De Billen van Doutzen Kroes

Ik snap best dat je er als topmodel altijd opperbest moet uitzien. Je houdt je lichaam in vorm door veel te sporten en gezond te eten. Maar ook je gezichtje moet er uitgeslapen uitzien bij aankomst na een lange reis. Je krijgt onmiddellijk een jurkje van de allerhipste ontwerper aangehesen en je moet meteen weer bloedgeil in de lens van een camera kijken. Alles wat daarbij helpt moet worden aangewend. Je bent tenslotte een professional. Dat betekent dus ook uitgeslapen aankomen op de plaats van bestemming door businessclass te reizen.

Als je iets koopt wat niet bevalt, dan zeg je daar iets van. Tegen de verkoper welteverstaan. Met jouw goeie feedback kan hij dan zijn product of dienst verbeteren. Dat moet Doutzen Kroes ook gedacht hebben toen ze uit de businessclass van KLM stapte en zich voelde alsof ze helemaal door de mangel was gehaald. Doutzen twitterde dat de businessclass van KLM 'glijbaanstoelen' heeft omdat ze niet helemaal gestrekt achterover kunnen.

Toen brak op Twitter de pleuris uit. Doutzen is maar een verwend nest omdat zelfs de KLM businessclass niet goed genoeg zou zijn voor haar. De ene wannabe neukbare huisvrouw struikelde over de andere jaloerse bakfietsmilf om er iets van te roepen. Doutzen kreeg een lading stront over zich uitgestort waar de honden geen brood van lusten. Doutzen was een echte diva geworden. Ze zou een goed leven hebben als dit haar grootste probleem was. Ook zou het in tijden van economische neergang niet slim zijn om zoiets op Twitter te gooien. Sodemieter toch op, iedere zaterdag staat er bij de klantenservice van de MediaMarkt een lange rij. Dat zijn allemaal mensen die iets hebben gekocht waar ze niet tevreden over zijn. Die worden ook niet afgewimpeld met een flutargumentje over de crisis.

Ik reis ook wel eens businessclass met KLM en ik moet zeggen dat Doutzen een punt heeft. Veel van mijn zakenpartners vermijden zelfs de KLM, exact om deze reden. Bovendien is businessclass reizen gelijk aan het afnemen van een dienst in een topsegment. Daar betaal je de hoofdprijs voor. Wie voor topkwaliteit betaalt mag ook topkwaliteit verwachten. Het liefst word je in de watten gelegd, op een wijze die al je verwachtingen overtreft. Als dat tegenvalt, heb je recht om te klagen.

En ja, er zijn ergere dingen in de wereld. Dat weet Doutzen ook best. Maar als je een Ferrari rijdt en de dealer verzuimt keer op keer om bij een onderhoudsbeurt de bandenspanning te controleren, dan is iedereen het met je eens dat de dealer zijn werk niet goed doet. Maar als Doutzen zich scheel betaalt voor een comfortabele stoel en ze wordt in een glijbaan gelegd, dan is ze ineens een verwend nest als ze er iets van zegt.

De titel van deze column had ik gekozen om je aandacht te krijgen. Nu je het eind van dit stukje hebt bereikt, kan ik concluderen dat mij dat prima is gelukt.