Een duur plaatje

Een killergriep des horrors had zich Darth Vader van me gemaakt. Die Darth Vader, die zat me achterna , in mijn koortsdromen. Ik rende en rende door het bos maar overal zat hij me op de hielen of stond hij me op te wachten. Ontkomen was niet mogelijk.

In een poging aan hem te ontsnappen kroop ik uit bed om wat afleiding te vinden op de tv in de woonkamer. Ik greep naar de afstandsbediening. Een handeling die ik reeds duizenden malen heb uitgevoerd. Deze keer ging het volledig mis.

De zapper gleed uit mijn vingers en stuiterde op het kastje van de tv. Daarbij raakte hij ook het scherm van onze nieuwe tv. Het scherm vertoonde geen barst of klein sterretje. Slechts een klein deukje was het gevolg van mijn onhandige actie. Een deukje waarmee ik prima had kunnen leven. Ware het niet dat dit deukje het epicentrum was geworden van een aantal hardnekkige horizontale en verticale strepen die zich over het beeld trokken.

Je kunt je tegen een hoop verzekeren, dus ik had nog even de inboedelverzekering gecheckt, maar dit soort lompheid wordt niet vergoed. Ik had de Media Markt wat plaatjes gestuurd van dit euvel, maar die gaven aan dat repareren duurder zou zijn dan een nieuw toestel, zodat mijn vijf weken oude tv feitelijk total loss was.

Bij de Media Markt was het wel btw korting, dus ik kon mijn huidige tv opnieuw kopen met een dikke korting. Reden genoeg om met bonkend hoofd even naar de Media Markt op en neer te rijden. Op weg naar huis keek ik even achterom, om te bevestigen dat mijn nieuwe aanwinst ongeschonden in de doos naar huis werd vervoerd. Tot mijn verbazing zat Darth Vader daar plotseling op de achterbank.

'Wat doe je hier, vieze bitch!' blafte ik. 'Hihi,' zei Darth Vader, 'je bent geflitst.' De flitsboete bleek net zo hoog als de btw korting die ik bij de Media Markt had gescoord. Dus er staat een duur tv-tje in de woonkamer.

Maar ach, zo heeft iedereen wel eens een lompe actie. Zonde van het geld, zeker. Gelukkig is die griep achter de rug, en kan ik lekker tv kijken zonder strepen. En een van die plaatjes die ik naar de Media Markt had gestuurd gebruik ik nu als banner op mijn Twitter. Een duur plaatje.