Boosheid over moskee op gemeentegids

Een aantal inwoners van Rotterdam-Delfshaven is allerminst tevreden met de voorkant van de nieuwe deelgemeentegids. Daarop staat prominent de Mevlana moskee in Delfshaven afgebeeld. Volgens de Telegraaf spreken de bewoners nu van 'Istanboel aan de Maas'.

Sommige inwoners hebben een klacht ingediend. Tien daarvan zeiden de islam als een gevaarlijke en intolerante religie te zien. Onder de klagers bevonden zich onder meer het Rotterdamse raadslid Michiel Smit van Nieuw Rechts en Florens van der Kooi van de extreem-rechtse Nieuwe Nationale Partij (NNP).

De klagers vertelden aan deelraadsvoorzitter Harreman dat de afdruk van de moskee voor hen niet 'Het' symbool voor Delfshaven is. Ze hadden liever een foto gezien van Piet Hein, de Voorhaven of de Pelgrimsvaderskerk. Harreman zegt al meer te zijn aangesproken op de voorkant van de gids. Ook collega-bestuurders hadden het opgemerkt, zeker omdat de voorkant tot nu toe uit meerdere foto's bestond.

Harreman: ,,Het was niet ons plan mensen tegen ons in het harnas te jagen. We proberen juist markante herkenningspunten in beeld te brengen. Hoe je het ook wendt of keert, de Mevlana moskee is dat. Met de foto's proberen we tot uitdrukking te brengen dat we een kleurrijke deelgemeente zijn die veel diversiteit kent''.

De gids is inmiddels al verspreid.