturkenboom. Die beschuldigde Diba indirect van diefstal.

Naar aanleiding van de bekerwedstrijd tussen de clubs probeerde Martin Sturkenboom de spreekkoren van het Utrecht-publiek te verzachten. Hij meldde dat de spreekkoren ‘Diba is een tasjesdief’ niet gericht waren op de afkomst van de speler. De spreekkoren zouden verband houden met incidenten die tijdens de Utrecht-tijd van de speler zouden hebben plaatsgevonden.

Vanuit NAC Breda werd geschokt gereageerd op de uitspraken. Diba heeft meteen actie ondernomen: "Toen ik de passage las, heb ik meteen mijn zaakwaarnemer Søren Lerby gebeld. Ik vond het een gekke en vooral domme verklaring, die meneer Sturkenboom maar eens moest uitleggen. De link dat ik in het verleden bij FC Utrecht iets zou hebben gestolen, is pertinent onwaar. Ze hebben mij in een kwaad daglicht gesteld. Lerby heeft toen boos meneer Sturkenboom gebeld."

Ook trainer Ton Lokhoff vindt de spraken erg dom, zeker gezien de wedstrijd van dit weekend: "Je moet geen uitspraken doen die anderen kunnen verleiden om domme dingen te gaan roepen. Misschien reageert Utrecht uit onmacht, omdat zij Anouar destijds weggestuurd hebben en hij hier alsnog komt bovendrijven. Maar ja, het kan altijd gebeuren dat een jongen zich ineens wél goed gaat ontwikkelen."

Sturkenboom weigert voorlopig echter zijn fout te bekennen: "Ik heb met Lerby gesproken, maar doe verder geen uitlatingen over ons onderhoud. We hebben krachtig afstand genomen van de spreekkoren en ik heb geprobeerd de link met het incident in Amsterdam uit te bannen."

Ondertussen houdt iedereen zijn hart vast voor FC Utrecht - NAC van zondag. Sturkenboom denkt echter niet dat het zo'n vaart zal lopen. Hij zal proberen de eigen supporters tot rust te manen, maar legt de schuld voor eventuele moeilijkheden bij de speler: "Maar ik doe alleen iets extra’s als ook hij zondag zijn verstand gebruikt."

Echtpaar gearresteerd voor kindermarteling

Lagging had ons via de nieuws-submit te melden:

Een echtpaar in Florida is aangeklaagd voor het mishandelen en uithongeren van vijf van de zeven kinderen die onder hun voogdij stonden. Gisteravond werden de ouders buitenshuis in Utah opgepakt door de lokale politie. De 51-jarige Linda Dollar en de 58-jarige John Dollar kunnen tot 30 jaar gevangenisstraf verwachten. De Dollars boden geen weerstand tijdens de arrestatie.

De kinderen kregen elektrische schokken toegediend, werden geslagen met hamers en hun teennagels werden met nijptangen uitgetrokken. Ook kregen de kinderen nagenoeg geen eten. Een tweeling van veertien jaar woog respectievelijk slechts zestien en zeventien kilo. "Ze zagen er uit als op de foto's van Auschwitz", zei de sheriffs woordvoerster Gail Tierney. De kinderen hadden niet eens een fatsoenlijke slaapplaats: een kast.

De zaak kwam aan het licht toen een van de uitgehongerde kinderen in het ziekenhuis werd opgenomen met een bloedende hoofdwond en rode plekken in de nekstreek. De buren hadden niets opgemerkt van de martelingen. Ze hadden volgens eigen zeggen niet eens geweten dat het echtpaar zeven kinderen had. De kinderen werden thuis geschoold en speelden nooit met andere kinderen buiten. Daarnaast verhuisden de Dollars vaak, waardoor niemand ze goed leerde kennen.

