Salafisten school

De radicale islam heeft helemaal NIETS met democratie maar hij maakt er wel intensief gebruik van. Hypocrisie snijdt hier een nieuwe dimensie aan. Als ik schrijf ‘problemen met het islamitische (salafistische) Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam’, dan zullen veel Nederlanders, en ook Amsterdammers, hun schouders ophalen. Je in dit wespennest verdiepen is net zoiets als ongetraind diepzeeduiken.

Toch is het goed te weten dat de bestuurders de ultieme filantropen voor zichzelf zijn. Zij doen dit met voornamelijk belastinggeld. Geld dat de Nederlandse overheid, u en ik, aan onderwijs uitgeven. Salarissen die boven de 181.000 euro zijn en ook dubieuze kostenposten opvoeren die dit salaris nog eens verhogen. En dan is er ook nog zo’n slordige 430.00 euro ‘onverantwoord’. En nu gillen deze bestuurders moord en brand en ze zullen procederen tot het einde. Dan hebben ze aan minister Slob een goeie, een ‘polderminister’ bij uitstek. Zo één van pappen en nathouden. “Dichtgooien deze scholen”, hoor je overal. Gaat het gebeuren? Jawel als Pasen en Pinksteren op één dag vallen. Nogmaals: Hypocrisie snijdt hier een nieuwe dimensie aan.

Laten we in deze context eens kijken welke bedoeling de bestuurders van het Cornelius Haga Lyceum hebben. Ze hebben geen respect voor onze en voor geen enkele democratie, maar ze gebruiken de voordelen van deze democratie wel intens. Hierdoor kunnen ze de kinderen die ‘onderwijs’ genieten op het Cornelius Haga Lyceum vergiftigen. Ik vind dat alle religie uit de scholen moet. God woont in de kerk en in je hart niet via basisonderwijs in de nog pure ziel van het kind.

Kinderen uit streng gelovige gezinnen - ik kom zelf uit een Jehova-gezin - hebben niets te willen. Je doet wat je ouders willen. De islam is uiteindelijk net zo schadelijk voor kinderen als orthodoxe Joden, Jehova’s Getuigen, streng gereformeerden enzovoorts. Deze religies sluiten uit, dat is wel hun grootste valkuil en drama. Je zet je kinderen in dit leven met een hersenbeschadiging met name op emotioneel en empathisch vlak. Immers er is maar één soort gutmensch en dat zijn zijzelf.