Donna, Seattle (VS) - 10/04

IrakIn samenwerking met Netwerk publiceert FOK! iedere dag delen van dagboeken over de oorlog met Irak. Deelnemers uit verschillende landen vertellen vrijwel dagelijks hoe zij en hun omgeving de Irak-crisis beleven.

Mannen dansen, vrouwen huilen

Is de oorlog toch nog gaande ondanks de val van Bagdad? Ondanks de onzekerheid van een voortdurende oorlog vieren veel Iraakse ballingen hier in de staat Washington een feestje. Velen zijn de straat op gegaan, met de Amerikaanse en Iraakse vlag in de handen, en vieren de bevrijding van hun landgenoten van het regime van Saddam.

Vreugdedans
In Burien hebben vele van hen zich samen met hun Amerikaanse buren met vlaggen langs de kant van de weg opgesteld. De auto’s die voorbijreden claxonneerden om aan de feestvreugde bij te dragen. In Seattle, voor het Westlake Center, verzamelden mannen zich voor een vreugdedans. De vrouwen huilden en iedereen omhelsde elkaar... vele anderen waren geschokt en konden niet geloven dat het regime ineen was gestort. Mensen bleven maar herhalen hoe fijn ze het vonden dat het regime eindelijk weg was. Velen zeggen dat ze naar huis gaan om hun families te zien zodra het weer veilig is om te reizen.

De rest van het dagboek kun je hier lezen (website Netwerk).