Twee DDoS'ers overheidssites opgepakt

Twisted_TpaU, Dirrkje en fyful hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De politie heeft vanmorgen vroeg twee personen opgepakt die ervan worden verdacht begin oktober gedurende enkele dagen computeraanvallen op verschillende overheidssites te hebben gepleegd. Dit heeft een woordvoerder van het Openbaar Ministerie vanmiddag in Den Haag bevestigd. Het zou gaan om de alom bekende woordvoerder Eric de V. en iemand met de nickname D-Deamon.

De aanvallers, die middels DDoS'es (Distributed Denial Of Service) sites van de overheid platlegden, noemden zichzelf leden van de 0x1FE-crew. Door hun actie lagen sites als Overheid.nl en Regering.nl enkele dagen plat. Later werd ook weblog Geenstijl.nl het doelwit nadat daar het telefoonnummer (op één cijfer na) van één van de DDoS'ers geplaatst was.

Het zag er lang naar uit dat er niets tegen de aanvallers gedaan zou worden. Anderhalve week geleden werd echter bekendgemaakt dat er toch juridische stappen zouden volgen tegen Eric de V., één van de verdachten. Hij zou waarschijnlijk een schadeclaim van enkele tienduizenden euro's tegemoet kunnen zien.

De website van 0x1FE is inmiddels gesloten. Op de site is de volgende verklaring te lezen: "Beste bezoeker, we zijn gesloten omdat Falesco (Eric) en D-Deamon gepakt zijn. Het is niet zeker of we terugkomen, waarschijnlijk niet. Dit is dus het echte einde van 0x1FE. We hopen dat je genoten hebt, wij in ieder geval wel."