Nederlander wil tweehonderd jaar worden

Chanty herschreef voor FOK! onderstaand bericht en mikte het in de nieuws-submit, waarvoor dank!

Icoon opmerkelijk nieuws Uit een onderzoek van TNS-Nipo is gebleken dat meer dan de helft van de Nederlanders best tweehonderd jaar oud zou willen worden, mits dit in goede gezondheid kan gebeuren. Het onderzoek werd onder ruim 2000 mensen gehouden in opdracht van het tijdschrift Quest.

Zes op de tien Nederlanders verwacht dat het in de toekomst mogelijk is geheugenchips in de hersenen te implanteren. En 82 procent van de ondervraagden is van mening dat de maatschappij binnen vijfhonderd jaar op schone energie draait.

Verder geeft tweederde aan hun auto voor een vliegmobiel te willen inruilen. Vijftig procent maakt zelfs liever een reis door de tijd dan dat ze hun vakantie doorbrengen in een zonnig land.

Slechts op een paar stellingen reageerden de respondenten sceptisch. Zeker 75 procent houdt het niet voor mogelijk dat minder nachtrust, zonder schadelijke gevolgen voor de gezondheid mogelijk is. En ondanks dat velen liever een reis door de tijd maken dan in Spanje aan het strand liggen, achten ze tijdreizen niet voor mogelijk.