Circle Pad Pro van dichtbij

De uitbreiding voor de Nintendo 3DS waarin er een extra pookje aan de handheld wordt toegevoegd is 'eindelijk' uit en wij hebben het stukje plastic, ook wel de Circle Pad Pro genoemd, ook binnen gekregen. Wij gingen kijken of het een nuttige toevoeging voor de nieuwste handheld van Nintendo is.

De uitbreiding voor de 3DS is al sinds de aankondiging omstreden. Mensen vonden dat het tweede pookje er vanaf het begin al moest zijn en vele consumenten voelden zich in de steek gelaten door Nintendo omdat zij nog een accessoire moesten kopen om sommige games echt goed te kunnen spelen.

3ds
De Circle Pad Pro met de 3DS erin

Wat vanaf het begin direct opvalt is dat de Circle Pad gigantisch groot is. Aan de rechterkant komt er zomaar drie centimeter bij en het apparaat is dikker dan de Nintendo 3DS zelf. Hoewel de grootste toevoeging de tweede analogestick is, zijn de twee extra triggers ook nuttig. De LZ en RZ knoppen zijn aan de achterkant toegevoegd.

3ds
Aan!

Alle verwachtingen van het apparaat zijn waar. Het is gigantisch lelijk, alleen verkrijgbaar in de kleur zwart (zit je dan met je blauwe 3DS) en het voelt nou ook weer niet zo lekker aan, de linker trigger is lastiger te bereiken door de uitbreiding. Maar toch voelt dit als een 'moetje'. De game Resident Evil: Revelaitons speelt heerlijk met de tweede trigger en het helpt ook gameplaywise. Voor een kleine twintig euro zit je met een gigantisch lelijk apparaat opgescheept, maar wel een die het gamen op de 3DS een stukje beter maakt. 

3ds
De Circle Pad Pro is groot! Alleen het spel Paard en Veulen 3DS is iets langer, maar zeker niet breder!

Binnenkort verschijnt de recensie van Resident Evil: Revelaitons, daarin spelen we de game met de uitbreiding en zonder. Biedt het echt een toevoeging voor de handheld? De tijd zal het leren.