In een adoptieformulier heeft Linda Dollar ooit geschreven: "We hebben vijf kinderen geadopteerd en hebben gezien wat voor goeds we kunnen doen voor de minder toebedeelden. We zien zoveel kinderen die een speciale liefdevolle behandeling behoeven." Het stel was van maart tot oktober 1995 gemachtigd om als foster-parent kinderen in huis te nemen, maar het is nog niet duidelijk hoe de kinderen daardoor bij het stel terecht gekomen zijn.


Linda and John Dollar

WK Allround: uitslag 3000 meter vrouwen

De tweede afstand van de vrouwen bij het WK allround schaatsen in het Russische Moskou, de 3000 meter, is gewonnen door Anni Friesinger.

De Duitse was de beste van de rest in een nieuw baanrecord van 4.05,64. Op de tweede plaats eindigde Claudia Pechstein in 4.06,30 en de derde plaats was tevens voor een Duitse, Daniela Anschütz in 4.07,97.

Beste Nederlandse was Ireen Wust, op de vierde plaats. De tijd van Wust, 4.08,15, was goed voor een nieuw wereldrecord bij de junioren. Renate Groenewold herstelde zich redelijk van de slechte 500 meter en werd zesde in 4,08.75. Cramer eindigde als achtste en Kleinsman werd elfde.

In het Algemeen klassement gaat Anni Friesinger ook aan de leiding na de eerste dag. Tweede staat de Canadese Cindy Klassen en derde Claudia Pechstein. Beste Nederlandse is Ireen Wust op een vijfde plaats.

Algemeen klassement na twee afstanden :

1. Anni Friesinger (Dui) 79.980
2. Cindy Klassen (Can) 80.465
3. Claudia Pechstein (Dui) 81.380
4. Daniela Anschütz (Dui) 81.398
5. Ireen Wust (Ned) 81.458
6. Wieteke Cramer (Ned) 82.196
7. Kristina Groves (Can) 82.198
8. Maki Tabata (Jpn) 82.360
9. Renate Groenewold (Ned) 82.405
11. Moniek Kleinsman (Ned) 82.765

TrackMania Sunrise beta en screens

Vanaf afgelopen donderdag kunnen de bezitters van TrackMania of TrackMania: Power Up! mee doen in een beta test van Trackmania Sunrise. De beta is alleen beschikbaar als je in het bezit bent van de CD-key van één van de twee vorige delen. Dit is gedaan om de beta test binnen de TrackMania-community te houden. In de beta zitten 3 singleplayer missies, een track-editor, een skin-editor en een multiplayer mode. Bovendien bevat deze versie de beroemde "MediaTracker", waarmee je je eigen circuits kan voorzien van bijvoorbeeld special effects en tekst. Voor degenen die geen toegang hebben tot deze beta, komt er een demo in maart. TrackMania Sunrise komt in april voor PC uit.

Hieronder nog 8 nieuwe screens:




'Generaal pardon was beter geweest'

Hoogleraren die zich met migratie en vreemdelingenrecht bezighouden hebben kritiek geuit op de pardonregeling van minister Verdonk. Volgens hen hadden alle 26.000 asielzoekers, waarvan nu ruim 7.000 gevallen opnieuw worden bekeken, een verblijfsvergunning moeten krijgen.

Komende week begint Spanje met de legalisatie van ruim 800.000 arbeidsmigranten, vooral afkomstig uit Zuid-Amerika en Noord-Afrika. Verdonk heeft zich steeds verzet tegen collectieve legalisatie van vreemdelingen in landen als Spanje, België en Italië. Verdonk vreest dat een dergelijk pardon een aanzuigende werking heeft.

De vrees voor een aanzuigende werking is volgens rechtssocioloog Groenendijk, verbonden aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, ongegrond. ”Migratie binnen de EU is heel klein en een aanzuigend effect is nooit geconstateerd.'' Volgens Anton van Kalmthout, hoogleraar strafrecht aan de Universiteit van Tilburg, zou een generaal pardon ook goedkoper zijn geweest dan alle schrijnende gevallen opnieuw stuk voor stuk te bekijken. ”Die 26.000 zijn een klein deel van de groep, een schijntelling. Een magisch getal in de publiciteit,'' aldus Van Kalmthout. "Niemand is ervan overtuigd dat dit restrictieve beleid een bijdrage levert aan een vreedzame samenleving.''

