Xbox One afzeiken is het nieuwe snoep afpakken

Als ik ergens een lege zak van krijg is het wel van kinderachtig gedrag. Dat gebeurt nogal vaak in de game-industrie. De industrie en alles eromheen bestaat ook voornamelijk uit mensen die enthousiast zijn, echte gamers en meer fan van iets dan dat ze ergens kritisch naar kijken. Maar oh wee als ze ergens kritisch over gaan denken, dan kun je de rammelaar erbij gaan pakken.

De Xbox One, wat hebben we gelachen met zijn allen? Haha, hihi, hoho. Insert nog ergens de lach van Geer en Goor en och wat hebben we met zijn allen een dolletje gehad met die console, wat was ‘ie slecht hé? Jaaaa, dat was een goede grap. Microsoft is inmiddels teruggekomen op al hun slechte ideeën en dat is prima. In een wereld van volwassen mensen zou je nu kunnen zeggen dat we verder kunnen gaan en dat we lekker alles laten voor wat het is. Maar nope, bij de gamejournalisten en de gamers zelf zit altijd alles heel diep. Fanboys bestaan jammerlijk genoeg, en zodoende kunnen we nu duidelijk weer zien hoe dit kinderachtige spelletje verder gaat.

Zo komt Eurogamer gister met een bericht waarin ze zeggen dat de omschakeling van Microsoft van punten naar echt geld ‘questionable’ is. Fuck off. Alles is nu zogenaamd duurder. Het enige wat Microsoft heeft gedaan is iets van tien euro verkopen voor tien euro. Ze kunnen goud niet in zilver veranderen, ze doen echt helemaal niks fout in deze kwestie. Ik heb ook wel eens een Microsoft Points-kaartje ergens goedkoop op de kop kunnen tikken, maar dat betekent toch niet dat ik nu boos moet gaan worden dat dat niet meer mogelijk is? Alsof je kwijlend in de Albert Heijn gaat liggen draaien en gillen omdat je zestig cent moet betalen voor een prei van zestig cent. Als je zulk gedrag vertoont dan word je door de manager ook vriendelijk verzocht om samen met je snottebel en je waterige oogjes te vertrekken. Kinderachtig gedrag, waarom bestaat het nou alleen in de game-industrie en bij haar fans?

Edge heeft nu ook opeens haar Facebook-foto veranderd in een PlayStation 4. Ook zoiets. Eerst komen ze met een artikel genaamd: ‘Why the Xbox One is going to fail’. Ugh. Een standaard flame-artikel waar niemand wat aan heeft. Ikzelf ga ook de PS4 halen en moet niet aan de Xbox One denken, maar ga toch alsjeblieft weg met zulke artikelen. Een coverfoto veranderen op FB waarin je als gerespecteerd mediabedrijf jezelf zo te kijk zet, als een baby met een rammelaar.

Misschien zit er wel ergens een zak geld verstopt, en misschien ook niet. Waarom ze zulke artikelen plaatsen is niet aan mij en daar wil ik ook niet over gissen, maar wat we nu (voornamelijk van de Britse Edge en Eurogamer) zien is gewoon jammerlijk gedrag dat thuishoort in een zandbak. Dat zei ik vroeger ook op de basischool, dat mijn SNES veel doper was dan mijn vriend zijn Megadrive. Moesten we na afloop nog handjes schudden ook van de juffrouw, bah.