Uitgelekt: ABN AMRO INTERNE MEMO

ABN AMRO INTERNE MEMO


Datum: 01 april 2015
Plaats: Amsterdam
Onderwerp: Graaibelemmeringen

Graaibroeders,

Ongetwijfeld hebben jullie uit de media vernomen dat we afzien van onze loonsverhoging van een schamel tonnetje. Ik had het graag persoonlijk willen mededelen maar onder de huidige omstandigheden heb ik maar zo snel mogelijk een persbericht de deur uit gedaan. Uiteraard met een hoop gelul over maatschappelijke verantwoordelijkheid en dat soort onzin.

Ik had nooit gedacht dat die dekselse Jeroen zijn poot stijf zou houden. Dat lulletje rozenwater. Een beetje onze beursgang dwarszitten. Dat zullen we niet vergeten. Jeroentje nemen we wel te grazen als hij na zijn politieke loopbaan nog eens het bankwezen in wil.

Onder ons gezegd; die salarisverhoging is echt niet van de baan hoor. Het is alleen wat uitgesteld. Zodra de rust is wedergekeerd en de beursgang succesvol verlopen is, wordt deze schade ruimschoots gecompenseerd. Zie het maar als een investering.

Tot die tijd verwacht ik van jullie dat je zo veel mogelijk geld binnenschraapt. Bijvoorbeeld door de compensatie op woekerpolissen nog verder te vertragen. Ook gaan we op korte termijn met negatieve spaarrente aan de slag. Dat begrip moet vaker in de media verschijnen jongens. Het gepeupel moet voorbereid worden hierop. Anders krijgen we straks weer zo'n opstand waar we niet omheen kunnen. Verder heb ik nog een paar leuke reisjes naar Dubai op het programma staan.

Denk erom: altijd blijven lachen.

Groeten,

Graaiert Zalm
Chief Executive Zakkenvuller