Horner is verbaasd over keuze Jordan

De beslissing van het Jordan-team om twee debutanten te nemen, heeft verbazing gewekt. Ook bij Red Bull-teambaas Christina Horner, zelf nog een rookie in de Formule 1.

Waar een nieuw team als Red Bull heeft gekozen om te kiezen voor ervaring met David Coulthard, kiest Jordan voor twee nieuwelingen. Tiago Monteiro en Narian Karthikeyan mogen dan wel een F1-test hebben gedaan, maar hebben nog nooit een Formule 1-race gereden.

Christian Horner vraagt zich af of dat een verstandige beslissing is: "Ik denk dat het in zee gaan met twee groentjes een fout is. Formule 1 is een totaal andere raceklasse dan alle andere formules."

"De grootste aanwinst van ons team (Red Bull, red.) is David Coulthard. Hij heeft tien jaar Formule 1-ervaring bij twee topteams. De ervaring die hij inbrengt is van onschatbare waarde aan het einde van de rit, met zijn kennis over ontwikkeling en de organisatie van een team. Dat is iets wat rookies gewoon niet hebben."

CD: The Tea Party - Seven Circles

Jeff Martin, Jeff Burrows en Stuart Chatwood kunnen in Canada niet over straat lopen of ze worden vastgeklampt door fans van hun band, The Tea Party. Het powertrio heeft in de rest van de wereld daar niet zo'n last van. Het zijn sterren in eigen land terwijl een land als de Verenigde Staten de Canadezen links laat liggen. De VS is dan ook het land waar 'standaard' rock steevast bovenaan in de hitlijsten staat en laat 'standaard' rock nou het laatste zijn, waar The Tea Party zich de afgelopen 10 jaar mee heeft bezig gehouden. Eigenwijs is de band altijd geweest. Alle kritiek dat de band zou klinken als Led Zeppelin-meets-The Doors werd van tafel geveegd toen het drietal Nine Inch Nails als belangrijkste invloed ging beschouwen. Met de albums Transmission (1997) en TRIPtych (1999) werd bewezen dat The Tea Party alles behalve seventies-retrorock maakt, maar vooral een nineties-band is. Op de opvolger van die twee 'elektronische' schijven, The Interzone Mantras (2001), wordt met een echo teruggegrepen naar de eerste twee albums (Splendor Solis uit 1993 en The Edges of Twilight uit 1995). Maar The Tea Party blijft daarmee allerminst 'standaard-rock' produceren. Toch constateer ik een change of direction in de sound van het collectief. Heeft The Tea Party op Seven Circles zich aan zijn belofte gehouden...?

The Tea Party

Phonak klaar voor ProTour

Terwijl de teamleiding nog bezig was het wedstrijdprogramma voor komend seizoen op te stellen, kwam het nieuws dat Phonak mag deelnemen aan de ProTour. Volgens de teamleiding is de ploeg daar klaar voor.

Teambaas Andy Rihs was net aangekomen in Qatar, om daar samen met teammanager John Lelangue het komende jaar door te spreken, toen van het CAS de beslissing kwam dat Phonak aan de ProTour mocht deelnemen. Meteen moesten de plannen weer worden gewijzigd voor komend jaar, maar volgens Rihs is het team er klaar voor.

Hij vertelde: "Dit team is samengesteld om in de ProTour te rijden. We hebben geweldige renners, klimmers, sprinters tijdrijders, en ik denk dat we met name goed zijn in de ploegtijdritten en grote rondes. Als we niet in de ProTour hadden mogen rijden, dan was het zoiets als Real Madrid dat in de tweede divisie uitkomt."

