[E3] Ik haat games?

Betteridge's law of headlines zegt dat wanneer een kop bij een bericht met een vraagteken eindigt het antwoord daarop altijd 'nee' is. Ook hier is dat het geval. Ik heb de afgelopen dagen hardop kunnen grinniken om jullie reacties onder mijn E3-columns.

e3

"Stop maar met gamen, dit wordt niks" en vooral "Wie is deze random pauper die zo’n kutstukje schrijft." Bedankt, jullie houden mij jong. Ik wilde mijzelf deze week op de games focussen. Checken of ik het weer enigszins leuk kon vinden en daar heb ik maar één duidelijk antwoord op: Ja! Ik heb goed kunnen lachen om de ene partij en heb wat liefde gekregen voor de andere partij. Welke dat zijn moge eigenlijk niet zo moeilijk zijn.

Microsoft gedraagt zich de afgelopen weken als het meest arrogante bedrijf ter wereld. Eigenlijk had de NSA ze moeten waarschuwen toen ze eerdere meetings over de Xbox One aan het aftappen waren, want dit kon allemaal echt niet. Lanceren in bijzonder weinig landen, een duur apparaat, zeer klantonvriendelijk maar vooral de legendarische uitspraak: Als je niet altijd online kunt, dan koop je toch lekker een Xbox 360. Geweldig. In mijn kamer staan beide consoles, maar online met de Xbox 360 gaat wat lastiger vanwege het aantal ethernetpoorten, dus daar moet ik dan maar offline mee spelen ja.

Maar voor Sony heb ik veel liefde na deze E3, het was allemaal duidelijk, to the point en vrouwvriendelijk klantvriendelijk.  Ik vond het zo goed dat ik maar direct wat besloot te bestellen. Na maanden van niks aan te hebben geschaft ben ik nu in het bezit van PlayStation Plus, de game The Last of Us en een pre-order voor de PlayStation 4. Ik zag geweldige games als in Infamous Second Son en The Division, en heb echt bloedjeveel zin om daar weer in te duiken.

De rest van de E3 was ook voor het eerst echt goed. Nintendo-fans zijn misschien wat teleurgesteld, maar die nieuwe Mario-game zag er toch behoorlijk goed uit. Al dacht ik persoonlijk eerst wel dat die voor de 3DS was, auw. Third-party blijft, zoals al jaaaaren, een grote teleurstelling op de Nintendo-consoles, en dat zal naast Ubisoft ook niet echt veranderen.

Normaal kunnen we altijd met zijn allen klagen na een E3 maar ik ben zeer tevreden met wat ik zag, en dat van iemand die tot vorige week gamen niks meer aan vond. Ja, er was te weinig innovatie en alles was een shooter/open wereld, maar het zag er over het algemeen wel allemaal fun uit. Persoonlijk waren voor mij de tofste titels The Division, Mirror's Edge 2 en Star Wars: Battlefront (hier heb ik ook zoveel van kunnen zien hé), en ik ben wel benieuwd wat voor jullie de beste/leukste/magistraalste games van de E3 waren. Deze paar dagen vanuit LA hebben mij weer enthousiast gemaakt voor games, ik duik nu maar snel de wondere wereld van The Last of Us in, kijken of ik deze game even kut vind als Uncharted 3.