Urker jeugd snuift op grote schaal coke

Movinghead, –apa en Gert! hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Urker jeugd blijkt massaal aan de coke te zitten. De afgelopen weken zijn 21 jongeren uit het vissersdorp en omgeving opgepakt op verdenking van drugshandel. Het gaat om vele kilo's cocaÔne. De politie, die het onderzoek gisteren afrondde, zegt geschrokken te zijn van de grote hoeveelheden harddrugs die in Urk zijn verhandeld.

Volgens de politie verhandelden de jongeren voor tienduizenden euro's aan drugs. Burgemeester D. Schutte van Urk zegt dat de geruchten over drugs dealen en gebruiken al jaren gingen, maar dat is gewacht op het juiste moment om de ,,aanvoerlijn'' te onderscheppen.

De voorzitter van de Urker horecavereniging, R. van Dijk, is niet echt verbaasd over het grootschalige cocaÔnegebruik onder de lokale jongeren. Volgens hem wordt overal gesnoven, ook in kroegen. Hij zegt al jaren te hebben gewaarschuwd voor het groeiende drugsgebruik, maar zegt geen gehoor te hebben gevonden. ,,Drugs is hier een moeilijk woord.'' De oorzaak voor het hoge coke-gebruik is volgens de kroegbaas het feit dat jongeren in het Urk veel werken, veel geld verdienen en gemakkelijk aan harddrugs kunnen komen. Hij schat dat enkele honderden jongeren cocaÔne snuiven.