Toch blijven er onzekerheden. Met wedstrijdorganisatoren waren al afspraken gemaakt, die nu moeten worden bijgesteld en met name de Vuelta lijkt niet bereid om Phonak in de ronde te ontvangen. Voor de teamleiding dus nog heel wat werk om te doen, maar voorlopig overheerst een goed gevoel over dat deelname aan de ProTour is veiliggesteld.

Release PSP Europa definitief vertraagd

Icoon Games nieuwsNadat donderdag de Amerikaanse release date voor de PSP bekend werd gemaakt, verscheen er een minder positief nieuwtje voor Europa: de PSP is definitief vertraagd. Oorspronkelijk was de releasedate gepland voor Q4 2004 (wat betekende dat de handheld ergens in maart in Europa zou uitkomen), maar dat is veranderd naar "ergens in de lente".

Wanneer dat precies is is onzeker, maar maart wordt het zeker niet meer. De vertraging wordt gewijd aan de hardware-tekorten, eerder verschenen al berichten dat de PSP moeilijk te produceren valt. Sony hoopte wereldwijd drie miljoen stuks te verschepen bij de launch, maar ze hebben er ongeveer een miljoen te weinig. Hierdoor valt Europa voorlopig buiten de boot.


In Europa moeten we wachten op de PSP

-
Voor meer gamesnieuws kijk je natuurlijk op FOK!Games.

WK Allround: uitslag 500 meter mannen

De eerste afstand bij de mannen tijdens het WK allround in Moskou is gewonnen door Takahiro Ushiyama.

De Japanner reed een tijd van 36.28 en was veruit de snelste van het hele veld. De Amerikanen lieten zien dat hun optreden vorig jaar tijdens het WK geen toeval was. Shani Davis en heersend wereldkampioen Chad Hedrick eindigden als respectievelijk tweede en derde.

Beste Nederlander was Sven Kramer, die met een tijd van 37.19 als zevende eindigde. Jochem Uydehaage werd met een tijd van 37.34 elfde, Carl Verheijen 13e, en Bob de Jong eindigde als 16e in 39.55.

Uitslag 500 meter mannen :

1. Takahiro Ushiyama (Jap) 36.28
2. Shani Davis (VSt) 36.33
3. Chad Hedrick (VSt) 36.65
4. Derek Parra (VSt) 36.82
5. Jevgeni Lalenkov (Rus) 36.96
6. KC Boutiette (VSt) 36.98
7. Sven Kramer (NED) 37.19
8. Stefan Heythausen (Dui) 37.23

I-pod shuffle

Apple heeft aangekondigd een "i-pod shuffle" op de markt te brengen, het lijkt heel wat maar het is gewoon een mp3 speler die verkrijgbaar in verschillende groottes ( 512 mb en 1 gig).
Ze zullen veel goedkopen zijn maar de reguliere i-pods met een harde schijf. Maar het heeft ook zijn nadelen: het heeft dus een kleiner geheugen maar het heeft ook geen display!

Als je alles bij elkaar opteld: een i-pod mini kost ongeveer 260,- euri, dan heb je 4 gig geheugen en een redelijk groot display.

Koop je een i-pod shuffle van 1 gig betaal je een dikke 150,- euri. en heb je geen display.

Dus wat doen we eraan

Auto's op snelwegen in Noord-Holland beschoten

Johnny1974, macromarkt.nl, Sunny en PhooooooN hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De politie Kennemerland maakte vrijdag bekend dat er vanaf 27 januari verschillende autoruiten zijn gesneuveld tijdens de rit op autosnelwegen. Drie autoruiten, die vorig weekend op of rond de A10 bij Amsterdam-Noord kapot gingen, zijn in ieder geval kapot geschoten door een windbuks. Bij drie andere incidenten gaat het waarschijnlijk ook om een beschieting.

