Natuurherstel of natuurbehoud?

Frans Timmermans, onze PvdA Eurocommissaris, wordt op het politieke hakblok gelegd van de conservatieve politieke partijen in het Europarlement. Zijn plannen gaan te ver en hij blijft proberen ze door de strot van de EU-burgers te duwen. Zijn hersenspinsels m.b.t. natuur en klimaat komen uit immer verdeelde wetenschappelijke bronnen. En de wetenschap zou het moeten weten maar ze hebben schijnbaar allemaal hun eigen meetinstrumenten en dus kan er nooit maar dan ook nooit met één stem gesproken worden.

En wij, de gedwongen volgers van het politieke geschreeuw, weten het ook niet meer. Wat we wel weten is dat we willen leven, wonen en naar ons werk kunnen blijven gaan. We willen huizen voor onze kinderen, we willen dat alle asielzoekers opgevangen kunnen worden. We willen, zij willen. De vraag is en blijft maar open: vermoorden we de natuur en het klimaat? Doen we het echt met voorbedachten rade? Nee, nogmaals wat weten we er nu werkelijk van? Wat weten we eigenlijk van de schadelijkste van alle wetten van Frans? Die ‘natuurherstelwet’. Er zit een levensgroot verschil tussen ‘natuur herstellen’ en ‘natuurbehoud’. De natuurherstelwet zal ervoor zorgen dat veel economische ‘bedrijvigheid’, zoals: minder vliegen, minder auto rijden, minder bouwen, minder vrachtverkeer enz. veel duurder of ernstige vertraging zal oplopen. Met andere woorden: Nederland gaat op slot. De tweede optie ‘behoud’ staat voor wat het nu is en niet meer laten worden. Ik ben niet conservatief maar ik begrijp wel waarom conservatief heel erg hard schreeuwt in het EU-parlement op dit moment. In Nederland kun je geen exportland van vlees, zuivel en landbouw hebben en dan ook vierde van de wereld zijn. Je kunt ook niet de meeste asielzoekers opvangen en er huizen voor hebben. Het kan niet! Je geeft of de natuur de ruimte of de economie.

Conclusie: mens en natuur gaan steeds minder samen. Bedenk wel dat een totale vernietiging van de natuur, denk aan de grootscheepse ontbossingen bijvoorbeeld, ons uiteindelijk ook de kop gaat kosten. Laat de wetenschap nu eindelijk eens tot dezelfde conclusies komen. Het is pathetisch om in de media te zien en te lezen hoe ze elkaar tegenspreken.