De Brief: Henk Krol

Luc van Lier buigt zich over het nieuws. Op dinsdagochtend een serie brieven aan Nederlanders die onderwerp zijn van de actualiteit. Vandaag een brief aan pensioenfraudeur Henk Krol.

Beste Henk,

Inmiddels heb ik het best naar mijn zin, met mijn baantje via het senioren-uitzendbureau. Jammer hoor, dat mijn pensioen een lelijke deuk vertoont. Best een beetje spijt van, dat ik destijds onder chantage met collectief ontslag dat briefje over die door jou achterovergedrukte pensioenpremie heb getekend. Maar goed, je Porsche moest nu eenmaal betaald worden, want een homo-boegbeeld in een Lada is natuurlijk ook géén gezicht.

Ik voelde me best een beetje vervelend, toen ik zondagmorgen bij Omroep WNL zag, dat je daar uitgebreid ging zitten beloven dat je niemand anders de schuld zou geven van die pensioenfraude, maar twee zinnen later trachtte, de gebeurtenissen mij in de schoenen te schuiven. Want volgens jouw beweringen had ik de post van de pensioenverzekeraar onderin mijn bureaulade weggemoffeld.

Flauw, Henk. Stapels brieven op je bureau, meermalen de man van de pensioenverzekeraar aan je telefoon. Over dat de bij het personeel ingehouden premie natuurlijk wél moet worden afgedragen. En dan wat lullen over een lade in mijn bureau? Flikker toch op! Je bent een ordinaire oplichter, een vieze pensioenfraudeur. En dat is de schuld van helemaal niemand, behalve van jou.

Maar goed, over die spulletjes onderin mijn bureaulade. Die spullen heb ik natuurlijk mee naar huis genomen. Dus die foto van jou met de lul van die grote neger van het archief van dat kantoor om de hoek in je mond, die foto stuur ik morgen even naar de krant.

Kusje,

je Gaykrantsecretaresse

Als je interesse hebt, stuur dan een column van jouw hand naar Zonnetje40. Of stuur een PM. Je krijgt z.s.m. een reactie.

Eindredactie FOK!columns