Op de A9 bij Heemskerk sneuvelde afgelopen dinsdag een portierruit van een auto en bij Badhoevedorp ging er een achterruit kapot. "De bestuurder deed hierbij in eerste instantie aangifte van een stukgeslagen achterruit. We hebben die zaak nog eens goed bekeken en zijn tot de conclusie gekomen dat het onmogelijk is dat de ruit kapot is gegaan door een steen", aldus een politiewoordvoerder.

De politie Kennemerland en de politie Amsterdam-Amstelland doen onderzoek naar de beschietingen.

'Hirsi Ali zal door moslima vermoord worden'

macromarkt.nl, DutchSoldier en DrWolffenstein hadden ons via de nieuws-submit te melden:

VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali zal hoe dan ook vermoord worden, waarschijnlijk door een vrouwelijke moslim. Dat meldt de Volkskrant vandaag die drie moslima's citeert, die zichzelf betitelen als de vriendenclub van wat de AIVD omschrijft als de 'Hofstadgroep'. In radicaal-islamitische kringen in Nederland, die aanleunen tegen het gedachtegoed van de moordenaar van Theo van Gogh, hebben 'nieuwe broeders' de plaatsen ingenomen van de leden van het Hofstadnetwerk die in de cel zitten.

Volgens de vrouwen, die met een schuilnaam in de krant staan, zal Hirsi Ali door een vrouw worden vermoord. Dat heeft namelijk een nog grotere impact verklaart ene Naima, die is getrouwd met Mohammed el M. Deze El M. is één van de leden van de Hofstadgroep. Naima stelt dat de zusters geduld hebben. ''Al moet het tien jaar duren.'' De vrouwen zeggen zelf niet bereid te zijn geweld in Nederland te gebruiken. Ze gebruiken schuilnamen om niet herkend te worden door hun ouders, die hun radicale ideeën niet accepteren.

Ook de beveiliging rond Hirsi Ali heeft aanwijzingen dat een aanslag op haar, mogelijk door een vrouw zal worden gepleegd. Kort na de moord op Van Gogh blijkt zich bij de Tweede Kamer een jonge moslima gemeld te hebben met het boek 'De ware moslim'. Zij wilde daarover praten met de politica. Dat boek, een oproep tot de jihad, is vertaald door Abu Zubair, de schuilnaam van de man die vastzit voor de moord op Van Gogh, Mohammed B. De moslima heeft het boek en haar mobiele nummer bij de beveiliging van de Kamer achtergelaten. Hirsi Ali kon op dat moment niet weten dat de Nederlandse vertaling van het boek van Mohammed B. was.

Hollywood klaar voor films over 9/11

WTC Hollywood had 3,5 jaar lang een moreel embargo als het ging over 9/11 en beweerde nooit een film te maken over de aanslag op het World Trade Center in New York. Maar tijd heelt alle wonden en zeker die in Hollywood, waar elke ramp al eens werd verfilmd. Zo werd het zinken van de Titanic al vertaald naar de meest succesvolle liefdesfilm aller tijden.

WTC Colombia Pictures is nu bezig om de rechten van het boek 102 minutes' te bemachtigen. Dit gaat over de mensen die zich in de torens bevonden voordat de gebouwen instortten. Ook verkocht een man die in het Al-Qaeda-trainingskamp zat vorige maand zijn levensverhaal aan Hollywood en een andere maatschappij richt zich op de redding van twee politiemensen die onder het puin terechtkwamen. Verder komt er een tv-serie aan.

De komende decennia zullen vele films over 9/11 het witte doek halen. Uiteindelijk zal er dan ook ongetwijfeld een film tussen zitten die gaat over een jongen en een meisje die zich in het WTC bevinden en verliefd worden in die laatste twee uur van hun leven, zo verwachten insiders. Maar voor dat soort films is het nu nog te vroeg, eerst komen de heldendaden aan bod.

WK Allround: uitslag 500 meter vrouwen

De eerste afstand bij het WK allround op de nieuwe schaatsbaan in het Russische Moskou, de 500 meter voor vrouwen, is gewonnen door Anni Friesinger.

