Van Boxtel hekelt hysterie over de islam

Rogier Van Boxtel, minister van Grote Stedenbeleid en Integratie (D66), waarschuwt voor hysterie over de islam en de integratie van moslims. Hij zei dat vandaag in Leeuwarden, waar hij een multicultureel centrum opende. Van Boxtel vindt de ''spierballentaal'' die een aantal politieke partijen in de verkiezingscampagne hanteren over die onderwerpen ongepast.

,,Ik zie nu andere partijen flinkheid op flinkheid stapelen in hun verkiezingscampagnes. Maar we moeten uitkijken dat we in de beeldvorming niet doorschieten en de ene groep tegen de andere opzetten. De kans bestaat dat we daardoor de verworvenheden van de integratie verloren laten gaan. Die moeten we niet even te grabbel gooien in verkiezingstijd. We mogen niet inspelen op goedkope angsten door spookbeelden op te roepen.'', aldus Van Boxtel.

Met de meerderheid van allochtonen in Nederland gaat het volgens Van Boxtel goed. Hij wees op de daling van werkloosheid onder allochtonen. Waar sommige groepen allochtone jongeren zich excessief te buiten gaan aan criminaliteit, daar moet echter hard worden ingegrepen.