De Duitse was met een tijd van 39.04 zeshonderste sneller dan de nummer twee, Cindy Klassen, die een tijd reed van 39.10.

Beste Nederlandse was Wieteke Cramer, die met een tijd van 40.05 derde werd. Ireen Wust eindigde als vijfde in 40.10. Moniek Kleinsman eindigde als 17e met een tijd van 40.91. Heersend wereldkampioene Renate Groenewold stelde teleur met een 18e tijd van 41.01.

Uitslag 500 vrouwen :

1. Anni Friesinger (Dui). 39.04
2. Cindy Klassen (Can) 39.10
3. Wieteke Cramer (NED) 40.05
4. Daniela Anschütz (Dui) 40.07
5. Ireen Wust (NED) 40.10
6. Yang Gao (Chn) 40.11
7. Annette Bjelkevik (Noo) 40.25
8. Claudia Pechstein (Dui) 40.33
9. Tabata (Jap) 40.36
10.Katrin Kalex (Dui) 40.46

Anti-downloadsite met Peter R. gehackt

De anti-downloadsite van 'B.I.G.', waaraan Peter R. de Vries meewerkt, is gehackt. De site maakt onderdeel uit van een campagne waarbij de misdaadverslaggever jongeren waarschuwt dat het downloaden en verspreiden van films, muziek en games verboden is.

Op de site stond vrijdagmiddag echter ineens te lezen: 'Eerlijk zullen we alles delen, dus ook de nieuwste games en software.' Daaronder was een verklaring van de hackers achtergelaten dat software en games veel te duur zijn.

De B.I.G.-campagne, dat staat voor Ban Illegale Games & Software, maakt tot nu toe overigens weinig indruk op de doelgroep. Het forum van de site, waar gediscussieerd zou moeten worden over dat downloaden illegaal is, is een platform geworden om locaties uit te wisselen waar de nieuwste games, films en muziek zijn te vinden.

 BIG

Gullit: Kuijt rook bloed

Na de met 2-7 verloren wedstrijd tegen Feyenoord zei trainer Gert Kruys van de De Graafschap dat Dirk Kuijt voor De Graafschap niet te verdedigen was.

Kuijt scoorde tegen de club uit Doetinchem drie maal. "Dirk is in topvorm. Hij was voor ons niet af te stoppen", sprak Kruys vol bewondering.

Ruud Gullit was tevens onder de indruk van zijn spits, die met zeventien treffers topscorer van de eredivisie is. "Dirk speelde zeer gretig. Hij rook hier bloed, zoals het een echte spits betaamt. Op hoeveel treffers hij eindigt dit seizoen? Van mij mag hij er zoveel maken als hij wil."

De aanvaller zelf bleef bescheiden na de wedstrijd. "Voor mij is het leuk, maar het belangrijkste is dat het met het elftal goed gaat. Feyenoord gaat boven alles. Ik wil belangrijk zijn voor het elftal. Als ik in die rol topscorer van Nederland kan worden, zal ik dat zeker niet laten."

Tevens blikte Kuijt alvast vooruit naar de oefeninterland van Oranje, aankomende woensdag tegen Engeland. "Ik wil heel graag spelen in Oranje, maar voorlopig vind ik het nog steeds een geweldige ervaring om te worden geselecteerd door de bondscoach. Ik heb hier laten zien dat ik ook als diepe spits uit de voeten kan. Met Van Nistelrooij en Van Hooijdonk geblesseerd is dat voor de bondscoach misschien leuk om te weten. Maar met een positie op de vleugel, voor Robben bijvoorbeeld, ben ik ook heel blij. Als ik maar speel."

De kroonprins wankelt

Voetbaltrainer is een mooi beroep. Zeker op de momenten dat het jou en je ploeg goed vergaat en iedereen aan je voeten ligt. Maar zodra de resultaten tegenvallen, is het al minder leuk. Zeker als je dan ook nog eens de zogenaamde kroonprins van het trainersgilde bent. Dit is een term die men in de voetballerij bedacht heeft voor een jonge coach die goed presteert en in wie men een toekomstig topper ziet. Helaas voor hen die de titel krijgen, maar het is bijna altijd een loden last. Niet zelden struikelt de kroonprins al voor hij een topclub bereikt heeft.

BIGweb na 1 dag al gehacked

De Anti-warez campagne site BIGWeb is een dag na zijn release alweer gehacked. De site Retecool berichtte dat het administrator gedeelte van de site onbeveiligd was. Binnen enkele minuten was er al een vals nieuwsbericht geplaatst. Inmiddels is het nieuwsbericht verwijderd, maar het Forum van de site is nog steeds onder controle van een hacker.

De site ging gisteren online om de jongeren voor te lichten over de gevolgen van het illegaal downloaden/kopiëren van spellen. Ook is er een speciaal "offline" team dat langs scholen gaat om de jongeren voor te lichten.

Campagne tegen illegale games gestart

Icoon Games nieuwsElk jaar worden in Nederland zo'n 20 miljoen blanco cd's en dvd's gekocht, waarop bestanden gebrand worden en het vermoeden bestaat dat een groot deel van die dragers gebruikt wordt om illegale content op te branden. Om dit terug te dringen is de stichting B.I.G. opgericht, welke de download- en kopieermentaliteit van de Nederlandse jeugd beoogt te veranderen. De afkorting staat voor Ban Illegale Games & Software en niemand minder dan misdaadverslaggever Peter R. de Vries is bereid gevonden om als boegbeeld de aktie te promoten.

Om het illegale kopiëren terug te dringen zal men preventief te werk gaan. In plaats van illegale kopieerders op te sporen, zal men op scholen, internetfora, evenementen en TV voorlichting gaan geven over illegale games en de reden waarom het fout is om ze te downloaden.


de 'van' waarmee het BIG-team het land intrekt

Voor meer gamesnieuws kijk je natuurlijk op FOK!Games.

City of Heroes krijgt wel PvP

De mensen die mee hebben gedaan aan de beta test zal het zijn opgevallen dat er midden in Galaxy city een arena in aanbouw was. Nu blijkt dat deze arena een extra feature wordt voor de volledige versie. Het wordt een PvP-arena waarin heroes met elkaar op de vuist kunnen gaan.

Het systeem werkt heel simpel: je daagt iemand uit en als die ander accepteert gaan jullie een robbertje vechten. De winnaar krijgt punten voor de ranking en erkenning, de verliezer krijgt xp zonder zichzelf in de schulden te werken.

Er komen 3 arena's, te vinden in Galaxy City, Talos Island en Peregrine Island.

Vervolg Kingdom Under Fire

Een paar maanden na de release van Kingdom Under Fire: The Crusaders heeft Phantagram de volgende titel al weer aangekondigd, namelijk Kingdom Under Fire: Heroes. Dit spel zal ontwikkeld worden door Blueside.

Heroes zal 7 nieuwe karakters bevatten dike elk hun eigen gevechtsspecialiteit hebben.Het verhaal gaat verder op het Bersian Continent waar de mensen, de orcs en de elves het nog uitvechten voor macht en om te overleven.

Deze nieuwe titel zal ook nieuwe Single-Player elementen bevatten zoals Campaign missies, skirmish missies en voor creatievelingen onder ons de aangepaste missies. Ook zullen er nieuwe speel modi voor Xbox Live zijn waaronder Troop Battle, Hero Battle en voor de 'team players' onder ons Co-Op Battle. Phantagram beloofd ook nog wat verrassingen voor de Crusaders spelers.

Phantagram heeft voorlopig nog niks bekend gemaakt over de release datum, maar ze beloven snel informatie te hebben. Er komt dan ook meer informatie over nog een nieuwe versie van Kingdom Under Fire die naar alle waarschijnlijkheid op de next-gen consoles zal verschijnen.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.